با عبدالحسن برزیده، کارگردان سینما درباره مردم زلزله‌زده

تألمات روحی زلزله‌زدگان را دریابیم +عکس

جام‌جم از امدادرسانی «جوانان مومن انقلابی» به زلزله‌ زدگان غرب‌ کشور گزارش می‌دهد

شور انقلابی کمک به کرمانشاه

امید به مناطق زلزله‌زده برگشته، بسیاری از آنها با همدردی گروه‌های مردمی جانی دوباره‌ گرفته‌اند، ‌آنقدر که مهمان‌نوازی‌شان را دوباره از سر گرفته‌اند، این روزها بسیاری از زلزله‌زدگان به استقبال افرادی که برای کمک آنها شتافته‌اند می‌روند، آنها با چای و پلاکاردهایی که رویشان پیام تشکر و قدردانی نوشته شده است از گروه‌های مردمی تشکر می‌کنند؛ گروه‌هایی مانند ورزشکاران، هنرمندان، دانشجویان، طلاب و هیات‌های مذهبی و موکب‌داران.
کد خبر: ۱۰۹۴۸۰۴
شور انقلابی کمک به کرمانشاه

جاده‌هایی که به کرمانشاه ختم می‌شود این روزها پرترافیک است، چون مردم در سراسر کشور بسیج شده‌اند تا کمک‌هایشان را به دست زلزله‌زدگان برسانند.

علاوه بر این بسیاری از نهاد‌ها نیز تلاش می‌کنند به سهم خود در رفع مشکل زلزله‌زدگان سهیم شوند؛ برای نمونه آشپزخانه مجهز آستان قدس در مهران (ویژه اربعین) برای تامین غذای گرم زلزله‌زدگان به دشت ذهاب انتقال یافته است.

افزون بر این، هیات‌ها نیز تمام توان خود را به کار گرفته‌اند؛ برای نمونه هیات رزمندگان مکتب‌ الحسین(ع) نیز اقدام به تهیه و ارسال لوازم موردنیاز زلزله‌زدگان کرده است.

موکب‌داران در کرمانشاه

حسن پلارک یکی از آنهایی است که می‌گوید در لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب، به موکب‌های اربعین حسینی فراخوانی ارسال شد تا توان خود را در جهت کمک به مناطق زلزله‌زده بسیج کنند.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی در حالی از بسیج این افراد حرف می‌زند که بسیاری از فرصت‌طلبان در حال مقایسه فعالیت‌های این ستاد و ستاد بحران زلزله کرمانشاه هستند.

او می‌افزاید: با همت خیرین و هیات‌های مذهبی تعدادی موکب برای طبخ و توزیع غذا میان هموطنان زلزله‌زده در استان کرمانشاه برپا شده است.

ارسال این کمک‌ها در حالی است که بسیاری از خادمان موکب‌ها بتازگی وارد کشور شده یا در حال بازگشت هستند با این حال برای کمک به هموطنان اعلام آمادگی کرده‌اند.

پلارک با بیان این‌که طبق اعلام مسئولان اصلی‌ترین نیاز هموطنان در مناطق زلزله‌زده غذا و پتوست عنوان می‌کند: از موکب‌داران نیز خواسته شده جمع‌آوری کمک‌های مردمی در زمینه تامین این نیازها متمرکز باشد.

درد آسیب‌دیدگان را فریاد بزنیم

مداحان اهل‌بیت(ع) نیز مانند‌ میثم مطیعی و مهدی رسولی به منظور کمک‌رسانی و همدردی با زلزله‌زدگان استان کرمانشاه در این مناطق حاضر شده‌اند.

میثم مطیعی، مداح اهل‌بیت که برای کمک به زلزله‌زدگان روانه کرمانشاه شده و از مناطق مختلفی مانند روستای تپه ماران در 18 کیلومتری سرپل زهاب بازدید کرده می‌گوید: ‌وضع این روستا‌ خیلی خراب است و بعضی از روستاها 100 درصد تخریب شده‌اند.

او درباره وضع آسیب‌دیدگان نیز یادآور می‌شود: سرما نزدیک است و مردم نگران هستند برف و باران ببارد.

آنطور که مطیعی توضیح می‌دهد بسیاری از آسیب‌دیدگان‌ مقابل خانه‌هایشان مانده‌اند و چون تخریب شده‌اند جرات نمی‌کنند وارد آنها شوند.

او می‌گوید تنها کاری که می‌تواند انجام دهد این است که حرف دل زلزله‌زدگان را بشنود و آنها را فریاد بزند.

او با اشاره به این‌که مردم زلزله‌زده کرمانشاه سال‌ها در جنگ تحمیلی برای دفاع از کشورتلاش کرده و شهید داده‌اند، عنوان می‌کند ‌این منطقه سال‌هاست به زائران امام حسین(ع) نیز خدمت می‌کنند.

فراموش‌شان نکنیم

حاج مهدی رسولی، مداح اهل‌بیت از دیگر چهره‌هایی است که به این مناطق رفته است. او معتقد است مردم این منطقه در شوک هستند و از سوی دیگر مردم ایران با شور و احساسات کمک‌های خود را به این مناطق می‌فرستند، اما نکته‌ای که در این میان وجود دارد این است که نباید مردم این مناطق را فراموش کرد.

رسولی می‌گوید:‌ همین آمدن و رفتن چند روزه نیست، عهد می‌بندیم که ان‌شاالله یک ماه دیگر هم بیاییم. ما در کنار مردم هستیم تا آنها به مطالباتشان برسند و به زندگی روزمره خودشان برگردند.

محمد رسولی، یکی از اعضای گروه خیریه ذخیره خیر نیز به جام‌جم می‌گوید: خیلی‌ها برای کمک به مردم کرمانشاه پیشقدم شده‌اند.

او نیز همراه چند نفر از نیکوکاران این روزها در مناطق آسیب‌دیده به کمک زلزله‌زدگان شتافته است.

برای نمونه اعضای گروه خیریه ذخیره خیر‌ بیش از هزار چراغ والور را به مناطق زلزله‌زده انتقال داده‌اند تا به سهم خود گرهی باز کنند از کار زلزله‌زدگان که این روزها با سرمای هوا دست و پنجه نرم می‌کنند.

حضوری که نمایشی نیست

محمدرضا وحیدزاده، شاعر هم از دیگر افرادی است که با گروهی از فعالان رسانه‌ای به مناطق زلزله‌زده رفته است. او به جام‌جم می‌گوید: ‌جمع شدن این افراد و رفتن به این مناطق در ابتدا ایده خامی بود که به واسطه زمان کم خیلی زود شکل گرفت.

او می‌گوید: احساس کردیم لازم است در منطقه حضور پیدا کنیم و اگر کاری باشد انجام دهیم. آنقدر زمان کم بود که برای چگونگی فعالیتمان تصمیم گرفتیم در مسیر به نتیجه برسیم.

وحیدزاده به نکته قابل‌ توجهی اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ هدف این جمع، حضور مفید در جمع آسیب‌دیدگان این مناطق است، چراکه نمی‌خواستیم مانع فعالیت دیگران باشیم و از سوی دیگر نمی‌خواستیم این حضور نمایشی باشد.

این گروه از همان ساعت‌های ابتدایی حضور در محل دست به کار شدند. آمارگیری از روستاها و چادررسانی به آنها از اولین اقدامات آنها بود. هر چند در این میان در روستاهای دورافتاده منطقه با آسیب‌دیدگان همدردی می‌کردند. جایی که به باور این فعال رسانه‌ای گلایه‌های مردم هم در آن بیشتر بود.

او می‌گوید:‌ ما سعی می‌کنیم با آسیب‌دیدگان همدردی و مشکلاتشان را در رسانه‌ها منعکس کنیم.

وحیدزاده معتقد است بعد از فروکش‌کردن هیجانات مردم، بیشتر باید به فکر آسیب‌دیده‌ها بود، چرا که فصل سرما هم از راه رسیده است.

محمدمهدی سیار، شاعر نیز به مناطق زلزله‌زده رفته. او از تجربه‌اش از سفر به مناطق زلزله در اینستا گرامش نوشته است. سیار مردم را تشویق کرده که برای رفع مشکلات مردم زلزله‌زده کمک‌های نقدیشان را از طریق سامانه #8888*780* به دست زلزله‌زدگان برسانند . او زلزله را ماکتی از قیامت دانسته و یادآور شده است مردم زلزله‌زده دست‌کم باید یک سال در چادر زندگی کنند در این بین چیزی او را دلخوش کرده فعالیت اعضای قرارگاه بی‌قرارهای جهادی است در قصرشیرین که به یاری زلزله‌زدگان شتافته‌اند.

آخرین پست میلاد عرفان‌پور، شاعر هم در اینستاگرام شعری است برای مردم کرمانشاه. او در پست قبلی‌اش نگرانی خود را از عدم تداوم در کمک‌ها اعلام کرده و نوشته:‌ نگرانی عمده این است که کمک‌ها و حمایت‌ها ادامه پیدا نکند و چند روز دیگر مردم داغدیده و بی‌سرپناه بمانند . به گفته او بسیاری از روستایی‌ها، علاوه بر انبوه داغ‌ها شاهد نابودی خانه و دام‌های خودند. او می‌گوید، دعا کنید و اگر دستتان می‌رسد به هر میزان ممکن به این روش کمک کنید.

حضور پررنگ طلاب

در مناطق زلزله‌زده در کنار بسیجیان و دانشجویان، می‌توان طلاب زیادی را دید که در حال کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان هستند.

محمدرضا‌ سمیعی، یکی از آنهاست. او که از طلاب حوزه علمیه تهران است با برخی طلاب قم و تهران به ثلاث باباجانی آمده تا به سهم خودش گرهی از کار مردم این منطقه باز کند.

او به جام‌جم می‌گوید: به مناطقی مانند روستاهای دور افتاده اصلا رسیدگی نمی‌شود و فقط به جاهای معروفی مانند ازگله رسیدگی می‌شود.

سمیعی ادامه می‌دهد: ‌طلبه‌ها، نیروهای مردمی و بسیج دست به دست یکدیگر داده‌ایم تا بتوانیم کمکی به این افراد بکنیم. آن‌طور که او می‌گوید: ‌نباید فقط جاهای معروف را پشتیبانی کرد، اینجا روستاها و مناطق دور افتاده فراموش شده‌اند.

به گفته سمیعی، روستاهای زیادی در ثلاث باباجانی وجود دارد که نیازمند لوازمی مانند چادر و پتو هستند.

معلمان و دانشجویان

دانشجو و معلمان زیادی را هم می‌توان در مناطق زلزله‌زده دید، مانند دانشجویان رشته معماری که برای ساخت خانه‌های موقت پیشقدم شده‌اند.

مرتضی بابالوئیان، دبیر آموزش و پرورش است. او از شهرستان رباط‌کریم خودش را برای کمک‌ رسانی به کرمانشاه رسانده است.

بابالوئیان به جام‌جم می‌گوید‌: بیشترین نیاز مردم، چادر و لوازم بهداشتی است و البته باید تاکید کرد بارش باران در راه است و باید فکری به حال زلزله‌زدگان کرد.

وی تاکید می‌کند: باید آموزش کودکان زلزله زده ادامه پیدا کند، اما در این شرایط به این مهم توجه نمی‌شود و آموزش تعطیل شده است.

آن‌طور که او می‌گوید، در کتاب‌های درسی نیز باید به چنین بحران‌هایی توجه و مانور‌های زلزله نیز با جدیت در مدارس برگزارشود.

با توجه به فعالیت قابل توجه گروه‌های مردمی مانند خیریه‌ها و هیات‌های مذهبی و دانشجویان باید تاکید کرد برای تامین مایحتاج زلزله زدگان، کمبود یا مشکلی وجود ندارد بلکه سوء مدیریت در نحوه توزیع کمک‌های مردمی است که سبب شده دست برخی از زلزله زدگان خالی بماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها