عامل افزایش نرخ ارز از زبان نوبخت

معاون رئیس‌جمهور در خصوص عامل افزایش ارز گفت: عامل اول این افزایش، مقاصد سیاسی بود، دشمنان تلاش کردند در کشور ناامنی سرمایه گزاری ایجاد کنند و عامل دیگر در افزایش نرخ ارز، کاهش نرخ ارز بانکی است.
کد خبر: ۱۱۳۷۸۲۹
عامل افزایش نرخ ارز از زبان نوبخت

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، محمدباقر نوبخت شامگاه پنج‌شنبه در شورای برنامه‌ریزی و توسعه خراسان رضوی که در سالن جلسات استانداری خراسان رضوی برگزار شد، با بیان این‌که گزارش‌هایی راجع به شاخص تورم، کاهش بیکاری و افزایش اشتغال ارائه شد، اظهار کرد: روند متغیرها و شاخص‌ها مثبت بود البته به این معنی نیست که استان در رفاه است و مشکلی ندارد بلکه با اهداف موردنظر فاصله زیادی داریم که باید محقق شود.

وی گفت: آمدن مسؤولان ملی به استان‌ها برکاتی دارد از این نظر که هم می‏‌توانند در جریان مسائل قرار بگیرند و هم در توسعه استان و حل مشکلات مشارکت داشته باشند.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به سفر قبلی آقای روحانی به استان ادامه داد: در این سفر 731 میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌ها تصویب شد که تا امروز بیش از یک هزار میلیارد تومان در این استان برای دولت تعهد ایجاد شده است.

وی افزود: تعهدات دولت در مواردی فراتر از بودجه مصوب پرداخت شده، به‌عنوان مثال برای مترو به شهرداری 700 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد که این مبلغ به 800 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و پرداخت شد.

نوبخت خاطرنشان کرد: در سال گذشته باید قانون برنامه ششم توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را اجرایی می‌کردیم، مقام معظم رهبری از 24 سیاست اقتصاد مقاومتی دو سیاست تولید و اشتغال را متمایز کردند و این استان در این خصوص نسبت به سال 95 رشد داشته است.

وی یادآور شد: قیمت هر بشکه نفت در آبان 92 حدود 104 دلار بود که بر اساس آخرین گزارش وزارت نفت، متوسط قیمت نفت در 6 ماه اول سال گذشته 47 دلار برای هر بشکه بوده است؛ منابع درآمدی در حوزه نفت از 251 میلیارد دلار در سال 92 به 157 میلیارد دلار در سال 95 کاهش پیدا کرده است.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه اظهار کرد: طبق اعلام صندوق بین‌الملل پول، پس از تحلیل 40 شاخص در 7 بخش از چند سال اخیر، ایران موفق به تقلیل نرخ بیکاری از سال 94 شده است و توانسته تورم را تک‌نرخی قرار دهد.

وی افزود: ما برای چرخیدن چرخ اقتصادی کشور، علاوه بر سرمایه‌گذاری خارجی از دو مسیر پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بخش خصوصی و اختصاص اعتبارات دولتی برای اجرای طرح‌های عمرانی اقدام کردیم که در این راستا، پیش‌بینی ما پرداخت 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 7 هزار و 500 واحد تولیدی بود اما درخواست برای تسهیلات به 17 هزار و 900 واحد رسید و هم‌اکنون به 25 هزار واحد تولیدی در کشور تسهیلات پرداخت شده، این در حالی است که کل واحدهای تولیدی در کشور 80 هزار واحد است.

نوبخت از افزایش 64 درصدی بودجه کشور و 90 درصدی بودجه عمرانی خبر داد و گفت: درآمدهای دولت در چهار سال گذشته رشد چندانی نداشت، از سوی دیگر بودجه مصوب سال 92 حدود 210 هزار میلیارد تومان بود که این مبلغ در سال جاری به 346 هزار میلیارد تومان رسید.

وی بیان کرد: در سال 92 حدود 22 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی کشور پرداخت شد که این مبلغ در سال گذشته به 42 هزار میلیارد تومان رسید.

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: در سال 92 بودجه جاری کشور 120 هزار میلیارد تومان بود که این مبلغ در پایان سال گذشته به 205 هزار میلیارد تومان رسید که نشان‌دهنده رشد 70 درصدی در این بخش است.

وی افزود: بودجه‌ریزی در سال آینده متفاوت از سال‌های دیگر خواهد بود، به این صورت که بودجه به وزارتخانه داده نمی‌شود و ادارات دولتی در استان‌ها بودجه مربوط به خود را از محل توزیع استانی مصوب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان دریافت می‌کنند.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به پروژه برقی کردن قطار مشهد ـ تهران اشاره کرد و گفت: دولت 15 درصد پیش‌پرداخت خود در زمینه فاینانس پروژه برقی کردن قطار مشهد ـ تهران را تا آذرماه پرداخت می‌کند.

وی از پیش‌بینی ردیف بودجه برای زیارت استان خراسان رضوی در بودجه سال آینده خبر داد.

نوبخت در خصوص عامل افزایش ارز اظهار کرد: عامل اول این افزایش، مقاصد سیاسی بود، دشمنان تلاش کردند در کشور ناامنی سرمایه گزاری ایجاد کنند و عامل دیگر در افزایش نرخ ارز، کاهش نرخ ارز بانکی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها