به گزارش جام جم آنلاین از فارس، روزنامه ایندیپندنت در گزارشی درباره نسل کشی مسلمانان در میانمار به دست نیروهای نظامی میانمار و بودائی های تندرو نوشت: براساس اظهارات شاهدان عینی، کودکان روهینگیا توسط نیروهای نظامی و شبه نظامی در میانمار سرشان بریده شده و تعدادی نیز به صورت زنده سوزانده شدهاند.
براساس این گزارش، آنها معتقدند که نظامیان و شبه نظامیان میانماری مرتکب نسل کشی علیه مسلمانان و یا قتل عام شدهاند.
طی یک هفته گذشته بیش از 60 هزار نفر از روهینگیا به دلیل درگیری ها به سمت مرز بنگلادش فرار کرده و آواره هستند. این درحالیست که دولت بنگلادش نیز مرزها را بسته و می گوید که ظرفیت میزبانی از این تعداد پناهجو را ندارد.
بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا خواستار پایان خشونتها شده و گفته است که رفتار با روهینگیا لکه ننگی برای میانمار محسوب میشود.
وی از دولت این کشور و همچنین آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل خواسته که در این زمینه وارد عمل شوند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز پیش از این با نسل کشی خواندن اقدامات میانمار گفته بود که عده ای چشمان خود را بر روی کشتار مسلمانان در میانمار بسته اند.
رنتو مارسودی وزیر خارجه اندونزی برای گفتگو با مقامات میانمار به این کشور سفر کرده تا از دولت میانمار بخواهد خشونت ها علیه مسلمانان را متوقف کنند.
دولت میانمار مدعی است که 400 نفر از نیروهای نظامی نیز کشته شدهاند اما افرادی که در حال فرار بودند از خشونت وحشتناک سربازان ارتش میانمار و دیگر گروههای شبه نظامی سخن میگویند.
عبدالرحمن 41 ساله به یک موسسه خیریه که آنجا خدمات ارائه میدهد گفته که من از یک حمله 5 ساعته به روستای «چوت پیین» زنده ماندم و فرار کردم.
وی افزود: یک گروه از مردان روهینگیا را در یک کلبه چوبی جمع کرده و سپس آتش زدند. برادرم در میان آنها بود و کشته شد.دیگر اعضای خانوادهام را در زمینهای اطراف پیدا کردم. روی بدنشان جای گلوله و بریدگی بود. دوتا از برادر زاده هام بدون سر بودند.
سلطان احمد 27 ساله نیز میگوید؛ بعضی از اجساد را بدون سر دیدم. ما در خانه پنهان شده بودیم و وقتیکه افراد مسلح روستای بغلی درحال بریدن سر مردم بودند ما از حیاط پشت فرار کردیم.
بعضی از افراد دیگر نیز که از روستاهای دیگر زنده ماندهاند میگویند که شاهد بریده شدن سر بعضیها بودهاند.
تصاویر ماهوارهای که دیده بان حقوق بشر منتشر کرده نشان می دهد که تنها در یک روستا 700 خانه به آتش کشیده شده و به خاکستر تبدیل شده است.
دیده بان حقوق بشر میگوید که نیاز است ناظران مستقل به صورت حضوری در منطقه حضور یابند چرا که معتقد است سطح تخریب احتمالا بیش از آن چیزی است که در تصاویر ماهواره ای دیده میشود.
مسلمانان روهینگیا که جمعیتی یک میلیون نفری را در میانمار تشکیل میدهند در ایالت راخین در غرب میانمار زندگی می کنند. این قوم از هیچ یک از حقوق شهروندی میانمار برخوردار نیستند چرا که میانمار آنها را شهروند این کشور محسوب نمی کند و معتقد است که آنها باید به بنگلادش بازگردانده شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت