نبود برنامههای حمایتی دقیق و اصولی از سوی مسئولان برای تأمین معیشت کشاورزان و تضمین فعالیت اقتصادی آنها به گونهای باعث دلسردی این قشر نسبت به تولید شده است که میتواند دو نگرانی عمده برای کشورمان ایجاد کند که عبارتند از: خالی شدن روستاها از سکنه بومی و به خطر افتادن امنیت غذایی کشور.
گرچه قوانینی برای جلوگیری از این روند مصوب شده و برخوردهایی هم صورت گرفته، اما نتایج و شواهد بر این اساس است که همچنان این معضل ادامه داشته و به اهداف تعیینشده نرسیده است؛ در حالی که راهکار، تأمین معیشت کشاورزان و باغداران منطقه است، به این دلیل که وقتی معیشت کشاورزان تأمین باشد، قطعا زمین اجدادی خود را ترک نخواهند کرد.
نبود برنامهریزی مدون و دقیق و ناتوانی در جبران خسارت واقعی کشاورزان نیز میتواند تشدیدکننده این روند یعنی تغییر کاربری اراضی کشاورزی باشد، به این دلیل که کشاورزان در سالهای متوالی یا به دلیل تغییرات اقلیمی خسارت میبینند یا به دلیل نبود خریدار برای محصولاتشان؛ پس ترجیح میدهند که زمین کشاورزی خود را بفروشند تا حداقل برای نگهداری آن هزینه نکرده باشند.
به علت سرما و برف اخیر، در برخی از مناطق مازندران تا 80 درصد باغها آسیبدیده و تقریبا نیمی از آنها، هم محصول و هم درختان را از دست دادهاند. این در حالی است که برخی کشاورزان حتی نقدینگی برای پاکسازی باغهای خود ندارند و باید در اسرع وقت به آنها کمک کنیم. هرچند دولت مصوبه و بودجهای برای این منظور در نظر گرفته است، اما اینکه خزانه مبلغی برای پرداخت داشته باشد، زیاد روشن نیست. اما نباید فراموش کنیم اگر کشاورزان نتوانند معیشت خود را تأمین کنند، شاهد از دست رفتن باغها خواهیم بود.
عزت الله یوسفیان ملا - نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت