احضار روح ریچارد

گفت‌وگو با سجاد یاری، کارگردان نمایش «ریچارد کوتاهی؛ جهنم روده»

احضار روح ریچارد

۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۲

نمایش «ریچارد کوتاهی، جهنم روده» به نویسندگی و کارگردانی سجاد یاری اجرای عمومی خود را در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی آغاز کرده است. این نمایش براساس نمایشنامه «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» اثر ماتئی ویسنی‌یک با ترجمه اصغر نوری به نگارش درآمده است که اجرای آن تا هفتم آذر ادامه دارد.

گیشه بهاری در روزهای پاییزی

چرا آبان پرفروش‌ترین ماه سینمای ایران شد؟

گیشه بهاری در روزهای پاییزی

۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰

براساس آمار اخیر اعلام شده از سوی موسسه سینماشهر، فروش فیلم‌های اکران شده در آبان به بیش از ۱۴۹میلیارد تومان رسید و رکورد فروش و مخاطب روزانه سینما در این ماه شکسته شد.

مجازات اخراج برای سوپراستارهای هالیوودی

تنها به دلیل چند پیام در حمایت از مردم غزه رخ داد

مجازات اخراج برای سوپراستارهای هالیوودی

۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲

ملیسا باررا، یکی از بازیگران اصلی فیلم «جیغ ۶» به دلیل پیام‌هایش در رسانه‌های اجتماعی در حمایت از فلسطینی‌ها، از سوی کمپانی پارامونت اخراج شد. مدیران این شرکت فیلمسازی این تصمیم را وقتی گرفتند که این بازیگر در مخالفت با جنگ غزه واکنش نشان داده و گفته بود: «رسانه‌های غربی فقط یک طرف [اسرائیل] را نشان می‌دهند. چرا این کار را می‌کنند؟ من به شما اجازه می‌دهم خودتان استنباط کنید.»

حقیقت‌غزه،‌کابوس‌حقوق‌بشر

روایت یک مستندساز از حضور در مناطق جنگی جنوب لبنان و فیلم تازه‌اش در گفت‌وگو با «جام‌جم»

حقیقت‌غزه،‌کابوس‌حقوق‌بشر

۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶

محسن اسلام‌زاده، با فیلم‌سازی در مناطق خطر مانند فیلم «تنها میان طالبان»، «زندگی میان پرچم‌های رنگی» و «اسرار زندگی ابوسلیم» درباره دیکتاتوری معمر قذافی، به عنوان مستندساز بحران ثابت کرده که همیشه درد مردم جهان روی دوشش به‌خصوص در مناطق جنگی سنگینی می‌کند.

ببینید | ثبت‌نام ۱۰۰ فیلم در جشنواره فجر

ببینید | ثبت‌نام ۱۰۰ فیلم در جشنواره فجر

۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۶

دبیر جشنواره فیلم فجر در مورد جشنواره فیلم فجر امسال توضیحاتی را ارائه داد.

بازی با کلیشه‌های خاطره‌انگیز

نگاهی به فیلم «گیجگاه» اولین فیلم بلند عادل تبریزی

بازی با کلیشه‌های خاطره‌انگیز

۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۷

کار کردن با کلیشه‌های شناخته شده یا بهتر بگوییم نخ‌نمای سینمای ایران در دهه۶۰ و اوایل دهه۷۰ و دوران اوج ملودرام‌ها و اکشن‌های عامه‌پسند و تلاش برای نگاه غیرکلیشه‌ای و تا حدودی نوستالژیک به آنها کار ساده‌ای نیست و فیلمساز، ناگزیر از کنار هم قرار دادن داستانک‌ها و شخصیت‌های متعدد باید هم ساختار نسبتا مناسبی ایجاد کند و حواسش به رعایت قواعد پرداخت دراماتیک و معرفی شخصیت‌ها باشد، هم به‌واسطه پرداختن به کلیشه‌های گذشته که حالا دیگر فقط برای گروهی از سینماروهای قدیمی می‌تواند جذاب و خاطرانگیز باشد، روی لبه تیغ فروغلتیدن به نگاهی صرفا نوستالژیک حرکت کند.

از روایت شهدا تا بازنمایی تاریخ

گزینه‌های حضور در هفدهمین جشنواره سینماحقیقت

از روایت شهدا تا بازنمایی تاریخ

۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۸

اواخر همین ماه آذر، هفدهمین جشنواره سینماحقیقت به عنوان مهم‌ترین رویداد سینمای مستند ایران به دبیری محمد حمیدی‌مقدم آغاز به کار می‌کند. با این امیدواری که آثار منتخب و شایسته‌ای به بخش رقابتی و بخش‌های دیگر این جشنواره راه یابند، از حالا بیشتر دلخوش به پایبندی فیلمهای این دوره به فراخوان و موضوعاتی چون بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی اسلامی و ارائه تصویری واقعی از اوضاع زندگی فردی و اجتماعی بشر امروز هستیم.

جای خالی کارگزار ادبی در سینمای ایران

گفت‌وگوی «جام‌جم» با محمد شهبا، درباره موانع اقتباس سینمایی

جای خالی کارگزار ادبی در سینمای ایران

۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۰

محمد شهبا، کارشناس سینما از دانشگاه هنر، کارشناس ارشد پژوهش هنر از دانشگاه تهران و دکترای سینما (روایت‌شناسی فیلم) از دانشگاه ایست انگلیا در انگلستان است. شهبا تاکنون ده‌ها مقاله، ترجمه و تألیف در نشریات سینمایی داخلی و خارجی چاپ کرده است. او ۶۰ کتاب در زمینه سینما، تلویزیون، ادبیات و تئاتر ترجمه و تألیف کرده است. وی همچنین آثاری را ترجمه و تألیف کرده که شایسته دریافت جایزه شده‌اند.

قهر سینما با کودکان

قهر سینما با کودکان

۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵

سینمای ایران با کودکان و نوجوانان قهر است، این را حتی بدون توجه به حجم بالای آمارها و داده‌های موجود اثبات کننده این گزاره با چشم چشم کردن به محیط پیرامون و یادآوری سینمای کودک هم می‌توان متوجه شد.

حمایت از آثار نمایشی با موضوع غزه

حمایت از آثار نمایشی با موضوع غزه

۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲

تئاتر به‌دلیل توانایی‌های منحصر به‌فردی همچون ارتباط تنگاتنگ با فرد، تمرکز بر تخیلات و ضریب نفوذ بسیار در افکار و احساسات از برجسته‌ترین مجرا‌های انتقال، احیا، تقویت، تغییر، ویرایش و حتی آفرینش ارزش‌ها محسوب می‌شود. این توانمندی ویژه باعث شده، ملت‌ها همواره در مسیر الگوپذیری از آن به‌عنوان یک بازوی توانمند بهره بگیرند، موضوعی که به‌نظر می‌رسد هنوز در کشور ما آن‌گونه که باید و شاید به‌آن توجه نمی‌شود.

قبلی۲بعدی