محمد جواد فاطمی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: چهارشنبه سوری یکی از جشنها و آیینهای سنتی ما ایرانیها به حساب میآید اما متاسفانه این روز تبدیل به یک روز خطرناک و پر حادثه شده است و میتوان گفت چهارشنبه سوری یکی از معضلهای بزرگ در کشور تلقی میشود همچنین با فرا رسیدن این روز بسیاری از خانوادهها حتی میترسند از منزل خود خارج شوند.
وی جمله «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» شعار امسال این روز اعلام کرد و گفت: همه ارگانها از قبیل وزارت کشور، شهرداریها، وزارت ارشاد و کسانی که در زمینه فرهنگی کار میکنند باید تلاش کنند و دست به دست هم دهند تا این روز به رسم آیینهای قدیمی کشور و متناسب با فرهنگ ایرانی برگزار شود و علاوه بر آن با همت مردم و با احترام به شهدای آتشنشان پلاسکو و سایر آتشنشانها امسال از مواد آتشزا و انواع ترقهها استفاده نکنند.
فاطمی افزود: متاسفانه هرسال تعداد قابل توجهی از مردم در این روز آسیب میبینند چند روز پیش 7 نفر در اردبیل جان خود به دلیل تهیه مواد محترقه از دست دادند، پارسال نیز از اردبیل 3کشته به دلیل تهیه مواد آتشزا گزارش شده بود.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران در رابطه با آمارهای تلفات ناشی از چهارشنبهسوری در سال گذشته به جام جم آنلاین گفت: خوشبختانه آمارها رو به کاهش گزارش شده و این بیانگر تاثیر مداخله آموزشی - تبلیغاتی در این زمینه است. سال 94 حدود 500 نفر به اورژانسهای کشور منتقل شدهاند و از این تعداد 259 نفر در بیمارستانها بستری شدند و علاوه برآن طبق برخی از آمارها 7 نفر جان خود را از دست دادهاند.
وی ادامه داد: 19 نفر دچار قطع عضو شدند که بیشترین صدمه مربوط به دستها و ناحیه صورت وارد شده است. البته این آمار در مقایسه با آمار سال 93 سیر نزولی داشته است اما در رابطه با سال جاری با فرا نرسیدن چهارشنبه سوری متاسفانه 7نفر کشته و چندین انفجار در تهران و حوالی تهران گزارش شده است.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور، در سال گذشته بیشترین تلفات را شهر اردبیل داشته است. حوادث چهارشنبهسوری میتواند منجربه صدمات غیرقابل جبران بخصوص در نواحی دستان (قطع انگشتان) و صورت (چشم و سوختگی شدید پوست) شود. در چهارشنبهسوری هر ساله به تعداد معلولین کشور افزوده میشود.
فاطمی در پاسخ به این سوال که اقدامات اولیه برای فردی که دچار سانحه شده است چیست، گفت: اولین اقدام در فردی که دچار سوختگی شده این است که باید موضع سوختگی سرد شود، این سرد کردن باعث میشود صدمه سوختگی کاهش یابد و بهبودی سریعتر رخ دهد.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که از یخ و آب خیلی سرد نباید استفاده کنیم ، اگر با فردی که دچار سوختگی شده است مواجه شدید، اولین اقدامی که در نیم ساعت اول میتوانید انجام دهید این است که از آب معمولی با دمای طبیعی محیط برای سرد کردن محل سوختگی استفاده کنید.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران چند نکته طلایی در مواجه با سوختگی به جام جم آنلاین گفت: نکته بسیار مهم در صورت صدمه دیدن این است که باید محل سوختگی را تمیز نگه داشت همچنین در نیم ساعت اول باید محل زخم را با آب معمولی سرد کرد و در آخر مراجعه به پزشک متخصص است . افراد اکیدا از خودرمانیها جلوگیری کنند چرا که استفاده از خمیر دندان ، سیب زمینی ، ماست و... درمان علمی نیست و میتواند باعث بروز عفونت و تشدید در محل زخم شود.
فاطمی حوادث چهارشنبهسوری را قابل پیشگیری دانست و اظهار کرد: چه خوب است ما از دیگران عبرت بگیریم تا دیگران از ما، بنابراین اجازه ندهیم در انتهای سال و ابتدای سال جدید، یک روز تمامی سالهای عمرمان را تحت شعاع قرار دهد و برای ایجاد چند لحظه هیاهو در چهارشنبه سوری، برای تمامی عمر آه حسرت و افسوس کشیده شود.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران به خانوادهها توصیه کرد: خانواده به شدت در این روز نقش به سزایی دارند چرا که با نظارت برعملکرد فرزندانشان در این روز میتوانند مانع بسیاری از حوادث شوند و توصیه اکید میشود در این روز کودکان خود را از منزل خارج نکنند همچنین از خریداری مواد آتش بازی برای کودکان به شدت پرهیز کنند و اگر میخواهند جشنی در این روز برپا کنند حتما در کنار فرزندان خود حضور داشته باشند و در مکانهای سربسته از وسایل آتش بازی استفاده نکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم شهرداری در تمام کشور مکانهای امن و مناسبی را برای جوانان با نظارت آتشنشانی و اورژانس در نظر گیرد تا مردم بتوانند در مکانهای امن چهارشنبه آخر سال را به خوبی و با خاطره خوش سپری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: