سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین ، صنعت برق پیشرو محسوب میشود اما باید در رابطه با جزئیات آن اطلاعات زیادی بدانیم تا به این باور برسیم این صنعت تا چه اندازه استانداردهای جهانی را پشت سر گذاشت. بدون پرداختن به جزئیات هم میتوان ادعا کرد این صنعت بسیار موفق عمل کرده است و باوجود همه مشکلات نظیر تحریم به راه خود ادامه داده است و نهتنها در تولید که در زمینه صادرات نیز فعالیت دارد.
پیام باقری نائب رئیس سندیکای صنعت برق ایران و نائب رئیس فدراسیون صادرات انرژی در رابطه با دستاوردهای این صنعت پس از انقلاب به جام جم آنلاین گفت: صنعت برق در دنیا بر اساس انرژی برق و محور توسعه بهعنوان یک صنعت زیربنایی موردتوجه قرار میگیرد و بهنوعی پیشنیاز هر نوع صنعت دیگری است.
باقری عنوان کرد: برق درواقع مقدم بر هر صنعت زیربنایی محسوب میشود و صنعت مادر است. این صنعت بهعنوان یک زیرساخت در هر زمینهای باید وجود داشته باشد تا بتواند محور توسعه صنایع دیگر باشد.
نائب رئیس سندیکای صنعت برق ایران افزود: ما در رابطه با یک صنعت پیشرو و استراتژیک صحبت میکنیم و این صنعت بسیار موردتوجه و حائز اهمیت است. ما در شروع انقلاب در حوزهها و بخشهای مختلف صنعت برق وابستگی کاملی به کشورهای دیگر بهویژه اروپاییها داشتیم.
نائب رئیس فدراسیون صادرات انرژی در ادامه گفت: حتی برای سادهترین تجهیزات و سادهترین کارهای پیمانکاری و خدمات مجبور بودیم به تأسی از شرکتهای غیر ایرانی اهداف خود را در حوزه صنعت برق پیش ببریم.
وی اضافه کرد: در آن زمان جمعیت کشور تقریباً 35 میلیون نفر بود و میزان ظرفیت نصبشده ما در حدود هفت هزار مگابایت تخمین زده میشد. اما امروز و پس از گذشت 4 دهه ، صنعت برق از موانع و مشکلات عدیدهای که کشور با آن دستوپنجه نرم میکند، گذر کرده و موفق عمل کرد است. آثار این مشکلات در صنایع مختلف ازجمله همین برق دیده میشود.
باقری بیان داشت: جنگ تحمیلی، مواردی که اقتصاد را تحتفشار قرارداد و تحریمهایی که با آن روبرو شدیم بر روی صنعت برق تأثیر گذاشت. اما باوجود مواجهه با این موانع در کشور که طی 4 دهه دیدیم اکنون صنعت برق در جایگاه قابل قبولی قرار دارد. کارنامه این صنعت واقعاً قابلقبول است.
وی یادآور شد: صنعت برق ما هم در سطح منطقه و در هم در سطح دنیا کاملاً موفق است. امروز با 80 هزار مگابایت ظرفیت نصبشده، مقام چهاردهم را در دنیاداریم. در منطقه نیز مقام نخست برای ماست.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در حوزههای دیگر نظیر بخش تولید و ساخت تجهیزات بهصورت عمده تجهیزاتی با فناوری بالا تولید میکنیم و از دستاوردهای خوبی بهرهمند هستیم.
باقری اذعان داشت: ظرفیتسازیهای خوبی در دهههای 70 و نیمه نخست دهه 80 در حوزه صنعت برق در بخش خصوصی ، بخش تولید تجهیزات و پیمانکاری به وجود آمده است. اینها بهنوعی بخش مثبت کارنامه ما در این حوزه محسوب میشوند.
نائب رئیس فدراسیون صادرات انرژی گفت: ما امروز به لحاظ مأموریت سازمانی که در صنعت برق وجود دارد باید رفاه را به آحاد مردم برسانیم و این مأموریت تقریباً کامل شده است. تمام شهرهای کشور و بیش از 99 درصد روستاها امروز از نعمت برق برخوردار هستند.
وی تأکید کرد: در ارتباط با شاخص جهانی صنعت برق، کشور از استاندارهای داخلی هم عبور کرده و حتی فراتر از استانداردهای دنیا عمل میکند. سهم ما در صنعت برق امروز از ارزشافزوده کل صنعت، حدود 10 درصد است. درواقع صنعت برق ، صنعتی محسوب میشود که ارزشافزوده بالایی ایجاد میکند.
نائب رئیس سندیکای صنعت برق ایران اضافه کرد: سهم ما از کل اشتغال هم 15 درصد از کل صنعت ایران است. در حوزه صادرات هم در سالهای اخیر بهویژه در حوزه خدمات فنی و مهندسی پیشقراول و طلایه دار صدور این خدمات هستیم.
باقری در ادامه گفت: در سال 94 حدود 98 درصد صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه نیرو اتفاق افتاد و در سالهای اخیر همواره سهم قابلتوجهی از صادرات در این زمینه انجام میشود.
این مقام در پایان گفت: امروز توفیق این راداریم که به بیش از 40 کشور دنیا صادرات تجهیزات و خدمات داشته باشیم. الآن هم بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه صنعت برق ایران در کشورهای همسایه و منطقه در حال اجرای پروژههای بزرگ در حوزههای نیروگاهی، خطوط انتقال، پستهای برق و شبکههای برق کشورهای هدف هستند و وظایف متعددی را بر عهده دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند