دکتر حسین فودازی، دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران در خصوص استفاده از ظروف یکبارمصرف و ذبح دام در اماکن عمومی در ایام محرم به جام جم آنلاین گفت: محرم و عاشورا در فرهنگ مذهبی شیعیان همواره جایگاه خاص و برجستهای دارد و زمینهساز مجموعهای از سنتها و مراسم مختلف در طول تاریخ بوده است که نذورات از آن جمله هستند.
وی با اشاره به اینکه نذری اطعام و ذبح گوسفند از رایجترین نذورات میان مردم محسوب میشود، افزود: رعایت نکات بهداشتی از موضوعاتی است که برای کسانیکه علاقهمند به برگزاری این رسوم هستند از اهمیت برخوردار است.
دکتر فودازی با هشدار در خصوص استفاده از ظروف یکبارمصرف برای سرو غذا یا چای، تصریح کرد: ظروف یکبارمصرف پلاستیکی از پلی استایرلن تشکیلشدهاند و بهمحض اینکه در معرض حرارت قرار گیرند، این مواد درون ظرف آزادشده که طی فرآیندی باعث ایجاد بیماری سرطان میشود زیرا این مواد نمیتوانند حرارت را تحمل کنند و عدم تحمل حرارت باعث ایجاد فرآیندی خاص میشود که مواد مضری را به وجود میآورد.
وی اضافه کرد: بهجای این ظروف میتوان از ظروف مقوایی و یا یکبارمصرف گیاهی که ضرری برای بدن نخواهند داشت، استفاده کرد.
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران دومین رسمی که در ایام محرم مورد توجه است را ذبح دام در اماکن عمومی عنوان کرد و گفت: به هیئتهای مذهبی این تأکید میشود که از ذبح دام زنده بدون رعایت معاینات و نظارتهای بهداشتی در مقابل دستههای مذهبی خودداری کنند.
وی با تأکید بر اینکه حفظ سلامت مردم در اولویت قرار دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود حدود ۴۰۰ بیماری مشترک ازجمله سیاهزخم، سل، تب مالت، سالمونلوز، هاری و… میان انسان و دام شناسایی شده است لذا نیاز است دامهای موردنیاز خود را برای مراسم گوناگون ازجمله محرم، عید قربان و... حتماً از مراکز مورد تائید دامپزشکی، تهیه کنیم، چراکه در این مراکز دامها قبل از عرضه، مورد معاینه، واکسیناسیون و سمپاشی قرار میگیرند.
دبیر انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ایران اضافه کرد: افرادی که به هر طریقی در قربانی کردن گاو و گوسفند بهطور مستقیم نقش دارند یا اینکه با لاشه، امعا و احشاء، پوست و گوشت تازه حیوان سروکار دارند، باید مراقب باشند تا به بیماریهایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد، مبتلا نشوند زیرا ممکن است بعضی از بیماریهای واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماریاش پی برد.
این متخصص حوزه سرطان، قرار دادن گوشت پس از ذبح در دمای 4 درجه سانتیگراد را مهم عنوان کرد و افزود: پس از ذبح و معاینه لاشه، اندامهای قابلخوردن را با آب سرد شستشو دهید و سپس آن را در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال به مدت چند ساعت قرار دهید. این اقدام باعث میشود حتی درصورتیکه گوشت قربانی آلوده باشد، آلودگیاش منتقل نشود.
فودازی در خصوص نحوه پیشگیری بیماران سرطانی در زمان ذبح قربانی نیز گفت: بهطورکلی درصورتیکه فرد در معرض امعا و احشای حیوان قربانی شده قرار نگیرد مشکلی ایجاد نمیشود. اما بیماران در حین درمان بهویژه بیماران تحت شیمیدرمانی چون سیستم ایمنی ضعیف دارند باید در این خصوص دقت نظر بیشتری داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد