رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان :

ضرورت خویشتنداری جنسی بخاطر بلوغ زودرس/ مانع ازدواج دختران 13 ساله نشویم

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره بلوغ های زودرس کودکان و نوجوانان ایرانی، گفت: بلوغ جنسی در این افراد دائما در حال کاهش است، باید روی خویشتنداری تا سن ازدواج و آموزش جنسی قبل از ازدواج تاکید جدی شود.
کد خبر: ۹۸۵۵۲۷
ضرورت خویشتنداری جنسی بخاطر بلوغ زودرس/ مانع ازدواج دختران 13 ساله نشویم

به گزارش جام جم آنلاین ،زهرا آیت اللهی در گفت و گو با زنان ایرنا با بیان اینکه نباید جلوی ازدواج افراد زیر 18 سال را بگیریم، افزود: اکنون سن بلوغ جنسی در دختران و پسران در کشور دائما رو به کاهش است و دختران و پسران 10 و 11 ساله در اجتماع با هم ارتباط برقرار می کنند، این واقعیت اجتماعی است و نشان دهنده نیاز دختر و پسر به جنس مخالف است. وی اضافه کرد: حال با این همه، باید نیاز به جنس مخالف بی پاسخ گذاشته شود یا نه؟ اگر پاسخی به آن داده نشود یعنی چشممان را روی واقعیت بسته ایم.
آیت اللهی ادامه داد: در این زمینه باید به دختران کمک کرد، آموزش ها و مشاوره های لازم به آنان داده شود تا توانمند شوند و با وجود اینکه بلوغ جنسی در این افراد اتفاق افتاده و نیاز به ارتباط با جنس مخالف دارد، باید خویشتنداری و خودکنترلی داشته باشد و زمانی که برای ازدواج آماده می شوند این نیاز را در قالب ازدواج پاسخ دهند.

سن قانونی ازدواج برای دختران 13 سال است

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: درباره ازدواج کودکان زیر 15 سال مطالب زیادی مطرح می شود اما آن چیزی که در قانون مصوب است و به آن عمل می شود کمترین سن ازدواج برای دختران 13 سال است.
آیت الهی ادامه داد: برای ازدواج دختران 13 ساله که خودشان تمایل دارند، باید خانواده ها رضایت به ازدواج داشته باشند و مصلحت فرزندشان را در این موضوع ببیند و نظارت داشته باشد.
وی تصریح کرد: البته نباید به گونه ای باشد که دختر 13 ساله پس از اینکه عاشق شد، فوری تن به ازدواج دهد، بدون اینکه قدرت تشخیص داشته باشد، چرا که به طور قطع با مشکلات جدی برخورد می کند.
وی با طرح این سوال که آیا درست است سن ازدواج را از 13 سال بالاتر ببریم یا نه؟ ادامه داد: ‌برخی ملاک سن ازدواج برای دختران را 15 و برخی دیگر 18 سال می دانند اما با توجه به اینکه بلوغ جنسی در حال کاهش است،‌ در صورتی که این افراد تمایل به ازدواج داشته باشند، می توانند زمینه ازدواج آنها را فراهم کرد.

نیاز به جنس مخالف غیر از ازدواج پذیرفته نیست

وی خاطرنشان کرد: نیاز به جنس مخالف برای دختران و پسران غیر از قالب ازدواج پذیرفته نیست چون شرع و قانون نمی پذیرید چراکه بیشترین آسیب را از این موضوع دختران می ببیند.
آیت اللهی ادامه داد: پس از یک ارتباط نامشروع بچه های ناخواسته ای نیز خود بخود متولد می شوند و برخی از دختران نمی خواهند که این جنین بزرگ شود و تن به سقط جنین می دهند و در اینجا نیز یک موجود زنده از بین می رود و این موضوع از نظر اخلاقی و شرعی و قانونی قابل پذیرش نیست.
وی اظهار داشت: هنگام سقط جنین نیز دختر دچار آسیب زیاد روانی و جسمانی می شود و اگر بچه هم متولد شود حاصل یک رابطه نامشروع است که پدرش معلوم نیست و یک عمر محکوم به انواع و اقسام بدبختی ها است و از طرفی دیگر مادر هم دوست ندارد که مسئولیت این بچه را قبول کند و چون پدر مشخصی ندارد این طفل مجبور است بدون پدر و مادر در جامعه بزرگ شود.
وی با بیان اینکه بنابراین روابط خارج از چارچوب ازدواج را نمی پذیریم، اظهار داشت: این واقعیت وجود دارد از یک طرف دختر دلش می خواهد با جنس مخالف ارتباط داشته باشد و شدیدا در خودش این نیاز را می بیند و از طرف دیگری قانون باید کمکش کند.

بلوغ زودتر از 13 سال

آیت اللهی معتقد است اگر بلوغ جنسی زودتر از 13 سال اتفاق افتاد باید آن فرد یاد بگیرد خودش را کنترل کند و بعد از 13 سال تن به ازدواج دهد.
وی تاکید کرد: اگر دختر 14 سال است می خواهد ازدواج کند دو حالت دارد یا آمادگی برای ازدواج ندارد یا دارد، اگر آمادگی دارد ما نیز نباید این آمادگی را خیلی سخت تعریف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت اجتماعی نشان می دهد مادربزرگان و پدربزرگان ما در سنین کودکی ازدواج کرده اند و بسیاری از آنها 14 یا 15 ساله بودند و ازدواج های خوبی داشتند و خانواده ها حمایتشان می کردند و کم کم باید وارد زندگی مشترک شان می شدند و امروز این رویه نیز باید در جامعه ما اجرایی شود.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: من می خواهم بگویم که جامعه از این دست اتفاقات زیاد می بیند که دختر 13 یا 14 ساله با پسری دوست می شود و خیلی خوب بلد است که چگونه رابطه عاشقانه برقرار کند و رابطه هایشان هم طول می کشد چرا این را در قالب ازدواج نمی توانیم ببنیم که این دختر می تواند ازدواج کند و با شوهرش دوست و رفیق باشد و با هم خوب زندگی کنند و خوش و خرم باشند.

احساس مسئولیت دختران امروزی کمتر از گذشته است

وی تاکید کرد: امروز مسئولیت های زندگی خانوادگی برای دختران ما بسیار کمتر از دختران دو نسل قبل از ما است.
آیت اللهی ادامه داد: الان می بینیم زندگی در یک آپارتمان کوچک است، جارو برقی دارند، غذا پختن خیلی سخت نیست، رسیدگی در خانه خیلی سخت نیست و دیگر رفت و آمدهای خانوادگی قدیم که به یکباره خانواده شوهر 20 تا 30 نفر با هم می آمدند، دیگر به این شکل نیست و مسئولیت ها محدودتر شده است.
وی اضافه کرد: ازدواج در گذشته شاهد موفقیت های جدی بوده است، هر چند ازدواج های ناموفق هم داشته اند ولی بالاخره موفقیت در آن زندگی ها بیشتر از زندگی های امروزی است، پس باید اجازه دهیم دختر بالای 13 سال که خواستگار خوب دارد و خودش راضی به ازدواج است،‌ ازدواج کند.

مانع ازدواج دختران 13 ساله نشویم

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: باید این ازدواج ها اتفاق بیفتد ولی در کنارش باید برای اداره خانواده این فرد را توانمند کنیم و راهکارش این نیست که مانع ازدواجش شویم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید مباحث مربوط به خانواده را در کتاب های درسی بگنجاند، تصریح کرد: اکنون در لایحه برنامه ششم توسعه و سیاست های کلان نظام این موضوع آمده است که دختران در دوران نوجوانی آموزش داده شوند نه اینکه حتما ازدواج کنند.

** آموزش همسرداری مهمتر از یادگیری فیزیک و شیمی
وی با بیان اینکه دختران باید یاد بگیرند که چگونه همسرداری کنند، گفت: اینکه دختران با خانواده همسرشان برخورد داشته باشند واجب تر است تا بخواهند انواع و اقسام فرمول های شیمی، فیزیک و ریاضی را یاد بگیرند.
وی با بیان اینکه اهمیت همسرداری کمتر از این موضوع نیست، ادامه داد: ما اکنون می خواهیم آموزش مهارت های زندگی از دبستان تا دبیرستان مطرح شود، تا دانش آموزان بیشتر با این موضوعات آشنا شوند چرا که اینها مهارت زندگی است.

** سن ازدواج را بیخودی بالا نبریم
آیت اللهی با بیان اینکه نباید سن ازدواج را بیخودی بالا ببریم، افزود: اگر سن ازدواج بالا برود اتفاقات خوشایندی نمی افتد و یکی از آنها این است که برخی از دختران را از ازدواج موفق، محروم می کنیم.
وی ادامه داد: تا زمانی که دختر خواستگار دارد باید شرایط ازدواج را برای آنها فراهم کنیم چرا که ممکن است دیگر خواستگارهای خوب به سراغ آن دختر نیاید و مجرد باقی بماند.
وی اضافه کرد: همیشه باید شرایط خوب را برای دختران ببینیم البته اینکه مرد 60 ساله از یک دختر جوان خواستگاری کند، این را قبول نداریم اما برای شرایط خوب باید ارزش قائل شویم.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: برای دخترانی که زود ازدواج می کنند می بایست در مدرسه برای این دختران تسهیلاتی فراهم شود تا مجبور به ترک تحصیل نشوند.
وی اضافه کرد: باید به دخترانی که در 14 تا 15 سالگی آمادگی ازدواج دارند، کمک کنیم تا شرایط ازدواج آنها فراهم شود تا برای ازدواج آماده تر شوند ولی مانع ازدواج دختران 13 سال به بالا نشویم.
آیت اللهی ادامه داد: عرف اجتماعی در برخی از مناطق این ازدواج ها را به رسمیت می شناسد و این ازدواج ها اتفاق می افتد ولی متاسفانه ثبت نمی شوند که باید چاره ای برای این ازدواج هایی که هرگز ثبت نمی شود، در کشور انجام شود.
وی اظهار داشت: یک ازدواج ثبت نشده آسیب های کلانی برای دختران ایجاد می کند و اگر بخواهد طلاق بگیرد هیچ ازدواج ثبتی ندارد و مهریه اش را نمی تواند بگیرد و اگر صاحب فرزند شود ظاهر قضیه ازدواج نبوده و این فرزند در ظاهر مربوط به یک رابطه نامشروع بوده است و این یک رابطه غیررسمی ازدواج است.

بالابردن سن ازدواج آسیب های جدی دارد

وی اضافه کرد: بالا بردن سن ازدواج از آنچه که قانون گفته به مصلحت جامعه دختران و زنان ما نیست و آسیب های آن را زیاد می کند و همچنین شریعت مقدس اسلام هم این را نمی پذیرد چون احکام اسلامی ما می گوید دختر وقتی که می خواهد ازدواج کند و سن لازم را دارد چرا باید مانعش شویم چون حق شخصی این فرد است.
آیت اللهی تصریح کرد: چگونه است که برای رفتارهای شخصی زنان، دختران و شهروندان حقوق زیادی قائل می شویم اما در بحث ازدواج که یک مساله شخصی است مداخله می شود و می خواهیم دست و پای آنها را ببندیم و در تصمیم گیری هایشان محدودشان کنیم.

ازدواج های ناموفق در کشور زیاد است

وی همچنین در پاسخ به این سوال که دو هزار کودک بیوه در کشور وجود دارد، گفت: قبول دارم برخی از ازدواج های دختران زیر 15 تا 18 سال ناموفق است اما آیا ازدواج دخترانی که بالای 20 تا 30 سال اتفاق می افتد همه آنها موفق است.
آیت اللهی با بیان اینکه متاسفانه ازدواج های ناموفق در کشور زیاد داریم،‌ گفت: آمارها نشان می دهد تا چند سال قبل، از هر پنج ازدواج یک مورد طلاق اتفاق می افتاد اما اکنون به سمتی رفته است که از هر چهار ازدواج یک مورد طلاق رخ می دهد.
وی تاکید کرد: بنابراین نباید روی ازدواج های ناموفق دختران زیر 18 سال تمرکز کنیم و این را تعمیم بدهیم به اینکه این ازدواج ها ناموفق است و باید جلوی آن را بگیریم.

150 هزار دختر و پسر هرگز ازدواج نکرده

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: طبق آمار سال 1390 و براساس آخرین سرشماری، بیش از 150 هزار دختر و پسر مجرد که بیش از 50 سال دارند هرگز ازدواج نکردند.
وی ادامه داد: از رسانه ها و همچنین دلسوزان مسایل دختران و پسران در کشور باید سوال کرد که چرا اینجا صدایتان درنمی آید؟
آیت اللهی اضافه کرد: ما جز مردم این جامعه هستیم و باید دید که در کشور ناله خانواده ها از چیست، اینکه پسر 40 ساله دارند و ازدواج نمی کند و یا به دلیل نداشتن امکانات نمی تواند ازدواج کند.

درد جامعه افزایش سن ازدواج است

آیت اللهی تاکید کرد: درد خانواده ها و جامعه این است که دختران و پسران بالای 30 سال هنوز ازدواج نکرده اند؟ یا اینکه چه تعداد دختر 10 تا 12 ساله ازدواج کرده اند؟ ما نباید صورت مساله را اینقدر تغییر دهیم.
وی اظهار داشت: یکسری سازمان های بین المللی مسائلی را به عنوان درد جامعه بین الملل مطرح می کنند که در واقع درد جامعه بین الملل نیست، آنان نمی دانند که جامعه ایران چه دردی دارد.
وی تصریح کرد: آیا در سازمان ملل متحد زمانی که می خواهند اسناد حقوقی مربوط به زنان و کودکان را بنویسند،‌ ایرانی ها در تدوین آنها به اندازه آمریکایی ها نقش دارند؟
آیت اللهی تاکید کرد: آنان معضل ازدواج زودهنگام دختران ایران و اینکه چرا دختران زیر 18 سال ازدواج می کنند، را به عنوان درد این جامعه مطرح می کنند چون خودشان نگرش روابط جنسی آزاد دختران را به رسمیت شناخته اند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در برخی کشورها، برای سقط جنین دختر 16 ساله به صورت فردی تصمیم می گیرد و پدر و مادرش نمی توانند برای سقط مداخله ای داشته باشند ولی برای سایر اعمال جراحی خانواده ها باید نظر بدهند. رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: در جایی که رابطه آزاد به رسمیت شناخته می شود طبیعی است روی ازدواج کمتر تمرکز می کنند چون آنها ازدواج را رابطه ای می بینند که برای دولت بار مالی دارد و در حریم خصوصی آنها و روابط آزاد دخالت نمی کنند.
وی معتقد است در کشوری که رابطه آزاد به رسمیت شناخته نمی شود قاعدتا نمی توانیم فارغ از ازدواج، رابطه ای را به رسمیت بشناسیم پس در ازدواج نباید زیاد سخت گیری کنیم.

تدوین سندی برای بودن یا نبودن

آیت اللهی افزود: اکنون مساله ای که در کشور وجود دارد این است که آموزش مسائل جنسی باید وجود داشته باشد یا نه که به همین منظور در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظرات کارشناسی افراد مختلف را درباره بودن یا نبودن سیاست هایی در کشور درباره آموزش مسائل جنسی، جمع آوری کردیم که در نهایت سند نهایی هم آماده شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این سند در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و باید روی آن کار شود.

روی مسائل جنسی خوب کار نشده است

آیت اللهی ادامه داد: یکی از خلاهایی که در کشور از اول انقلاب تاکنون وجود داشته است این است که روی مسائل جنسی خیلی خوب فکر نکرده ایم و کار چندانی با برنامه ریزی دقیق انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در حقیقت ما صورت مساله را پاک کرده ایم، گفت: ولی باید اقدامات جدی انجام شود و این موضوع را فراگیر ببینیم، چرا که یک بخش آن مساله جنسی است و بخش دیگر آن درباره افراد دارای اختلال هویت جنسیتی است.
وی با بیان اینکه رفتارهای افراد دارای اختلال هویت جنسیتی حرام است، خاطرنشان کرد: باید مشخص شود که در بحث آماده سازی برای ازدواج در ارتباط با مسائل جنسی چه حرف هایی داریم درباره بیماری های جنسی که افراد دارند و برای ازدواج ایجاد اختلال می کنند نیز چه برنامه هایی در کشور وجود دارد.

تا قبل از ازدواج فقط خویشتنداری

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: براساس توصیه هایی که دین ما دارد سخن این است که تا آستانه ازدواج ما اطلاعات جنسی که باید به افراد ارائه دهیم مربوط به خویشتنداری است.
وی اظهار داشت: باید دختران و پسران ما آموزش های مربوط به خویشتنداری را تا فقط آستانه ازدواج یاد بگیرند و توانمند شوند،‌ آنان باید عفیف بمانند.
آیت اللهی تاکید کرد: ما آموزش جنسی تا این حد را می توانیم ارائه دهیم و بنابراین توصیه هایی که برخی در داخل مطرح می کنند مدل های غربی است که بیاییم بچه ها را با اندام جنسی آشنا کنیم و اینکه رابطه جنسی چیست و منجر به چه چیزهایی می شود اینها غیر از اینکه ما دانش افراد را در ارتباط با این مسایل زیاد می کنیم و منجر به تحریک جنسی می شود هیچ چیز دیگری نیست.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان ادامه داد: به آموزش دوران بلوغ اعتقاد داریم تا نوجوان بداند چه تحولاتی جسمانی یا روانی درونش اتفاق می افتد، البته درباره تحولات جسمانی و روانی باید چگونه خویشتنداری کنیم، کشور به این موضوعات نیاز دارد و باید افراد در آستانه ازدواج را با این مسائل به خوبی آشنا کرد.
وی با بیان اینکه نیمی از کشور دچار افراط و تفریط هستند، گفت: از طرفی می گویند چرا به کودکان دبستانی آموزش جنسی داده نمی شود و از آن طرف کسی که در آستانه ازدواج است هیچ آموزش جنسی به آنها نمی دهیم و این یکی از خلاهای ما است.
آیت اللهی گفت: باید آموزش های قبل از ازدواج در کشور پررنگ شود و در جایی که می خواهد وارد یک رابطه جنسی فعال در ارتباط با همسر مشروع شود باید آموزش داده شود تا آنان دچار مشکلات جنسی نشوند.
وی تاکید کرد: ما آموزش جنسی را تا آستانه ازدواج می پذیریم تا در رابطه زناشویی دچار مشکل نشوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۳ انتشار یافته: ۲۱
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۰
۲
خدا پدرتو بیامرزد . امروزه 30 ساله هم نمی تواند ازدواج كند شما به دنبال ازدواج 13 ساله ای . درستش اونه كه هرموقع انسان به سن بلوغ رسید ازدواج كنه اما ؟!!!
شروین
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۰
۲
خداوندا تنها به تو پناه می برم ...
منتقد
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۰
۱
واقعا جای تاسفه.
m
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
واقعا اینا افراد تحصیلكرده هستند كه این پستهارو دارن؟ همین مونده تو دبستان مسائل جنسی یاد بدند فقط زن رو برا بچه دارشدن میبینن واقعا كه" چقدر باید ... باشه كه میگه بجای فیزیك و شیمی شوهرداری یاد بدین
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
شما مجبور نیستی افكار خود را به مردم اعمال كنید اخه دختر 13 ساله از شوهر داری و زنا شویی چه اطلاعاتی داره
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
چی میگه؟؟؟ انگار این خانم سال 1395 رو با سال 1330 اشتباه گرفتن. كدوم فرد تحصیلكرده و عاقل با یه دختر 13 ساله ازدواج میكنه؟؟؟ البته نقد به صحبت های ایشون زیاده. بماند...
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
دختر خودت 13 ساله باشه شوهر بخات شوهرش میدی خانم
فاطمه . ج
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
عزیز دل خواهر رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان ، شما كه ادعا میكنید مانع ازدواج دختران 13 ساله نشویم ، خود شما دختر 13 ساله خود را شوهر می دهید ؟؟؟؟ آیا اصلاً افراد تحصیلكرده و فرهیخته در شهرهای مختلف ایران زمین حاضر می شوند دختر خود را در این سن كم شوهر دهند ، نه البته كه اینطور نیست . این تدبیر اندیشیده شما در آتی فقط توسط خانواده های مستضعف و بسیار سنتی و آنهم فقط به خاطر كم كردن به اصطلاح نانخور اتفاق می افتد و حاصل این بی تدبیری شما افزایش نسل كم سواد ، بی بضاعت اجرا میشود و دست آخر نسلی حسرت به دل می شود و آرزوی خیلی چیزها از جمله رفاه ، تحصیل و... به دلشان مانده است . شوهر مناسب یه دختر 13 ساله باید حداكثر 20 سال سن داشته باشد ، در جامعه ما جوان 20 ساله یا سرباز است یا دانشجو یا حتی محصل دبیرستان . شما قیمت دلار را كاهش دهید ، وضعیت معاش جامعه مردم را بهبود بدهید آنموقع میبینید كه نیاز به تعیین سن ازدواج نیست هرشخصی خودش و خانواده اش تصمیم میگیرند كی ازدواج كنند . در آخر با تشكر از روزنامه پرطرفدار جام جم .
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
از نظر علمی ثابت شده هست ازدواج تو سن پایین باعث بیماری های مختلف به علت بارداری در سن پایین میشه، برای من جای سوال این خانم حاضر هستند بچه خودشون یا نوه خودشون تو همچین سنی شوهر بدن ؟؟ ایشون مدركشون چیه واقعا كجا درس خوندن ؟ هدف اینه زودتر شوهر كنن به سن دانشگاه نرسن ؟
فرشته
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
ایول
m
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۰
۰
باسلام
خواهشادرمورد خویشتنداری یكم بیشتر صحبت بكنید باسپاس
مردم
Spain
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
ایا این خانم دختر خودشو تو ۱۳ سالگی شوهر داده كه میگه ایرادی نداره؟
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
شما مسوول و كارشناس محترم میتونی بچه تو هر وقت دوس داری راهی خانه بخت كنی
ولی شما را به همه مقدسات بخاطر چند تا استدلال واهی و خودخواهانه و برای اثبات عالم بودن خودت راه را برای سوء استفاده از بچه های بدبخت بی دفاع و بدسرپرست باز نكنید
من فقط یك ایرانی هستم كه درد و رنج هموطن هام رو بیشتر از نظرات كلاسیك میفهمم
m
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
میشه لطفا خویشتن داری رو برامون تعریف كنید.میل جنسی یك غریزه است مثل گرسنگی كه یك غریزه است.وقتی گرسنه میشوید بدون غذا خوردن چگونه خود را كنترل میكنید.گیریم كه چیزی نخوردید و كنترل كردید مگه غیر از اینه كه اخرش گرسنگی شما رو از پا در میاره انرژی شما رو میگیره و به هزار درد و مرض مبتلا میشین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
من تعجب میكنم از سایت جام جم كه همچین مطالبی منتشر میكنه !!!
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
خانم آیت الهی واقعا خجالت دارد. من كه یك روزنامه نگار حدودا 60 ساله با تجربه كافی هستم از استدلال های شما هم قلبم به درد آمد و هم از این همه بی اطلاعی شما از واقعیت های اجتماعی خنده ام گرفت البته خنده ای از شدت ناراحتی. چگونه یك مقام مسئول می تواند چنین راحت در مورد ازدواج یك بچه 13 ساله نظر دهد بی آنكه به آسیب های جسمی و روانی كه این كودك متحمل خواهد شد و نیز عوارض جبران ناپذیر اجتماعی آن اندكی بیاندیشد؟ البته پاسخ به شما در اندك جملات نگنجیده و باید در مقاله ای مبسوط به شما پاسخ مناسب را داد. با تشكر از سایت وزین جام جم آنلاین
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
ای كه دستت می رسد كاری بكن
این حرفا رو ول كن ، ریشه یابی كن ، ببین مشكل از كجاست اونو حل كن.
مشكل كار و پوله ، نداریم زن نداریم. جز بدبختی چیزی نداریم.
وقتی دستمون خالیه چجوری ازدواج كنیم ، حالا فرق نمیكنه 15 ساله باشی یا 40 ساله ، نداری نمی تونی...
نوذر
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۰
ازدواج در سن 13 سالگی در غرب یك جور پدوفیلی محسوب میشه و حكمش حبس ابده. دختر 13 ساله و پسر 15 ساله شلواراشونو نمیتونن خودشون بپوشن.....چطوری میخوان بزان یا بچه داری كنن؟؟؟؟ اگر جایی دختر 13 ساله شوهر میدن از این خانم بخواهند كه معرفی كنند برای مثال.
سالامون
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
۱
۱
این "ما" كه شما میگین یعنی چی؟!!! ما نمی پذیریم؟!!!! شما می خوای برای زندگی شخصی مردم تعیین تكلیف كنی؟ ازدواج تو سن پایین پول می خواد جوون سن پایین از سر قبر پدر كی پول دربیاره تو این آشفته بازاری كه یه تحصیل كرده سن بالا توش مونده؟!!! یه دختر 13 ساله چه می فهمه از زندگی و به قول شما شوهر داری؟!!
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
۱
۱
خدایا دیگه خودت ظهور كن ، آخرالزمان رو هم رد كردیم
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
۱
۰
باید هم همچین نظری داشته باشن دیگه. اونها كه در رفاه كامل زندگی می كنند و از وضعیت بیكاری و بی پولی جوونها و نیازهاشون كه خبر ندارن نشستن اون بالا و واسه خودشون نظر میدن و تصمیم می گیرن.اگه سن ازدواج تو كشورمون رفت بالا بخاطر بدبختی و بی پولی جوونهاست نه چیز دیگه...

نیازمندی ها