در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محققان کشف کردند که بره موم زنبور عسل علاوه بر پیشگیری از سرطان روده بزرگ، در کاهش و توقف رشد سلولهای سرطانی روده نیز تاثیرگذار است.
بره موم زنبور عسل مخلوطی است که زنبور عسل با ترکیب کردن بزاق و موم با مواد جمعآوری شده از ترشح جوانه درختان، گلها و سایر منابع گیاهی، میسازد.
زنبور از این ماده برای بستن مدخلها و منافذ ورودی و خروجی کند و استفاده میکند؛ مطالعات نشان میدهد که یونانیها از بره موم برای درمان آبسهها استفاده میکردند همچنین این ماده در میان آشوریان برای مبارزه با عفونتها و تسریع روند بهبود رواج داشت.
مصریان نیز از بره موم برای مومیایی کردن و جلوگیری از پوسیدگی مومیاییهای خود بهره میبردند؛ اخیرا محققان متوجه شدهاند که فنیل اتر کافئین اسید (CAPE)، ماده موثر فعال در بره موم زنبور عسل، ممکن است دارای اثرات دیگر پزشکی نیز باشد.
آنها به تازگی کشف کردهاند که بره موم دارای خواص ضدسرطانی است و میتواند سلولهای سرطانی را نابود کند.
محققان با آزمایش فنیل اتر کافئین اسید بر سلولهای سرطانی روده مشاهده کردند که این ماده با مهار سطوحی از متالوپروتئیناز از متاستاز یا گسترش سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
بره موم به دست آمده از کندوهای عسل شبیه یکدیگر نیست؛ این ماده در نقاط مختلف جهان متفاوت است به طور مثال بره موم تولید شده در اروپا ترکیبات شیمیایی یکسانی با نوع تولید شده آن در برزیل ندارد.
همین موضوع سبب شده است تا رسیدن به یک نتیجه مشخص در مورد مزایای پزشکی بره موم برای دانشمندان مشکل باشد؛ فنیل اتر کافئین اسید موجود در بره موم تولید شده توسط زنبورهای عسل در کشورهای آمریکایی و اروپایی بیشترین خاصیت پزشکی را دارا هستند.
بره مومهای این کشورها دارای انواع فلاونوئیدها، استرهای اسیدهای فنولی، ترپنوئید و انواع اسیدهای آمینه هستند؛ این ترکیبات سبب شده است تا این ماده طبیعی علاوه بر داشتن خواص ضد سرطانی دارای خواص ضدقارچی، ضدالتهابی و ضدویروسی نیز باشد و این مواد بره موم را تبدیل به یک منبع طبیعی دارویی کردهاند.
سرطان روده بزرگ رشد بدخیم پوششهای مخاطی روده و سومین سرطان رایج در جهان است؛ این سرطان به دنبال سری جهشهای ژنی اتفاق میافتد و در این نوع سرطان، پلیپها که به طور طبیعی در پوسته روده تشکیل میشوند، گاهی سرکش میشوند، تغییر شکل میدهند و به سرطان تبدیل میشوند.
پولیپهای آدنوماتوز به طور مستقیم باعث مرگ نمیشوند اما متاستاز سلولهای سرطانی و گسترش سلولهای سرطانی به سایر قسمتهای بدن، میتواند به مرگ فرد مبتلا منجر شود.
فنآوریهای فعلی در پزشکی، درمانهای مختلفی را برای انواع مختلف سرطان کشف و مطرح کردهاند، اما متاسفانه هر کدام از این روشهای درمانی عوارض جانبی منفی را برای فرد بیمار به همراه دارند.
محققان سراسر جهان در تلاشند تا درمانهای ضد سرطان جایگزین را کشف کنند. در همین زمینه بره موم زنبور عسل میتواند یکی از گامهای بلند به سوی یک داروی سرطانی سالمتر و بدون عوارض جانبی شیمیایی باشد.
حقایقی در مورد سرطان کولورکتال
سرطان کولورکتال دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و زنان ایالات متحده آمریکا است. ۶۰ درصد مرگ و میرهای سرطان کولورکتال با غربالگری قابل پیشگیری است؛ از هر ۲۰ نفر، یک نفر به سرطان کولورکتال مبتلاست.
۲۵ درصد از افراد مبتلا به سرطان کولورکتال نیز دارای سابقه ابتلای خانوادگی به این بیماری بودند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد