به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین ، کاهش حجم تقاضای خرید درماه رمضان و بروز بیماری تب کنگو و همچنین توزیع گوشت های وارداتی از سوی دولت با قیمت های پایین تر نیز نتوانسته قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی را درتهران به زیر 40 هزار تومان برساند.
حتی بالا بودن قیمت ها باعث شده ، برخی از قصابی ها از درج قیمت خودداری کنند ،اما به گفته رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی واحد های سطح خرده فروشی ها باید قیمت فروش را برای مصرف کننده اعلام کنند.
علی اصغر ملکی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین، در پاسخ به این سوال که چرا بازار به تعادل نرسیده و همچنان قیمت ها بالاست گفت : در اینجا بحث عرضه و تقاضا مطرح است ،متاسفانه دام های عرضه شده کافی نیست ، برای آنکه در سالهای گذشته به دلیل کم آبی و مشکلاتی که وجود داشت دامداران، بسیاری از بره های ماده خود را نیز ذبح کردند که همین موضوع روی جمعیت دام سبک مولد کشور تاثیر گذاشته و داشته هایمان تحلیل رفته است و دامداران هم اینک با توجه به بهبود وضعیت بارندگی از ذبح بی موقع بره ها ی ماده خودداری می کنند تا زاد و ولد دام ها به تعادل برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا توزیع گوشت گرم وارداتی نیز نتوانسته قیمت ها را کاهشی کند اظهار داشت: به هر حال عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین می کند و چون این مکانیسم در تعادل نیست و تمایل خرید نیز کم است بازار در رکود به سر می برد اما قیمت ها بالاست.
به گفته وی هم اکنون هر کیلو لاشه گوسفندی توسط قصابی ها 26-27 هزار تومان خریداری می شود و برای مصرف کننده با قیمت 40 تا 41 هزار تومان با در نظر گرفتن درصد سود تعریف شده به فروش می رسد.
ملکی با اشاره به مناسب نبودن وضعیت کسب و کار گفت : در جلسه اخیری که با مسئول تعزیرات داشتیم آنها نیز به این نکته اشاره داشتند که گوشت در مغازه ها و میادین مانده است که بر این باورم دلیل آن قدرت خرید پایین مردم است که نمی توانند گوشت قرمز تهیه کنند از طرف دیگر آخر ماه است و حقوق بگیر ها هنوز حقوق خود را نگرفته اند و بودجه ای را هم که داشتند روزهای اولیه خرید کرده اند ، از طرف دیگر مسائل روزه داری هم روی نوع تغذیه تاثیر می گذارد.
ملکی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی کنید همه این مسائلی که اشاره کردید نشان از کاهش تقاضا داشته بنابراین باید باعث کاهش قیمت ها شود گفت : به هر حال وقتی قدرت خرید پایین باشد و گوشت در مغازه ها بماند مغازه دارها کمتر گوشت تهیه می کنند ، به هر حال دامدارها هم موبایل دارند و و وقتی ببینند بازار رونق ندارد کمتردام برای کشتار می آورند و عرضه دام کمتر است .
وی گفت : تامین گوشت تهران از استان کردستان انجام می شود و قیمت هر کیلو گوسفند زنده 15 تا 16 هزار تومان است ،البته قیمت گوشت در استانها پایین تر است چرا که هزینه حمل ونقل ندارد اما وقتی دام زنده از کردستان به تهران بیاید کرایه حمل آن 700 هزار تومان است و دامدار به چوپانی که همراه دام می فرستد روزی 50 هزار تومان دستمزد می دهد.
رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی درباره وضعیت بیماری کنگو در کشور گفت :بیماری ها به گفته سازمان دامپزشکی تا حد زیادی در کشور مهار شده است و همکاران سازمان دامپزشکی نظارت خوبی دارند و گوشت بعد از ذبح 24 ساعت در مکانی سرد نگهداری می شود تا میکروب زادیی شود .
وی افزود: گوشت های عرضه شده به قصابی ها دارای لیبل و ممهور به مهر دامپزشکی است و تاریخ و مکان کشتارگاه در آن درج شده است و از آنجائی که این گوشت ها بعد از ذبح زیر نظر دامپزشک در سردخانه ساعت هایی را می ماند و بار میکروبی آن از بین می رود مردم می توانند با خیال راحت این گوشت ها را مصرف کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم