به گزارش جامجم آنلاین به نقل از کلیک، متخصصان با طراحی هوش مصنوعی (AI ) توانسته اند گام بزرگی در تشخیص سرطان بردارند. این سیستم قادر است با درصد تشخیص بالا، همانند یک متخصص علائم را بررسی و تشخیص درست را اعلام کند. به گفته این متخصصان، گام بعدی اضافه کردن این قابلیت به گوشی های هوشمند است، تا هر کاربر یک متخصص تشخیص علائم سرطان را به همراه داشته باشد.
طراحان این سیستم هوش مصنوعی؛ انگیزه خود از طراحی را در دسترس بودن همیشگی یک متخصص برای بررسی علائم و جلوگیری به موقع از روند پیشرفت این نوع از سرطان می دانند. به اعتقاد این متخصصان، برای بسیاری مراجعه به یک پزشک و انجام آزمایش های بالینی، علاوه بر وقت گیر بودن شامل هزینه هایی ست که ممکن است انجام آن را برای بسیاری دشوار کند، بنابراین وجود چنین اپلیکیشن و سیستمی برای هر فرد لازم و ضروریست.
سرطان پوست یکی از شایعترین انواع سرطان هستند، که به طور جهانی حداقل ۴۰ درصد از مواردانواع سرطان را تشکیل میدهد. همچنین این نوع شایع از سرطان درمانی بسیار پیچیده دارد و اکثر متخصصان بر این نکته تاکید دارند که درمان در مراحل اولیه بروز این بیماری بسیار کم هزینه تر و آسان تر خواهد بود.
به گفته محققان دانشگاه استنفرد (Stanford University)، عملکرد این سیستم به این گونه طراحی شده است تا از طریق آلگوریتم برنامه ریزی شده با دریافت اطلاعات ورودی پایه و مقایسه آن از طریق تصاویر دریافت از پوست شخص، نتایج را بررسی و اعلام می کند. به گفته یکی از طراحان این سیستم هوش مصنوعی (AI )، آندره استوا ( Andre Esteva)، تیمی از متخصصان با طراحی هوشمندانه یک آلگوریتم فراگیر موفق شده اند سیستمی را طراحی کنند که طی آن با دریافت اطلاعات وروی و تجزیه و تحلیل بتواند به درستی عملکرد مقایسه و تشخیص بیماری را انجام دهد. این روند در مقایسه با برنامه نویسی کامپیوتری بسیار آسان تر و تشخیص نیز بسیار قابل اعتمادتر خواهد بود.
برای تجهیز این سیستم هوشمند به اطلاعات، بیش از ۱۲۹٫۴۵۰ تصویر مختلف از دو هزار بیماری پوستی متفاوت به حافظه هوش مصنوعی سپرده شده است تا با تجزیه تحلیل و مقایسه با تصاویر دریافت شده از پوست بیمار به تشخیص بیماری تبادر ورزد. برای آزمایش اولیه سیستم هوشمند، تصاویری از پوست بدن سگ و گربه به دستگاه داده شد تا میزان تشخیص سیستم سنجیده شود. در مراحل پیشرفته تر آزمایش تصاویری از بیماری های مختلف پوستی به سیستم داده شد تا با بررسی نوع و تصویر مرتبط را به بیمار ارائه دهند. در این مرحله نیز هوش مصنوعی با موفقیت و تخصص بالا تصاویر را تطبیق داد.
طراحان و متخصصان بر این نکته همچنان تاکید می کنند، که این آلگوریتم فراگیر، هرگز برای جایگزینی پزشکان طراحی نشده است و تنها کاربرد آن تشخیص بیماری برای سیر درمان کاربردی تر است.
بسیاری از پزشکان بر این اعتقادند، که تشخیص سرطان خوش خیم و بدخیم از روی زخم های پوستی کار ساده ای نیست و این یکی از مواردیست که تخصصی بودن هوش مصنوعی را مورد تایید قرار می دهد.
متخصصان تا پیش از اثبات بیشتر و اعتماد به تشخیص این دستگاه خارج از محیط آزمایشگاهی برای عرضه و معرفی آن دست نگه داشته اند. چرا که بر این باورند شرایط آزمایشگاهی می تواند با خطاهایی مواجه شود که این خطاها در دنیای بیرون از آزمایشگاه کاملا خطرناک خواهد بود. همچنین این متخصصان هدف نهایی از ارائه این پروژه را تبدیل سیستم هوش مصنوعی (AI ) به اپلیکیشن های در دسترس کاربران، برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه بیان کرده اند.
پروفسور آندره استوا همچنین همه گیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند را راهی موثر در تشخیص بیماری ها می داند. به گفته وی، این روزها همه دارای گوشی های هوشمند هستند که مجهز به سنسورهای قدرتمند و فوق العاده و همچنین مجهز می باشد. در این شرایط با وجود یک اپلیکیشن تشخیص و همچنین استفاده از دوربین برای تصویر برداری پوست می توان مانع پیشرفت بیماری نظیر سرطان پوست شد.
استوا همچنین در ادامه از اثر بخشی تشخیص به موقع در درمان بیماری سرطان پوست گفت و تاکید کرد این بیماری که درمان آن بسیار پرهزینه و همچنین طاقت فرساست؛ با تشخیص به موقع در مراحل اولیه بیماری قابل درمان است.
همچنین تشخیص این بیماری در کشورهای فقیر بسیار پرهزینه است، تا اندازه ای که بسیاری از خانواده ها شرایط پرداخت هزینه های آزمایش تشخیص را نخواهند داشت؛ در نتیجه روند درمان برای این بیماران بسیار سخت تر خواهد بود. با طراحی این آلگوریتم فراگیر در هوش مصنوعی و همچنین تبدیل آن به یک اپلیکیشن ارزان قیمت می توان در هر شرایطی از وضعیت سلامت پوست مطلع شد و با درمان به موقع مانع پیشرفت و بروز خطرات احتمالی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت