یادآوری میشود گسترش خدمات اورژانس اجتماعی سبب قضا زدایی شده و به این شکل مساله اطاله دادرسی نیز که یکی از مشکلات جامعه است بر طرف میشود.
افزون براین با ارائه خدمات مناسب از سوی اورژانس اجتماعی میتوان پذیرش اجتماعی افراد را بالا برد.
شخصی را تصور کنید که به دلیلی روانه زندان میشود، زندان رفتن چنین فردی برای خود او و خانوادهاش مشکلاتی ایجاد میکند مثلا دید جامعه به آنها تغییر کرده و همسایهها و آشنایان روابط خود را با چنین افرادی محدود میکنند.
این درحالی است که گسترش خدمات اورژانس اجتماعی میتواند مانع گسترش چنین آسیبهایی شود؛ زیرا پذیرش مداخلاتی که از سوی اورژانس اجتماعی صورت میگیرد برای شهروندان آسان تر است. مساله دیگر کیفیت خدماتی است که اورژانس اجتماعی ارائه میکند.
این خدمات باید سه ویژگی داشته باشد؛ بموقع ارائه شود، تخصصی باشد و در دسترس تمام شهروندان قرار گیرد.
چنانچه خدمات اورژانس اجتماعی این فاکتورها را داشته باشد میتوان امیدوار بود فعالیتش برای جامعه تغییرات مثبتی به ارمغان بیاورد.
ایجاد تغییرات مثبت از طریق اورژانس اجتماعی در گرو بها دادن به این نهاد است، به این شکل که مسئولان برای رفع کمبودهایی مانند نیرو و تجهیزات همکاری لازم را داشته باشند.
با ورود رهبر معظم انقلاب و بیانات ایشان درباره آسیبهای اجتماعی، امیدها برای چنین توجههایی زنده شده است . شاید به همین خاطر است که در ماده 95 برنامه ششم توسعه، بندی به توسعه اورژانس اجتماعی اختصاص داده شده است.
به نظر میرسد با توجه ویژه به اورژانس اجتماعی بتوان شرایطی را ایجاد کرد که موانع برای فعالیت مناسب این نهاد برداشته شود و خدمات ارائه شده از سوی اورژانس اجتماعی به جامعیت، کفایت، پایداری و استمرار برسد و در نتیجه آن بتوان مداخلات مناسبی در آسیبهای اجتماعی داشت.
حسن موسوی چلک - رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: