سینمای ایران سرگردان بین گیشه و هنر

سینمای ایران سرگردان بین گیشه و هنر

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲

در نشستی دیگر از سلسله‌نشست‌های «مدرسه نقد» که در روزنامه جام‌جم با حضور سید‌بهزاد زهرایی از اساتید مدرسه و مهدی صالحی، سید‌علی ماه و نگار زهرایی از هنرجویان این مدرسه برگزار شد، به موضوع بنیادین «سینما چیست» پرداخته شد.

پاپ روی پرده نقره‌ای؛ از تقدس تا انتقاد 

پاپ روی پرده نقره‌ای؛ از تقدس تا انتقاد 

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷

به بهانه درگذشت پاپ، به بررسی سیر تحول بازنمایی پاپ در هالیوود پرداختیم تا دگردیسی این شخصیت را در بستر تاریخ سینما تحلیل کنیم.

انیمیشنی مذهبی که گیشه را فتح کرد

گفت‌وگو با سیونگ هو جنگ، کارگردان «شاه شاهان»

انیمیشنی مذهبی که گیشه را فتح کرد

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴

موفقیت بالای مالی انیمیشن مذهبی و تاریخی «شاه شاهان» در جدول گیشه نمایش سینماهای آمریکای‌شمالی، تعجب و حیرت تحلیلگران اقتصادی سینما را برانگیخته است. فیلم طی ۱۰روزنخست اکران عمومی دراین محل، توانسته ۴۵میلیون دلار فروش کرده و در مقامی بالاتر از چند اکشن بلاک‌باستر و پرسروصدای هالیوودی قرار گیرد.

چگونه نظام‌ها دیکتاتور می‌سازند

کارآموز شیطان

چگونه نظام‌ها دیکتاتور می‌سازند

۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹

فیلم «کارآموز» به کارگردانی علی عباسی که پیش‌تر از او فیلم جنجالی و ضدشیعی «عنکبوت مقدس» را شاهد بودیم این‌بار با نویسندگی گابریل شرمن، با خلق اثری پروپاگاندا، جسورانه و چندلایه با نگاهی موشکافانه به دوران جوانی دونالد ترامپ و رابطه مرموز او با روی کوهن، وکیل جنجالی و اهریمن‌‌نمای نیویورکی می‌پردازد.

دوری از خودبیگانگی در سینمای اندونزی

دوری از خودبیگانگی در سینمای اندونزی

۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰

صنعت سینمای رو‌به‌رشد اندونزی در تلاش است تا با تولید فیلم‌هایی سرگرم‌کننده که حاوی پیام‌های اجتماعی و انسانی هستند، تماشاگران بومی را جذب خود کنند. به گفته تحلیلگران اقتصادی سینما، دست‌اندرکاران سینمایی در این کشور مسلمان آسیای دور توانسته‌اند تا حد زیادی در این امر موفق شوند.

میراث سینماتوگراف

میراث سینماتوگراف

۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴

سی‌ام فروردین‌ماه سالروز سفر تاریخی ناصرالدین‌شاه قاجار به اروپاست؛ سفری که پای ایرانیان را به کشورهای اروپایی که «فرنگ» نامیده می‌شدند باز کرد و زمینه‌ساز ورود فناوری‌ها و فرهنگ اروپایی گردید. یکی از ابزارهایی که در دوران قاجار و به‌طور دقیق‌تر در دوران مظفر‌الدین‌شاه قاجار پایش به ایران باز شد سینماتوگراف بود؛ ابزاری که تغییرات بنیادینی در فرهنگ ایران به‌وجود آورد.

بازیگر فلسطینی در حمله موشکی رژیم صهیونیستی جان باخت

بازیگر فلسطینی در حمله موشکی رژیم صهیونیستی جان باخت

۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰

فاطمه حسونه بازیگر فلسطینی فیلم «روحت را روی دستت بگیر و راه برو»، در حمله موشکی اسرائیل کشته شد.

صیاد فیلمی که در قواره قهرمان ملی نیست

صیاد فیلمی که در قواره قهرمان ملی نیست

۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷

«صیاد» روایت برهه‌ای از زندگی شهید علی صیاد شیرازی است و توجه ویژه‌ای به نقش آن شهید در دوران جنگ ایران و عراق دارد و سعی کرده جنبه‌های مختلف شخصیت ایشان را به تصویر بکشد. تماشای این اثر با توجه به موضوع و الگوی مثبت آن، به رده سنی ۱۵+ توصیه می‌شود؛ همچنین این اثر را می‌توان در مفاهیمی مانند ایثار، اخلاق، تعادل، ایمان و شجاعت خلاصه کرد.

نقش ستاره‌ها در موفقیت «موسی کلیم‌الله»

نقش ستاره‌ها در موفقیت «موسی کلیم‌الله»

۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹

تاکنون در دو یادداشت پیشین به عمده دلایل موفقیت فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله: به وقت طلوع» که همان داستان‌پردازی بدیع و استفاده از فناوری روز دنیا بود اشاره شد اما در کنار این دو ضلع، دیگر موفقیت فیلم موسی کلیم‌الله را بدون شک تیم بازیگری این فیلم تشکیل می‌دهد.

جنگ روایت‌ها بر پرده سینما

جنگ روایت‌ها بر پرده سینما

۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴

این روزها به‌خصوص پس از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در کشور عمان، تمام محافل خبری رسمی و غیررسمی اعم از خبرگزاری‌ها و تاکسی‌های درون‌شهری پر از خبرهای اصلی، فرعی، گمانه‌ها و حاشیه‌های این رویداد سیاسی است.

قبلی۳بعدی