به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه لاند سوئد با بررسی بیش از دو میلیون خواهر و برادر دریافتند «ترومبوآمبولی وریدی» (نوعی لخته شدن خون در عروق) با قد مرتبط است و این ریسک در افراد کوتاه قامت تر کمتر است.
آنها دریافتند در مردان کوتاه تر از ۱۶۰ سانتی متر در مقایسه با مردان بلندتر از ۱۸۷ سانتی متر، ریسک ترومبوآمبولی وریدی تا ۶۵ درصد کاهش می یابد.
در مورد زنان، آنهایی که کوتاه تر از ۱۵۵ سانتی متر بوده و یکبار هم باردار شده بودند در مقایسه با زنان بلندتر از ۱۸۲ سانتیمتر، ۶۹ درصد کمتر در معرض خطر ترومبوآمبولی وریدی بودند.
بنگ زولر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه قد جمعیت جهان افزایش یافته و همچنان هم در حال افزایش است، می تواند در افزایش وقوع ترومبوز وریدی (لختگی خون) نقش داشته باشد.»
شایع ترین عوامل افزایش دهنده ریسک ترومبوز عبارتند از جراحی، سرطان، عدم تحرک و بستری شدن در بیمارستان. در زنان، بارداری و استفاده از هورمون های نظیر قرص های ضدبارداری یا استروژن برای کاهش علائم یائسگی هم از عوامل محرک شایع هستند.
به گفته زولر، نیروی جاذبه ممکن است بر ارتباط بین قد و خطر ترومبوآمبولی وریدی نقش داشته باشد. «همچنین از آنجائیکه افراد بلند قامت، رگ های طویل تری هم دارند از اینرو بروز این مشکل در آنها بیشتر است.»
وی در ادامه می افزاید: «همچنین فشارهای گرانشی در رگ های پای افراد بلند قدتر می تواند خطر کاهش جریان خون یا توقف موقت آن را افزایش دهد.»
علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده اند که قد بلند با سرطان، مشکلات قلبی، دیابت حاملگی و حتی طول عمر نیز مرتبط است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: