سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابطعمومی رسانهملی، رئیس سازمان صداوسیما در سخنان خود تصریح کرد: چنانچه ما در این میدان رقابت جایگاه خود را پیدا نکنیم صدمات زیادی را خواهیم دید، بنابراین باید برای مقابله با تهدیدات نرم دشمنان، رسانههای خود را تقویت کنیم.
دکتر عسکری با اشاره به تهاجم همهجانبه فرهنگی دشمن، از فعالیت 260 شبکه ماهوارهای فارسیزبان خبر داد و یادآور شد: عمده فعالیت این شبکهها که از سوی اجانب تقویت میشوند، هدف قرار دادن هویت دینی و ملی ایرانیان است.
رئیس سازمان در ادامه با اشاره به اهداف و برنامههای استکبار جهانی در گسترش اینترنت و فضای مجازی و تأکید آمریکا بر شعار «اینترنت باید یک پدیده بدون مرز باشد»، تصریح کرد: هدف دشمن از سرمایهگذاری و گسترش در این فضا تغییر در سبک زندگی مردم و استحاله فرهنگی جوامع مختلف و در نهایت تحکیم قدرت و برتری فرهنگی است. وی افزود: ملت ایران با قدمت تاریخی و فرهنگی خود توان مقاومت در برابر جنگ فرهنگی دشمن را دارد و بههمین دلیل است که دشمن هنوز نتوانسته و نخواهد توانست در برنامههای خود موفق شود.
دکتر عسکری با اذعان بر اینکه هنوز در زمینه مقابله با ماهوارهها اقدامات مؤثری انجام نشده و در حوزه فضای مجازی نیز قانون، مقررات و ضوابط کافی برای پالایش این محیط وضع نشده است، اظهار داشت: باید تلاش ما در جهتی باشد که آسیبهای فضای مجازی کاهش یابد و یک فضای پالایش و به دور از مطالب ناپسند در اختیار مخاطب قرار گیرد.
رئیس رسانهملی از جمله الزامات موفقیت در عرصههای مجازی را دستیابی به اقتدار فنی و محتوایی عنوان و تصریح کرد: باید ضعف خود در فضای مجازی را جبران کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از استان فارس بهعنوان گنجینهای فرهنگی و تاریخی یاد کرد و گفت: این استان گنجینهای تاریخی و بیمانند است و در دوران قبل و بعد از اسلام دارای انسانها و شخصیتهای بزرگی بوده است، لذا پرداختن به اسوهها و شخصیتهای فرهنگی، تاریخی، علمی و دینی استان همواره مورد تأیید است و از آنجا که معرفی شخصیتهای برجسته در فرهنگسازی و هویتسازی یک جامعه مؤثر است، معتقدیم که در جنگ رسانهای که غرب بهدنبال تخریب فرهنگ ماست، تأسی به اسوهها میتواند بهعنوان یک راه نجات مورد توجه قرار گیرد.
دکتر عسکری، فارس را استانی تمدنساز توصیف کرد و بیان داشت: چنین استانی با چنین پیشینهای باید در مقابله با شبیخون فرهنگی بدرخشد و از حریم خانواده و جوانان ایرانی بهخوبی دفاع کند. وی همچنین بر ضرورت توجه به حوزه گردشگری در استان فارس تأکید کرد و گفت: این استان یک موزه تمام عیار است و به اندازه بسیاری از کشورها سوابق فرهنگی، تاریخی و گردشگری دارد. بر همین اساس پیشنهاد ما این است که این عقبه تاریخی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد و به نحوی مطلوب معرفی شود.
دکتر عسکری با اشاره به پیشنهاد استاندار فارس مبنی بر راهاندازی شبکه گردشگری به مرکزیت این استان، ضمن استقبال از این پیشنهاد گفت: با توجه به محدودیتهای موجود، راهاندازی این شبکه را در آینده کلید خواهیم زد. وی از مدیرکل مرکز فارس خواست تا در برنامههای ویژه، موضوع گردشگری استان را مورد توجه قرار دهد.
رئیس سازمان یکی از ظرفیتهای قابل توجه مرکز فارس را تولید انیمیشن عنوان کرد و گفت: این استان در تولید انیمیشن بینظیر است و با توجه به اینکه از نظر نیروی انسانی، هنر، ادبیات و داستان در جایگاه قابلتوجهی قرار دارد، سرمایهگذاریهای لازم برای معرفی استعدادهای این استان در سطح ملی و جهانی ضروری است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سجایای اخلاقی و فرهنگی مردم ایرانزمین، امکان استفاده از تولیدات کودک و نوجوان کشورهای دیگر در ایران را محدود ارزیابی کرد و گفت: بر همین اساس باید برای کودکان و نوجوانان کار کنیم و فقری که در این حوزه وجود دارد را از بین ببریم. دکتر عسکری، راهاندازی شبکه امید را با همین هدف عنوان کرد و گفت: به اعتقاد ما، فارس میتواند قطب تولید برنامههای کودک و نوجوان در کشور باشد. وی به ظرفیتهای کشاورزی و صنعتی استان نیز اشاره کرد و گفت: صداوسیمای مرکز فارس باید در زمینه تولید و پخش برنامههایی با هدف ترغیب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این حوزهها اقدام کند.
دکتر عسکری در پایان سخنان خود با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا در تصویب تحریمهای جدید علیه نظام جمهوری اسلامی گفت: آنها سعی میکنند با مانعتراشی و تحریم، مسیر پیشرفت ملت ایران را ناهموار کنند، اما آمریکا باید بداند که ایران از تحریمها بهعنوان یک فرصت برای پیشرفت استفاده خواهد کرد. وی حرکت رو به پیشرفت ایران در دوران تحریم را حیرتانگیز دانست و تصریح کرد: حوزههای مختلف کشور و از جمله صداوسیما در دوران تحریم قلههای تکنولوژی را فتح کردند.
رئیس سازمان با اشاره به بدهی 20 هزار میلیارددلاری آمریکا به سایر کشورهای جهان، این میزان بدهکاری را نشانه فروپاشی این کشور عنوان کرد و افزود: آنها برای گریز از این فروپاشی سعی میکنند منطقه خاورمیانه را به هم بریزند و افول و فروپاشی خود را پنهان کنند.
بهرهگیری از مزیتهای استانی در برنامهسازی
دکتر عسکری در بدو ورود به استان فارس با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص تدوین سند برنامههای بلند سازمان صداوسیما و سهم استانها در برنامههای این سند اظهارداشت: تمام جنبههای حیات یک سازمان رسانهای در این سند دیده شده و بهخصوص تحولات آینده مورد توجه قرار گرفته است. وی یادآور شد: نقش استانها در این برنامهریزی، نقشی فاخر و تعیینکننده است، چراکه رسانههای استانی از نمایی نزدیک با مردمی که دارای فرهنگها و اقلیمهای مختلف و گوناگونی هستند ارتباط و تعامل دارند و همین باعث میشود تا نقش رسانههای استانی در ارتباط ملت ایران با رسانهملی یک نقش تعیینکننده و درجه یک باشد.
رئیس رسانهملی با اذعان بر اینکه هر کدام از استانهای کشور دارای مزیتهای متفاوت و خاص خود هستند به تشریح این مزیتها پرداخت و گفت: هر استان به لحاظ فرهنگی، ادبی، هنری، صنعتی، معادن، نوع تجارت و حتی نزدیکی با مرزهای کشورهای همسایه از مزیت خاص خود برخوردار است که همین مزیتها میتواند در برنامهسازی و ارتباط رسانه با مردم مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
پیشنهاد راهاندازی شبکه گردشگری
استاندار فارس نیز در مراسم افتتاح و بهرهبرداری از 157 طرح و پروژه صداوسیمای مرکز فارس، ضمن قدردانی از مدیرکل و کارکنان این مرکز، پیشنهاد راهاندازی شبکه گردشگری به مرکزیت این استان را مطرح کرد. محمدعلی افشانی با اشاره به اینکه توسعه گردشگری میتواند توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال را در پی داشته باشد، به برنامههای افق 1404 در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: بر اساس این سند چشمانداز، پیشبینی شده بود که سالانه پذیرای 20 میلیون نفر گردشگر باشیم حال آنکه این رقم امروز چیزی در حدود 5 میلیون نفر یا 25 درصد میزان پیشبینی شده است.استاندار فارس درآمدزایی هر یک میلیون نفر گردشگر را رقمی بالغ بر 5/1 میلیارد دلار اعلام کرد وافزود: در چهار سال گذشته، استان فارس شاهد رشد 222 درصدی در جذب گردشگر نسبت به سال های قبل تر بوده است.
ضرورت معرفی بیشتر شخصیت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع)
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) نیز در این مراسم بر ضرورت توجه به معرفی شخصیت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) تأکید کرد و گفت: در سال های اخیر و با مدیریت آقای سهرابی در صدا وسیمای مرکز فارس تا حدود زیادی به این مهم توجه شده و گام های مؤثری در این خصوص برداشته شده است. آیتالله دستغیب، اقدامات این مرکز همچون راهاندازی استودیو حرم مطهر احمدبن موسی (ع) را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر چه همه پروژههایی که امروز افتتاح میشوند در جایگاه خود حائز اهمیت هستند، اما افتتاح استودیو حرم در رأس پروژههای امروز قرار دارد.
آیتالله دستغیب در پایان سخنان خود با اذعان بر اینکه رسانه ملی امروز جایگاه خود را بهخوبی پیدا کرده است، اظهار امیدواری کرد که دست اندرکاران این حوزه قدر موقعیت خود را بدانند و در راستای هدایت افراد و جامعه با کرامت بیش از پیش گام بردارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد