به همین دلیل است که همیشه توصیه میشود پیشگیری از وقوع جرم را چه از نوع عمد و چه از نوع غیرعمد در سرفصل برنامههای کلان کاهش آسیبهای اجتماعی قرار بدهیم.
ازجمله عناصر پیشگیری از وقوع جرم، رفع مساله بیکاری و ایجاد شغل در جامعه است که میتواند از بسیاری از محکومیتها جلوگیری کند.
نکته دیگر آموزشهای اجتماعی است که به ارتقای سطح فرهنگی مردم کمک میکند. به عنوان مثال، تصور کنید اگر بسیاری از زندانیان جرایم غیرعمد، فرهنگ صحیح رانندگی را میدانستند یا شیوه درست مدیریت اقتصادی را یاد گرفته بودند، اکنون پشت میلههای زندان نبودند.
از دیدگاه من باید از کودکی به تکتک افراد جامعه آموزشهای فرهنگی برای پیشگیری از جرم بدهیم، اما در این میان خانوادههای زندانیان در اولویت چنین آموزشهایی هستند.
نخست به این علت که فرزندان، راه والد زندانیشان را نروند و دیگر اینکه اعضای این خانوادهها به دلیل مشکلات مختلف در زندگی، بیشتر در معرض آسیبهای اجتماعی هستند و آموزشها میتواند جلوی درگیر شدن آنها را با این مسائل بگیرد.
گذشته از مساله آموزش باید به حمایت مالی از خانوادههای زندانیان نیز توجه خاص داشته باشیم، چون مشکل این گروه در تامین معیشت، آسیبهای دیگر را همراه خود میآورد.
در این میان نیاز به حمایت نیکوکاران بیش از پیش احساس میشود که این حمایت از دو جنبه ممکن است؛ نخست کمک به زندانیان جرایم غیرعمد و دوم، یاری خانوادههای همه زندانیان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیشتر.
مهران منتظر - مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان مرکز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد