به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، جلسه علنی دو نوبته امروز سه شنبه 24 مرداد مجلس شورای اسلامی که به معرفی وزرای پیشنهادی از سوی رئیسجمهور و شنیدن سخنان مخالفان و موافقان کلیت کابینه اختصاص داشت، حواشی ویژه ای به خود دید که به شرح زیر است:
ـ رفتوآمد میان صندلیها و رایزنی از سوی نمایندگان مجلس با یکدیگر درباره گزینههای پیشنهادی برای وزارتخانهها در هنگام سخنرانی رئیسجمهور موجب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس به وکلای ملت تذکر داده و از آنان بخواهد که سکوت را رعایت کنند.
ـ در ادامه و پس از دقایقی، وقتی رئیس مجلس به روحانی یادآوری کرد که طبق آییننامه داخلی مجلس، دو ساعت و نیم برای معرفی وزرای پیشنهادی و دفاع از آنان فرصت دارد و میتواند در دو بخش از این فرصت استفاده کند، رئیسجمهور با مکثی توأم با نگاه طنزآلود به نمایندگان که رایزنیها و رفتوآمدهایشان ادامه داشت، گفت: من دوست دارم از همه فرصت خود استفاده کنم، اما «مستمع، صاحب سخن را بر سر کار آورد».
رئیس دولت دوازدهم با مطایبه و لبخند خطاب به نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد که خود 20 سال بر صندلی نمایندگی و در جای امروز آنان نشسته است که موجبات خنده حضار جلسه علنی را فراهم آورد. البته مجلس با این کنایه حسن روحانی نیز کاملاً ساکت نشد و کار به جایی رسید که چند دقیقه بعد وی با صراحت بیشتر خطاب به آنان گفت: قبلاً زمانی که زمان معرفی وزرا فرا میرسید نمایندگان سکوت میکردند اما الان همهمه است؛ درست است که شاید که شما نمایندگان رفته باشید و درباره وزرا مطالعه کرده باشید و حرفهای من تکراری باشد اما طبق قانون من وظیفه دارم وزیران را معرفی کنم.
ـ روحانی در توضیح علت معرفی نشدن وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: با فردی صحبت کرده بودیم، اما در ساعات پایانی معرفی لیست به مجلس، این فرد انصراف داد و ما فرصت نداشتیم که با گزینه جدیدی وارد رایزنی شویم.
ـ وی هنگام دفاع از سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: هنوز از رفتار برخی مأموران وزارت اطلاعات با دستگیرشدگان رضایت کامل ندارم، زیرا گاهی گزارشهای خوبی بهدست ما نمیرسد.
ـ رئیس دولت دوازدهم هنگامی که نوبت به دفاع از سیدحسن قاضیزاده هاشمی رسید، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان و آموزش پزشکی رسید، گفت: ایشان کارها را به سختی پیش میبرد که این امر موجب میشد گاهی اوقاتش تلخ شود.
احتمالاً اشاره رئیسجمهور به ماجرای فحاشی وزیر بهداشت به فرماندار شهرستان بدره ایلام بود، که در سفر استانی قاضیزاده هاشمی رخ داده بود. وی پس از پافشاری این فرماندار برای دریافت خدمات اولیه درمانی در شهرستان محروم تحت مدیریتش، از او پرسید: شما الان نماینده دولتی یا مردم؟ که فرماندار بدره پاسخ داد: نماینده مردم.
بنابراین گزارش که صدا و تصویر آن از صداوسیما هم پخش شد، وزیر پیشنهادی بهداشت در واکنش به پاسخ فرماندار، او را بیشعور خطاب کرده و گفته بود که اگر می توانست اجازه نمی داد که او یک روز دیگر فرماندار باقی بماند.
ـ رئیسجمهور هنگام معرفی امیر سرتیپ حاتمی بهعنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دو بار تأکید کرد که میان ارتش و سپاه تفاوتی نیست و هردو زیر نظر رهبر معظم انقلاب فعالیت میکنند.
ـ وی زمانی که می خواست عباس آخوندی را به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ابتدائاً انتقادات خود را از او مطرح کرد و سپس به دفاع پرداخت.
بنابراین گزارش، روحانی گفت: ما با آقای آخوندی به توافق کامل نرسیدیم؛ من از ابتدای دولت یازدهم به ایشان گفتم که کلید حل مشکل مسکن در بافت فرسوده است، اما ایشان برنامههای دیگری داشت، ولی در این دولت به جد از ایشان خواهیم خواست که موضوع بافت فرسوده را مد نظر قرار دهد.
رئیسجمهور ادامه داد: ما اول گله را مطرح کردیم، تا به تعاریف از ایشان برسیم.
ـ زمانی که سیدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس در مخالفت با کلیت کابینه پیشنهادی سخن می گفت و از واردات بی رویه بوق، زیپ و سنگپا در دولت قبل انتقاد کرد، نمایشگر مجلس، تصادفاً چهره محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه را نشان داد که در ابطحی بلافاصله گفت: آقای ظریف هم دارند میخندند، اما بنده در هنگام رأی اعتماد به ایشان مفصل در مخالفت صحبت خواهم کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد