وجود ذرات بیماری‌زا در هوای قم

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به وجود ذرات 5/2 میکرونی در گرد و غبار موجود در هوای قم از تأثیر این ذرات در ایجاد بیماری‌های خطرناک خبر داد.
کد خبر: ۱۰۵۹۰۶۵
وجود ذرات بیماری‌زا در هوای قم

به گزارش جام جم آنلاین، محمد باقری در گفت‌وگو با مهر به وظیفه این معاونت در رصد میزان آلایندگی هوای استان اشاره کرد و افزود: براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور معاونت‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور موظف هستند که به بررسی شاخص‌های آلایندگی هوا در استان بپردازند.

وی به تشریح ذرات آلاینده موجود در هوای استان قم پرداخت و تصریح کرد: گونه‌ای از ذرات موجود آلاینده در هوای قم ذرات معلق کمتر از 10 میکرومتر هستند که به سیستم تنفسی تحتانی نفوذ پیدا می‌کنند و به عنوان شاخص‌های اصلی آلودگی محسوب می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ذرات پایین‌تر از 10 میکرومتر را به عنوان مرگبارترین ذرات آلاینده برشمرد و تأکید کرد: این ذرات براحتی به ریه‌ها نفوذ پیدا کرده، وارد جریان خون می‌شوند و باعث ایجاد بیماری‌های قلبی و ریوی، کاهش مقاومت سیستم ایمنی، از بین رفتن بافت ریه، آسم کودکان، مرگ و میر زودرس و سرطان می‌شوند.

به گفته وی، جابه‌جایی راحت این ذرات به وسیله باد سبب می‌شود که به محیط‌های اطراف و همه موجودات زنده و حتی غیرزنده از جمله خاک و سنگ نیز آسیب برسانند. باقری ذرات دو و نیم میکرونی را از دیگر آلاینده‌های موجود در هوای استان قم نام برد و افزود: این ذرات آلاینده بسیار ریز هستند و تقریبا اندازه یک‌سی‌ام موی انسان قطر دارند و همین مساله سبب شده است که از جمله ذرات بسیار خطرناکی لقب بگیرند که براحتی وارد سیستم تنفسی انسان می‌شوند.

وی با اشاره به تأثیر مخرب این ذرات روی مژک‌های تنفسی، تصریح کرد: این ذرات عملکرد اصلی سیستم تنفسی را از بین می‌برد، روی مخاط اختلال ایجاد می‌کند و حتی ذرات بزرگ‌تر را هم به سمت دستگاه تنفسی حرکت داده و باعث بیماری‌های عفونی، آسم و آلرژی می‌شود که اگر استمرار پیدا کند سبب بروز سرطان می‌شود.

باقری باتأکید بر این‌که میزان تلفات آلودگی‌های هوا از برخی بیماری‌های لاعلاج در دنیا نیز بیشتر است، اظهار کرد: تعداد افرادی که در جهان بر اثر آلودگی هوا از دنیا می‌روند، چهار برابر تلفات ایدز است، در ایران و استان قم نیز آلودگی‌های هوا اثرات بهداشتی بسیار مخربی داشته که نیاز است آمار این تلفات براساس مطالعه دقیقی از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی احصا شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها