یکی از دخترها از این که نمیتواند مثل سایر کودکان ایرانی درس بخواند گله میکند و میگوید از او گذشته و بهتر است مسئولان برای خواهر و برادرهای کوچکترش فکری بکنند.
این ماجرای تاسف بار خانوادهای ایرانی، اما بدون شناسنامه و فراموش شده در روستای «تپه کنیز» زابل است که از حدود سه هفته پیش که به مناطق محروم زابل سفر کردم در گوشهای از ذهنم خانه کرده است.
خانوادهای که میگفتند حدود سه سال است برای گرفتن شناسنامه آزمایش دی ان ای هم دادهاند، اما هر وقت برای پیگیری پروندهشان به فرمانداری هیرمند میروند جواب درستی نمیگیرند.
پیش از پیگیری پروندهشان، فکر میکردم به احتمال زیاد مشکلشان به خاطر بیخیالی خودشان است، اما وقتی با فرماندار هیرمند که براساس قانون باید به مشکل چنین خانوادههایی رسیدگی کند تماس گرفتم مشخص شد گوش شنواییبرای شنیدن مشکلات چنین خانوادههایی وجود ندارد.
از تلفن روزنامه با فرماندار هیرمند تماس گرفتم. او انجام مصاحبه را مشروط کرد به این که خبرنگار بودنم ثابت شود. برای همین شماره یکی از همکارانش را داد تا با او تماس بگیرم. این همکار آقای فرماندار نیز شماره شخص دیگری را داد تا در تحقیقاتی گسترده متوجه شود من خبرنگار روزنامه جامجم هستم (ماجرایی که با یک تماس ساده با دفتر روزنامه حل میشد)؛ اما پس از گذشت چند روز وقتی با آنها تماس گرفتم، گفتند هنوز برایشان ثابت نشده که من خبرنگار روزنامه جامجم هستم!
این روزها با خودم فکر میکنم آقای فرماندار حق دارد که در بیش از سه سال گذشته نتوانسته قدمی برای حل مشکل این خانواده بردارد، چراکه وقتی او به همراه دو همکار دیگرش طی چند روز نتوانستهاند از خبرنگار بودن شخصی که از یکی از روزنامههای شناخته شده کشور با آنها تماس میگیرد مطمئن شوند، چگونه میتوانند در این مدت کوتاه (بیش از سه سال) از ایرانی بودن خانوادهای که فقر امانشان را بریده باخبر شوند به همین خاطر حق با شماست آقای فرماندار.
مهدی آیینی - جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد