باوجود افزایش بیکاران در کرمان، مسئولان از برقراری تسهیلات ویژه برای اشتغالزایی می‌گویند

بیم و امید اشتغال در کـرمان

در حالی که استان پهناور کرمان با بهره‌مندی از منابع غنی اقتصادی در بخش‌های معدن، صنعت و کشاورزی از ظرفیت‌های اشتغال‌زایی خوبی برخوردار است، اما وضعیت اشتغال در این استان مطلوب نیست و در بیشتر شهرها و روستاهای این استان، بیکاری مهم‌ترین معضل محسوب می‌شود. این در حالی است که مسئولان کرمان از فراهم شدن بستر اشتغال‌زایی و ارائه تسهیلات مناسب دراین خصوص بویژه در روستاها خبر می‌دهند.
کد خبر: ۱۱۰۰۰۷۰
بیم و امید اشتغال در کـرمان

به گزارش جام‌جم، اشتغال‌زایی یکی از اولویت‌‏های ضروری اقتصاد استان کرمان محسوب می‌‏شود؛ استانی که بهشت معادن ایران و از قطب‌های اصلی کشاورزی و صنعت کشور به شمار می‌رود و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها می‌تواند علاوه بر رونق اقتصادی استان باعث ایجاد هزاران شغل شود، اما متاسفانه باید گفت به رغم سرمایه‌گذاری‌هایی که طی چند سال گذشته در احداث واحدهای صنعتی و معدنی در این استان و به کارگیری نیروهای مورد نیاز آنها صورت گرفته است، هنوز رفع بیکاری و لزوم ایجاد زمینه‌های اشتغال مهم‌ترین نیاز این استان است.

افزایش آمار بیکاران کرمان

افزایش تعداد افرادی که به دلایل مختلف شغل خود را از دست می‌دهند در کنار خیل عظیم جوانانی که جویای کار هستند، بیانگر وضعیت نامطلوب اشتغال در استان کرمان است. آخرین گزارش مرکز آمار ایران نیز در حالی بیانگر نرخ 14 درصدی بیکاری در استان کرمان در بهار 96 و افزایش تعداد بیکاران در این استان است که این نرخ بیکاری بالاتر از متوسط کشوری است. این در حالی است که نرخ بیکاری استان کرمان در سال گذشته پایین‌تر از متوسط نرخ بیکاری در کل کشور بود و در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان 95 به ترتیب 9/12، 9/11، 5/11 و 5/9 درصد بوده است.

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان البته می‌گوید نرخ بیکاری در استان کرمان امسال هم مشابه سال‌های گذشته بوده و افزایش خاصی نداشته است.

رضا اسماعیلی، آمار جمعیت استان کرمان را براساس سرشماری سال 95، سه‌میلیون و 164 هزار و 718 نفر و جمعیت فعال آن را یک میلیون و 32 هزار نفر عنوان کرده و می‌گوید: نرخ بیکاری در استان کرمان اکنون 4/11 درصد و در شهر کرمان 9/9 درصد است.

وی به این نکته هم اشاره می‌کند که به طور متوسط در سال‌ جاری و سال آینده حدود 36 هزار نفر ورودی بازار کار استان کرمان است.

به گفته اسماعیلی، جمعیت شاغل استان کرمان هم اکنون 915 هزار نفر و جمعیت بیکار 117 هزار نفر است و در شهر کرمان براساس آخرین آمار، 210 هزار نفر شاغل و 23 هزار نفر بیکار هستند.

استفاده از تسهیلات یارانه‌دار در طرح‌های اشتغال‌زا

معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان نیز با اشاره به این‌که طی سال جاری 34 هزار و 200شغل در استان کرمان توسط دستگاه‌های اجرایی باید ایجاد شود، از تحقق 12 هزار شغل در حال حاضر خبر می‌دهد.

محمدجواد فدایی می‌افزاید: زمینه استفاده طرح‌های اشتغال‌زا از تسهیلات یارانه‌دار در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان ایجاد شده است و اشخاص حقیقی و حقوقی که در زمینه‌های گردشگری، حمل و نقل و ترانزیت، کشت گلخانه‌ای، گیاهان دارویی، فرآوری پسته، گردو و خرما، فرآوری سنگ‌های تزئینی و قیمتی و فناوری اطلاعات، طرح‌های اشتغال‌زا دارند، می‌توانند از تسهیلات یارانه‌دار استفاده کنند.

پرداخت تسهیلات برای اشتغال روستاییان

پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی در روستاها برای ایجاد زمینه‌های اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها برای یافتن کار یکی از اقدامات مدیریت استان کرمان است؛ موضوعی که اهمیت آن باعث شده تا به گفته استاندار کرمان، میزان تسهیلات اشتغال استان نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش داشته باشد.

علیرضا رزم حسینی با بیان این‌که شهرستان قلعه گنج، رتبه نخست اشتغال روستایی را کسب کرده و پس از آن شهرستان کرمان در جایگاه دوم استانی قرار گرفته است، می‌گوید: این دو شهرستان رتبه دوم کشوری را در ایجاد اشتغال روستایی کسب کرده‌اند.

به گفته وی، اگر هدف را توسعه قرار دهیم، بسیاری از مشکلاتمان حل خواهد شد، کمااین‌که در همین زمینه سمینار دو روزه فرمانداران و بخشداران استان کرمان با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای جذب یک و نیم میلیارد دلار تسهیلات اشتغال روستایی و سایر برنامه‌ها بزودی برگزار می‌شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان هم با اشاره به سهم 68/4 درصدی تسهیلات اشتغال روستایی صندوق توسعه ملی به استان کرمان می‌گوید: بیشترین درصد تسهیلات اشتغال روستایی براساس قانون به ترتیب به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و کرمان اختصاص می‌یابد که باید از این ظرفیت در جهت جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهای استان استفاده کنیم.

حسین امیری، با اشاره به تسهیلات دولت برای اشتغال روستایی با میانگین سود 6درصد می‌افزاید: این اعتبارات باید بین شهرستان‌های استان توزیع شود.

500 میلیارد تومان تسهیلات برای کرمان

مدیر کل امور روستایی استانداری کرمان با بیان این‌که بهره‌گیری از جوانان، زنان و دانش‌‌آموختگان مهم‌ترین رویکرد در ایجاد فرصت‌های شغلی روستایی است، می‌گوید: این طرح‌ها در بخش غیردولتی به بخش‌های ایجادی، تکمیلی و توسعه‌ای تقسیم شده که سهم استان کرمان در تسهیلات اشتغال روستایی 68/4 درصد است که حدود 500 میلیارد تومان را شامل می‌شود و 50 درصد آن ملی است.

هادی شهسوارپور می‌افزاید: تسهیلات اشتغال روستایی توسط چهار بانک پرداخت می‌شود و به این بانک‌ها اعلام شده پس از دریافت طرح باید ظرف یک ماه آن‌را تعیین‌تکلیف کنند.

نماینده مردم سیرجان، بردسیر و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی می‌گوید: دولت تدبیر و امید برای حمایت از کارآفرینی در استان کرمان 500 میلیارد تومان از منابع صندوق کارآفرینی امید مصوب کرده است که به زودی به این استان ابلاغ می‌شود و باید بیشترین استفاده از پرداختی صندوق کارآفرینی امید برای اشتغال‌زایی در استان کرمان باشد.

حکمت قاسم خانی

جام‌جم کرمان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها