اکران نوروزی؛ از فردوسی تا موسی کلیم‌الله

نگاهی به اکران نوروزی ۱۴۰۴

اکران نوروزی؛ از فردوسی تا موسی کلیم‌الله

۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۰

مناسبت‌ها و تعطیلات مناسبتی، همواره موقعیت‌های ویژه‌ای برای سینمارفتن بوده و این مهم در سراسر دنیا به‌خصوص در کشور‌های صاحب سینما مورد توجه قرار داشته است. از همین روی برای مناسبت‌هایی مانند روز هالووین و به‌خصوص کریسمس و تعطیلات ژانویه انبوهی از فیلم‌های موسوم به کریسمسی درباره بابانوئل و سانتا کلاوز و رسوم کریسمس و دیدار‌ها و مسافرت‌رفتن‌های این ایام در غرب به روی پرده سینما‌ها رفته و می‌روند.

رکوردشکنی گیشه نوروزی

رکوردشکنی گیشه نوروزی

۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸

بالاخره نوروز به‌عنوان طولانی‌ترین تعطیلات تمام سال که فرصتی برای در کنار هم بودن خانواده‌ها و اوقات‌فراغت فراهم می‌کند، به پایان رسید. علاوه بر دید و بازدید و مسافرت که جزو روتین‌های نوروز شناخته می‌شود، بعضی خانواده‌ها زمان فراغت خود را به سبد فرهنگی که در اختیار دارند؛ مانند رفتن به سینما، تئاتر یا گالری‌گردی اختصاص می‌دهند.

مخاطبان سینما خنده و سرگرمی را ترجیح دادند

پرونده فروش و مخاطبان سینما در سال ۱۴۰۳؛

مخاطبان سینما خنده و سرگرمی را ترجیح دادند

۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲

امسال فراز و فرود سینمای ایران با توجه به حوادث یا مناسبت‌های بی‌شماری که اتفاق افتاد، زیاد بود اما آمار فروش و مخاطبان سینما همواره رو به افزایش بوده است و تا اواخر اسفند جاری فروش کل سینمای ایران با اکران حدود ۶۰ فیلم برابر با بیش از ۱۹۱۴میلیارد و ۴۸۲ میلیون و ۸۲۵ هزار و ۱۰۰ تومان و میزان مخاطبان نیز ۳۴میلیون و ۱۳۴هزار و ۷۹۱ نفر بوده و برای ۶۰ فیلم نیز تابه‌حال ۸۶۰ هزار و ۳۴ سانس اجرا شده است.

جنس اکران نوروزی جور است

در تعطیلات نوروزی این فیلم‌ها را در سینما ببینید

جنس اکران نوروزی جور است

۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴

تعطیلات نوروزی، فرصت مغتنمی است تا اگر مشغول مسافرت‌های نوروزی نیستید به دنبال راه‌های دیگری برای رقم زدن خاطرات خوش خانوادگی باشید. بدون شک یکی از این راه‌ها، یک تفریح خانوادگی مانند سینماست.

نشد آنچه باید می‌شد!

سینمای ایران در سالی که گذشت

نشد آنچه باید می‌شد!

۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷

دولت سیزدهم تازه از آن روزگار سیاه کرونا و دوران التهابات و اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ گذر کرده بود و سینمای ایران در این دولت ورای تهدیدات مختلف بیماری و تحریم‌های داخلی و خارجی و اوباش‌گری‌های اراذل شبه‌سینمایی، تازه داشت خودش را پیدا می‌کرد، خصوصا پس از جشنواره فجری که نوید استعدادهای تازه و فیلم‌های سالم و سینمایی و همچنین داوری تخصصی می‌داد و هنوز دو ماه از سال جدید سپری نشده بود که آیت‌الله رئیسی و برخی یارانش، در پرواز اردیبهشت به عرش آسمان رفتند.

فیلمسازی که دیگر نمی‌شناسیم؟!

فیلمسازی که دیگر نمی‌شناسیم؟!

۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳

باور کردنی نیست که فیلم «کاناپه» را «کیانوش عیاری» ساخته باشد. الا‌ این‌که در تیتراژ نام کارگردان پیشکسوت سینما خودنمایی می‌کند. به قول معروف «اصلا تو کت آدم نمی‌رود» که سازنده فیلم‌هایی چون تنوره دیو، شبح کژدم، بودن و نبودن و حتی آبادانی‌ها، به فیلمی تا این حد ضعیف و غیرقابل باور برسد.

کوکتل مولوتف؛ طنز منهای نوآوری

کوکتل مولوتف؛ طنز منهای نوآوری

۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱

سینمای کمدی ایران همواره پرطرفدارترین ژانر در میان مخاطبان بوده است. این ژانر که به دلیل ماهیت سرگرم‌کننده و جذابش، توانسته جایگاه ویژه‌ای در گیشه‌ها پیدا کند. این ژانر در سال‌های اخیر هم با چالش‌های جدی مواجه شده است.

تقابل سنت و مدرنیته در سینمای ایران

تقابل سنت و مدرنیته در سینمای ایران

۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰

در ادامه سلسله‌نشست‌های مدرسه نقد در روزنامه «جام‌جم» با موضوع بررسی سینمای ایران و جهان، بهزاد زهرایی، منتقد و مدرس سینما و از مدرسین مدرسه نقد، محمدامین احمدی و خانم‌ها ذوالفقاری، استاد دانشگاه و نگار زهرایی، دانشجوی کارگردانی سینما به موضوع مدرنیته در سینما پرداختند.

نقد سریال آبان؛ روایتی عاشقانه و پرتلاطم

نقد سریال آبان؛ روایتی عاشقانه و پرتلاطم

۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸

سریال «آبان» روایتی عاشقانه و پرتلاطم از زندگی یک زوج نخبه است که در فراز و نشیب زندگی، با بحران بزرگی مواجه شده و ناچار به طلاق می‌شوند.

تلفیق مجاز و واقعیت در «موسی کلیم‌الله»

تلفیق مجاز و واقعیت در «موسی کلیم‌الله»

۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴

با اعلام هشت فیلم برای اکران نوروز، شمارش معکوس نزدیکی به بهار طبیعت و قرآن رقم خورد. به فراخور همین فضا یکی از فیلم‌های معرفی شده، «موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا بود. این فیلم با فروش بیش از ۱۴میلیارد و۱۵۶ میلیون تومان در رتبه دوم جدول فروش و مخاطب قرار گرفته و قطعا این استقبال در روزهای نوروز و بعد از افطار نیز ادامه پیدا می‌کند.

قبلی۳بعدی