به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، زنان معتاد گاهی به دلیل نداشتن توانایی در فراهم ساختن هزینه اعتیاد خود و مخارج روزمره به فروش نوزاد خویش اقدام میکنند. اینبار، اما ماجرا شکل دیگری دارد و موضوع تأمل برانگیزتر و پیچیدهتر است.
رقیه موسوی مددکار اجتماعی در جریان رسیدگی به امور مددجویان خود، از وجود خانهای در جنوب شهر تهران با خبر شده است که با مدیریت زنی حدودا ۳۵ ساله به خرید و فروش نوزاد مادران معتاد مبادرت میشود.
سرنوشت نوزادان فروخته شده در هالهای از ابهام
از سرنوشت نوزادان خریداری شده، توسط زن جوان که مدیریت این باند متخلف را عهده دار است هیچ گونه اطلاعی در دست نیست.
این مددکار اجتماعی گفت: دو هفتهای از قطعی شدن ماجرای خرید و فروش نوزاد در این خانه میگذرد و من اطلاعات کسب شده را از طریق مددجویانی که گاهی به موسسه مراجعه میکنند، به دست آوردم و گفتههای این مددجویان از فعالیت یکساله مدیر این باند در زمینه خرید و فروش نوزاد حکایت میکند.
موسوی افزود: از نام و شهرت دقیق این زن و همچنین از سرنوشت نوزادان خریداری شده، اطلاع دقیقی موجود نیست و حتی زنانی که نوزاد خود را به او فروخته اند نیز، مشخصات دقیقش را نمیدانند.
وی ادامه داد: مدیر این باند خرید و فروش نوزاد، در دوران بارداری زنان معتاد مبلغی را برای خرید نوزاد با آنها طی میکند که به گفته برخی از این زنان مبلغ پرداختی برای نوزاد دختر بیش از نوزاد پسر است.
این مددکار اجتماعی اظهار داشت: مبلغ تعیین شده از سوی مدیر باند بین ۶ تا ۷ میلیون تومان متغیر است، اما پس از وضع حمل مادران معتاد، در اغلب موارد تنها یک سوم مبلغ تعیین شده به آنها پرداخت میشود.
مدیر این باند از پرداخت کامل مبلغ توافق شده به زنان معتاد پس از زایمان، خودداری میکند. این زنان نیز به دلیل نداشتن حامی و ترس از مواخذه توسط پلیس به جرم مشارکت در امر خلاف خرید نوزاد خود از هر گونه اعتراضی امتناع میکردند.
وی افزود: بر اساس توضیحات مادران معتادی که این زن را دیده اند، مدیر باند، زنی با آرایش نسبتا غلیظ و ظاهری آراسته که از وضع مالی خوبی برخوردار است، میباشد.
این مددکار اجتماعی با اشاره به تامین مسکن، غذا و مواد مخدر زنان باردار معتاد توسط فرد مذکور گفت: در دوران بارداری تامین هزینههای زندگی، شامل هزینههای درمانی و همچنین هزینه مواد مصرفی و سایر هزینههای زنان معتاد با شخص این زن است و پس از زایمان با پرداخت مبلغی پول، نوزاد را از آنها میگیرد و عذرشان را میخواهد.
با فروش نوزادم، برای همسرم موتور سیکلت خریدم
دلایل زنانی که اقدام به فروش نوزاد خود میکنند، موارد گوناگونی را شامل میشود.
موسوی مددکار اجتماعی تصریح کرد: دلیل فروش نوزاد از سوی زنان معتاد کاملا مشخص و واضح است؛ زنی که به مصرف مواد مخدر گرایش دارد، در بیشتر موارد از سوی خانواده و اطرافیانش طرد میشود و در پی جبران کمبودهای روانی خود است.
وی در ادامه به خلاء عاطفی زنان معتاد اشاره کرد و گفت: زنان معتاد کارتن خواب با توجه به شرایط سختی که دارند، با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم میکنند و برای فرار از بخشی از مشکلات خود اقدام به فروش نوزادی میکنند که علاوه بر ناتوانی در نگهداری او، نوزاد در اغلب موارد فاقد هویت است.
این مددکار اجتماعی، افزود: یکی از مددجویانی که نوزاد خود را به مدیر این باند فروخته است، میگوید با مبلغ دریافتی بابت فروش نوزادش، یک دستگاه موتورسیکلت برای همسر خود خریداری کرده است تا بتوانند هزینههای مواد را تأمین کنند.
موسوی در پایان با اشاره به کد دار بودن این خانه که خرید و فروش نوزاد و استعمال مواد مخدر بطور همزمان در آن صورت میگیرد، گفت: این خانه از مدتها پیش، توسط عوامل انتظامی شناسایی شده و افراد ساکن در آن بارها به جرایم مختلف دستگیر و پس از پایان دوره محکومیت خود از زندان آزاد و دوباره به آنجا برگشته اند. در حال حاضر نیز موضوع دلالی این زن جوان در امر خرید و فروش نوزاد مادران معتاد را با مقامات انتظامی در میان گذاشته و در انتظار اقدامات آنها هستیم.
تا دیروز اگر باندهای متخلف خرید و فروش، نوزادان را برای تکدیگری و سوء استفاده پس از آن در قالب کودکان کار، خریداری میکردند امروز، اما از سرنوشت نوزادان با مدیریت این زن جوان که در حاشیه سوداگری مواد مخدر از اشتغال به آن سود میبرد هیچ گونه اطلاعی در دست نیست. از تبدیل شدن معضلات و آسیبهای اجتماعی به بحران فاصلهای نمانده است و بحران دلالی این زن جوان در بطن دو معضل اعتیاد و کارتن خوابی اقدام سریع مسئولان که دستشان در اجرای قانون باز است را میطلبد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت