دکتر مجید ابهری آسیبشناس اجتماعی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: سالمندی یکی از حساس ترین مراحل زندگی هر فرد است که مقارن با تحلیل رفتن انرژی جسمی و روحی همراه است. ایران یکی از جوان ترین کشورهای آسیا و جهان بوده که متاسفانه در 20 سال آینده با انبوهی از جمعیت سالمندان مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: انواع بیماری ها مانند دیابت، نقرس، اسید اوریک، روماتیسم، پوکی استخوان، آلزایمر وزوال عقل بیماری های دوران سالمندی هستند که هزینه دارو و درمان هر یک از بیماری ها از توان افراد معمولی جامعه خارج است.
ابهری خاطرنشان کرد: سالمندان در حال حاضر به 3 صورت در جامعه مورد مراقبت قرار می گیرند . سالمندانی که به عنوان خیر و برکت خانواده در میان فرزندان خود زندگی می کنند و از آنها به نحو مطلوب مراقبت می شود. دیگری سالمندانی که به خانه های سالمندان سپرده شده که از محل حقوق و درامد خود و یا فرزندانشان هزینه های وی متقبل می شود و گروه آخر که متاسفانه سالمندانی هستند که توسط فرزندانشان در جامعه رها شده و یا در خانه های سالمندان دولتی سپرده می شوند.
به گفته این آسیب شناس، این گروه مظلوم ترین قشر جامعه ما هستند که در پایان راه زندگی و بعد از سال ها رنج و مشقت باید در خیابان زندگی کنند و یا بر اثر تصادف مجروح و معلول شوند و یا در بیمارستان های روانی و مراکز نگهداری سالمندان که دارای بیماری های خاص روانی مزمن هستند، منتقل می گردند.
وی افزود: متاسفانه دولت قدم موثری در مراقبت از سالمندان برنداشته و علی رغم تبلیغات مختلف وزارت رفاه و سازمان بهزیستی سالمندانی در کشور هستند که با حقوق بازنشستگی به سختی امرار معاش کرده و حتی برخی از آنان دور از چشم خانواده خود به تکدی در جامعه مشغولند چرا که نیروی کار قابل توجهی ندارند و عصاره جان و جوانی خود را خرج فرزندان و جامعه خود کردند.
ابهری اظهار داشت: سالمندانی که در فشار و تنگ دستی به زندگی ادامه می دهند و می دانند فرزند، عروس، داماد و نوه ها به زمان های مختلف به خانه آنان می آیند و با فشارهای زیادی را پذیرایی آنها متقبل می شوند. لذا بسته های حمایتی همانند کمک های مالی، اجناسی، پزشکی، بهداشتی و مراقبتی کمک قابل توجهی به آنان می کند که متاسفانه دولت در هیچ کدام از موارد نیز گام مثبتی برنداشته در صورتی که این قشر در تمام کشورهای پیشرفته جهان در گروه شهروندان ممتاز طبقه بندی می شوند.
وی متذکر شد: برای مثال، در جوامع دیگر سالمندان در مترو و اتوبوس صندلی های ویژه ای دارند که حتی در صورت نبودن افراد مُسن هم صندلی ها آنان خالی می ماند و کسی روی آنها نمی نشیند اما متاسفانه در ایران می بینیم در مترو و اتوبوس آنچنان فشاری به سالمندان ناتوان وارد می شود که ممکن است مشکلات مختلف فیزیکی برای آنان رخ دهد. بنابراین سالمندی در تمام دنیا مواجه است با بازنشستگی و باز نشستگی یعنی دوران استراحت اما در کشور ما بازنشستگی تازه آغاز مشقت برای افراد است چرا که با حقوق نا چیز بازنشستگی آنان را مجبور می کند به دنبال شغل دوم در جامعه بگردند .
این آسیب شناس گفت: کارتی به نام کارت منزلت روزگاری برای سالمندان بازنشسته صادر شد که تنها برای زیبایی جیب ارزش داشت و کارایی دیگر نداشت. سالمندان مثل کودکان مظلوم ترین و بی دفاع ترین اقشار جامعه هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. متاسفانه تا به امروزه جز مصاحبه، همایش و مقاله قدم مثبتی برای سالمندان در جامعه ما برداشته نشده است.
ابهری در پایان خاطرنشان کرد: هزینه نگهداری یک سالمند در خانه های سالمندان به 3 دسته تقسیم می شوند. خانه های سالمندان VIP در حدود 5 میلیون در ماه، خانه های سالمندان سطح پایین تر در حدود 1.5 میلیون و در آخر خانه هایی چون کهریزک و سه راه احسان هم رایگان هستند.
بیتا نوروزی- جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه