معمولا تغذیه نامناسب یا مسائل محیطی از عوامل ایجادکننده مشکلات پوستی هستند. بنابراین به جای این که مشکلات پوستی تان را به گردن سن و سال بیندازید، میتوانید با رعایت نکاتی، محافظت بیشتری از پوستتان داشته باشید.
چین و چروک
درست است که با بالارفتن سن، بدن کلاژن کمتری تولید میکند، اما در کنار کاهش کلاژن، مواردی مثل نور خورشید، دود سیگار و آبرسانی ناکافی به پوست نیز از عوامل ایجاد چین و چروک هستند. دور ماندن از اشعه مضر خورشید، ترک سیگار و نوشیدن آب فراوان در کنار مصرف نوشیدنیهای سرشار از آنتیاکسیدان و سایر موادغذایی ضدچروک مثل گوجهفرنگی، توتها، چای سبز، آجیل، ماست و آووکادو، میتوانند از ایجاد چین و چروک جلوگیری کنند.
عصاره استخوان نیز از مواد غذایی مفید دراین زمینه است. جوشاندن استخوان در آب، ترکیبات مفید آن مثل کلاژن، پرولین، گلیسین، و گلوتامین را آزاد میکند.
آکنه
اگر دچار آکنه هستید بهتر است بدانید گردو، سالمون، آووکادو و روغن دانه کتان که سرشار از امگا 3 بوده و به رفع التهاب کمک میکنند، درمانگر خوبی برای آکنه به شمارمی آیند. همچنین بتاکاروتن موجود در میوه و سبزیجاتی مثل هویج، طالبی و سیب زمینی شیرین در بدن تبدیل به ویتامین A ـ ویتامین کلیدی برای تصفیه پوست ـ شده و به سلامت پوست کمک میکند.
سوریاس
براساس اعلام کلینیک مایو، سالانه سه میلیون نفر به سوریاس مبتلا میشوند. دراین عارضه که یک بیماری التهابی است، سیستم ایمنی سلولهای پوست را با سرعتی بیشتر از حد طبیعی تولید میکند. عفونت، استرس و حتی سرماخوردگی میتوانند عامل ایجاد این التهاب پوستی باشند. استفاده از موادغذایی ضدالتهاب مثل روغن کتان، روغن زیتون و تخمه کدو با دارابودن امگا3 فراوان در درمان و جلوگیری از تشدید این عارضه موثر است.
خشکی پوست
یک تصور غلط رایج این است که روغنها و لوسیونها باعث نرمی و مرطوب شدن پوست میشوند، اما در واقع مهمترین عامل خشکی پوست، مصرف نکردن آب کافی است.
محیط (هوای سرد یا بادهای زمستانی) یا عادات روزانه (دوش آب داغ گرفتن) هم میتوانند به خشکی پوست منجر شوند. سعی کنید با آب مایل به سرد دوش بگیرید. مصرف مواد غنی از امگا 3 مثل روغن کتان را نیز فراموش نکنید.
مترجم: یاسمین مشرف
جامجم
منبع: rodalewellness.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت