دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، انسان با اقدامات خود نفس زمین را گرفته است، با توسعه و پیشرفت تکنولوژی، زمین نیز روز به روز نابود میشود.
این توسعه موجب شد صنایع گسترش یابد و با افزایش فزاینده تولیدات صنایع، گرمایش زمین و گازهای گلخانهای نیز افزایش یافت.
آلودگیهای زیست محیطی از جمله ریختن زباله در رودخانهها و دریا و جنگلها موجب نابودی منابع طبیعی و سدسازیها موجب خشکی تالابها و رودخانهها شده است و همچنین با افزایش جمعیت جهان، تنوع زیستی نیز در حال نابودی است.
تغییرات اقلیم نیز از جمله عوامل نابودی زمین به شمار میآید، چرا که بارشهای متوالی در مناطقی که دهها سال بارندگی نداشتند، موجب وقوع سیل و نابودی حیات بسیاری از زیستمندان شده است. تمام این عوامل به فعالیتهای انسان در کره خاکی بر میگردد.
زمین برای نفس کشیدن و زنده ماندن نیاز به استراحت دارد، لذا با کاهش فعالیت های نابود گرانه می توانیم زمین را نجات دهیم.
به همین منظور طرح ساعت زمین به عنوان یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت هر ساله اجرا میشود.
خانوادهها و کسب و کار با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری میکنند و آرمان نخست این اقدام این است که آگاهی دربارهٔ تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان ابقا شود.
«ساعت زمین» نخستین بار توسط روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال ۲۰۰۷، زمانی مطرح شد که ۲.۲ میلیون نفر از ساکنان سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیر ضروری کردند. به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.
نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران انجام شد. بر همین اساس هر سال به این مناسبت شهرهای ایران به این اقدام پیوستند و سیستم روشنایی خود را به مدت یک ساعت خاموش کردند.
امسال نیز مانند سالهای گذشته این مراسم در کشور ما برگزار خواهد شد و تمام المانها و سازههای معروف شهرها در خاموشی به سر خواهند برد.
صدرالدین علیپور مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران برای نهمین سال متوالی، برنامه بینالمللی ساعت زمین را در تاریخ ۳۰ مارس ۲۰۱۹ مصادف با ۱۰ فروردین ماه سال ۱۳۹۸ به وقت محلی ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار میکند.
علیپور گفت: شعار برنامه امسال (تغییر شیوه زندگی با کاهش مصرف و استفاده مجدد) است.
وی ادامه داد: بدون تردید خاموشی نمادین المانهای مهم شهری همزمان در سراسر جهان به مدت یک ساعت نشانه اهمیت موضوع جهت کاهش مصرف انرژی در جهان است.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: در هشت سال برگزاری برنامه ساعت زمین در ایران مشارکت مردم و مسئولان رو به گسترش بوده و در سال ۲۰۱۸ بیش از ۶۰ المان مهم شهری در تهران خاموش شد و بیش از ۳۰ شهر و کلانشهر از سراسر ایران به این طرح پیوستند.
علیپور تصریح کرد: «تغییر شیوه زندگی با کاهش مصرف و استفاده مجدد» شعار برنامه امسال است. در واقع بهترین راهکار مدیریت کاهش مصرف، استفاده مجدد آن است.
وی افزود: با توجه به محدود بودن منابع زمین، خلق ایده برای استفاده دوباره از وسایل قدیمی یکی از روشهای کارآمد در کاهش تولید انرژی و استفاده مجدد است.
علیپور تصریح کرد: برنامه ساعت زمین سال ۲۰۱۹ که مصادف با ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۸ است، با مشارکت گسترده خانواده شهرداری جهت کاهش مصرف انرژی، پررنگتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد