در ماه های اولیه انقلاب فرانسه دکتر ژوزف گیوتین از ماشینی رونمایی کرد که که برای کشتن اختراع کرده بود. دکتر گیوتین نام این دستگاه مرگبار را لوئیزت گذاشته بود.
کد خبر: ۹۷۳۲۰۵
ماجرای ماشین مرگی به نام گیوتین + عکس

به گزارش جام جم آنلاین، 227 سال پیش در روز 28 نوامبر سال 1789 میلادی ، دکتر ژوزف گیوتین دستگاهی را که برای قطع کردن سر محکومین به مجازات مرگ اختراع کرده بود ، در مقابل نمایندگان مجلس انقلاب فرانسه به نمایش گذاشت.مردم فرانسه با وسیله ای مرگبار که بعدها به نام خود مخترع آن گیوتین نام گرفت ، آشنا شدند.

دستگاه ژوزف گیوتین از سوی آنتوان لویی ، جراح و دبیر مادام العمر آکادمی جراحی رسما تایید شده بود.دکتر گیوتین هنگام نمایش اختراع خود به نمایندگان در مورد کارایی این دستگاه به آنها اطمینان داد.

خود او که نماینده پاریس در مجلس انقلاب بود ، عقیده داشت برابری هنگام مجازات مرگ باید در مورد همه شهروندان در نظر گرفته شود.

بنابراین دستگاهی را اختراع کرده بود که سر همه محکومان به مرگ اعم از زن و مرد ، پیر و جوان را به یک شکل قطع می کرد!

در روز 30 ژوئن سال 1791 میلادی ، مجلس تصویب کرد کلیه محکومان به مرگ سرشان با این وسیله قطع شود.

این وسیله دارای یک تیغه برنده بود که میان یک چارچوب از جنس چوب می لغزید.هنگام فرود تیغه سنگین برنده بلافاصله سر محکوم که در زیر آن قرار گرفته بود قطع می شد.

دکتر ژوزف گیوتین برای اختراع این وسیله مجازات مرگ استدلال کرد سر محکوم فورا قطع شده و او در هنگام مرگ برخلاف اعدام ، گردن زدن با تبر یا شمشیر یا شقه شدن زجر نمی کشد.

این دستگاه ابتدا لوئیزت نام داشت اما روزنامه نگاران پارلمانی که دل خوشی از دکتر ژوزف گیوتین نداشتند ، آن را گیوتین نامیدند.

ابتدا برای آزمایش دستگاه گیوتین از گوسفندها و اجساد اموات استفاده شد تا این که در روز 25 آوریل سال 1792 میلادی نیکلاس ژاک پلوتیه، یک راهزن بیرحم برای نخستین بار با گیوتین مجازات شد و نامش در تاریخ ثبت گردید.

در جریان دوره ترور بزرگ بین سال های 1793 میلادی و 1794 میلادی بیش از 20 هزار بیگناه یا گناهکار با دستگاه مرگبار گیوتین از نزدیک آشنا شدند ، بی آنکه دیگر فرصتی داشته باشند تا این تجربه مرگبار را برای دیگران حکایت کنند.

آخرین باری که گیوتین برای مجازات یک محکوم به مرگ در فرانسه به کار گرفته شده روز 10 سپتامبر سال 1977 میلادی بود.


بهرام افتخاری / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۶
زمانیان
-
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
آقای افتخاری سالهاست مطالب تاریخی شما را در جام جم آنلاین می خوانم افسوس كه در یكی دو سال اخیر كمتر وقایع تاریخی را نوشته و محدود به هر از چند گاه كرده ای .باتشكر از شما.
داود
-
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
دكتر گیوتین این وسیله را برای نجات محكومین از شقه شدن توسط جلادان اختراع كرد - معروفترین و ترسناك ترین جلاد آن دوران سانسون كبیر بود و اصولا خانواده سانسون ها در فرانسه بیشترشان جلاد بودند كه این شغل موروثی شده بود و ترسناك ترین و مخوف ترین آنها سانسون كبیر بود .
نرم افزار موبایل
-
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
اقای زمانیان عزیز بعد از اقای ضرغامی تغییر تحولاتی در روزنامه بوجود امد كه منجر به اینگونه مواردی شد كه فرمودید اقای افتخاری كه سالیان سال افتخار همكاری با ایشان داشتم یكی از مترجمان خوب روزنامه میباشند
نظر
-
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
شاید كار آقای گیوتین خیلی خوب به نظر نیاد اما باتوجه به اینكه منجر به زجر كمتر افراد محكوم به مرگ میشه اختراع خوبی به حساب میاد .
علی تهرانی
-
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
باسلام:ابتدا تیغه آن صاف بود ومحكومین به اعدام با گیوتین زجرمیكشیدندولی بعدازمطالعات دكتر گیوتین تیغه ان را به شكل كج دراورده ومعتقدبود محكوم هیچ احساس دردی نخواهد كردوپس از قطع شدن احساس خنكی میكند.كه این هم باید از محكومین سرجداپرسید.ولی از شخصیتهای مهمی كه سرشان قطع شد باید از ماری انتوانت ولویی شانزدهم ومادام دوباری ودیگررجال سیاسی انزمان یاد برد.
سپهر
-
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
۰
۰
خود ژوزف گیوتین با گیوتین كشته نشد؟
اگه نشده باشه میشه مثال نقض: چاه مكن بهر كسی/ اول خودت دوم كسی
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها