به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در ادامه مخالفت با سیاستهای دولت فعلی مستقر در واشنگتن، به سراغ زندان پنتاگون و زندانیانش رفت.
«باراک اوباما» با شعار «بستن گوانتانامو» از مردم آمریکا رأی گرفت و البته این روزها که خود را برای خداحافظی از کاخ سفید آماده میکند، زندان 242 نفری هشت سال پیش را به یک بازداشتگاه 59 نفری فرامرزی تبدیل کرده است.
اوباما قصد دارد که 17 یا 18 نفر دیگر از این جمع اندک باقیمانده را نیز از گوانتاناموی بدنام خارج کند و سرنوشت چند 10 نفر دیگر را به ترامپ بسپارد؛ رئیسجمهور منتخب اما گویا عزمی قاطع برای نگاه داشتن این افراد نگونبخت در سواحل اشغالشده کوبا دارد.
ترامپ که فعلاً برای اظهار عقاید و ابراز نظر در خصوص مسائل مختلف و حتی تبریک سال نو، از حساب رسمی توئیتر خود استفاده می کند، امشب در این شبکه اجتماعی نوشت: «دیگر نباید کسی از گوانتانامو آزاد شود. آنها خیلی خطرناکند و نباید اجازه داد که به میادین نبرد بازگردند.»
پایگاه گوانتانامو در حقیقت زندانی است که در مناطق حارهای جنوب شرق کشور کوبا قرار دارد؛ این پایگاه طبق قرارداد اجاره میان دولت آمریکا و نظام پیشین کوبا، از سال 1903 در اختیار نیروی دریایی آمریکا است.
پس از به پیروزی رسیدن انقلاب در کوبا، «فیدل کاسترو» از نظامیان آمریکا خواست که خاک کشورش را ترک کنند ولی دولت آمریکا تاکنون این درخواست را قبول نکرده است. آمریکاییها هر ساله یک چک برای پرداختن اجارهبهای این جزیره به «هاوانا» میفرستند و مقامات کوبایی نیز هر سال از نقد کردن آن خودداری میکنند.
علت نگهداری «مظنونین» به اقدامات تروریستی علیه منافع آمریکا در این جزیره آن است که آمریکاییها علاوه بر محروم کردن این افراد از حقوق مندرج در کنوانسیونهای بینالمللی برای اسیران جنگی، با نگهداری آنها در خارج از مرزهای خود، آنها را از حقوق زندانیان مستقر در حوزه قضایی آمریکا هم محروم میکنند.
کسانی که در حوزه قضایی آمریکا بازداشت میشوند، حق اطلاع از کیفرخواست خود و داشتن وکیل مدافع را دارند، حقوقی که زندانیان گوانتانامو ندارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت