افزایش بی‌سر وصدای نرخ سود بانکی

نرخ سود بانکی در حالی بدون سر و صدا افزایش یافته که رقابت منفی جذب سپرده مشتریان وارد مرحله جدیدی شده و بانکداران برای دریافت منابع مردم دست و پا می‌زنند.
کد خبر: ۹۶۹۸۲۲
افزایش بی‌سر وصدای نرخ سود بانکی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، نرخ سود بانکی بی سر و صدا و آرام، بالا رفته است. این را به خوبی می‌توان از نحوه صحبت متصدیان بانکی فهمید. آنها هنوز با احتیاط این موضوع را مطرح کرده و تلاش هم دارند که اگر مشتری دائمی‌شان بوده و گردش مالی خوبی را برایشان رقم زده باشی، به صورت غیررسمی این موضوع را منتقل کنند که نرخ سود را افزایش داده‌اند؛ اما مطمئنا روسایشان آن را به این صراحت تائید نمی‌کنند.

شاید این جا دیگر بتوان گفت که طرح کاهش نرخ سود بانکی شکست خورده است. کمتر بانکداری که البته در کسوت بنگاهدار این روزها فعالیت می‌کند، این موضوع را می‌تواند کتمان کند که کاهش نرخ سود بانکی آن هم با پیشدستی خود بانکها، اقدامی عجولانه بوده است. حال دیگر دخل و خرج بانکها به هم نمی‌خورد و هر طور هم که شده باید طرح‌هایی را پیاده‌سازی کنند که زیانی را بابت نرخ سود بانکی به دنبال نداشته باشد.

اکنون طرح‌های ویژه قدیمی برای جذب سپرده‌های بانکی از پستوهای بانکی بیرون کشیده شده و موج جدیدی از تلاش‌ها برای جذب سپرده‌های مردم آغاز شده است. البته مردم هم با چشم‌اندازی بهتر نسبت به آینده اقتصادی، حسابی حسابگر شده‌اند و برای پیدا کردن بهترین محل سپرده‌گذاری، مدام چرتکه می‌اندازند.

گزارش‌های میدانی از بانکها حکایت از آن دارد که آنها برای جذب سپرده‌های مشتریان در حال طراحی طرح‌های ویژه‌ای برای جذب سپرده هستند و اکنون برای طرح‌های کوتاه‌مدت ویژه یا سپرده یکساله‌ای که طراحی کرده‌اند، نرخ‌های سود بالاتر از حد معمول رقبای خود می‌پردازند؛ البته برخی از متصدیان، دلیل این رویکرد را ورود موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به میدان رقابت می‌دانند که عرصه را بر بسیاری از بانکداران تنگ کرده است.

اکنون برخی از بانکها با ارسال پیامک‌هایی تلاش دارند که حداقل یکبار هم که شده مشتریان را به شعب خود بکشانند و بعد از آن با طرح‌های ویژه‌ای که پیش روی آنها قرار می‌دهند، سعی در جذب سپرده‌های جدید داشته باشند؛ به نظر می‌رسد این تلاش موج جدیدی از جابجایی سپرده‌ها را از بانکی به بانک دیگر شکل می‌دهد؛ جابجایی سپرده‌هایی که اغلب بدنبال حتی یک تا دو درصد سود بیشتر هستند.

یکی از متصدیان بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: شعب بانکی اکنون تلاش بسیاری دارند تا بتوانند هر چقدر که به پایان سال نزدیک می‌شویم و معمولا منابع جدیدی از نقدینگی به دست مردم می‌رسد، میزان جذب سپرده‌ها را افزایش داده و سال را با وضعیت بهتری به پایان ببرند. به همین دلیل برخی از بانکها به طرح‌هایی روی آورده‌اند تا نرخ سود بالاتری را از مصوبه شورای پول و اعتبار به دست مردم بدهند.

وی می‌افزاید: اکنون کمتر بانکی برای جذب سپرده، سودهای مصوب را رعایت می‌کند و اگر هم این کار صورت گیرد، حتما برای سپرده‌های بسیار خرد است، اما اگر سطح سپرده از مبلغی مانند ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان بالاتر رود، به تدریج شیوه‌های جذب متنوع‌تر می‌شود.

به گفته این کارمند شعب یکی از بانکها، اکنون موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز رقبای جدی بانکها شده‌اند و هر چقدر هم که بانکها می‌دوند، نمی‌توانند به پای موسسات غیرمجازی برسند که تلاش دارند پول در دست مردم را به هر شکل ممکن جذب کنند. البته متاسفانه باید گفت که مردم هم به آنها اعتماد می‌کنند و توجهی به شعار «پول یا پوچ» هم ندارند.

از سوی دیگر، برخی بانکها دولتی نیز نرخ سود سپرده‌های کمتر از یکسال و ویژه نه ماهه را تا دو درصد افزایش داده‌اند و این نرخ را دهان به دهان به گوش مردم می‌رسانند که فلان بانک، نرخ سود بیشتری را به مشتریان پرداخت می‌کند و در مقابلِ مدت زمان نگهداری سپرده، نرخ سودی متفاوت از قبل را برای مشتریان در نظر گرفته‌ است.

در این شرایط، شعب بانکی به پیشخوان ارایه طرح‌های جدید جذب سپرده و پرداخت سود بیشتر در قالب طرح‌های ویژه کوتاه‌مدت تبدل شده‌اند و برخی بانکها نیز با نصب پوستر، تلاش دارند که مردم را به خود جذب کرده و سپرده آنها را در اختیار خود بگیرند. در مقابل وقتی نوبت به وام‌دهی همین بانکها می‌رسد، کمتر رغبتی به ارایه وام نشان می‌دهند و مشتری را با هزار اما و اگر برای عدم پرداخت مواجه می‌کنند.

البته حرکت بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار هم نشان می‌دهد که قرار نیست به این زودی‌ها، نرخ سود در دستور کار بررسی مجدد قرار گیرد و خبری هم مبنی بر این نیست که بخواهند دخالت دستوری در تعیین نرخ سود بانکی داشته باشند؛ بنابراین می‌توان این برداشت را داشت که نرخ سود بانکی اکنون در یک بازار رقابتی هر چند منفی، در حال شکل‌گیری است و مصوبات قبلی، از حیز انتفاع ساقط شده‌اند و تنها نام صوری بخشنامه‌ها، از سوی نظام بانکی یدک کشیده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۱
مریم نوذری
-
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
۰
۰
سود ها بالا باشه خیلی خوبه ، فقط مسئولین از نمایندگان كشور های خارجی ایراد بگیرند ... مشخصه كه نقدینگی وارد بازار بشه ، خیلی بده ...
مهسا
-
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
سود بالا خوبه ، چون خیلی از خانواده ها و بازنشستگان و افراد مسن كشور با اندك سرمایه خودشان كه سرمایه گذاری كرده اند ، امرار معاش می كنند و كاهش سود باعث نابودی زندگی انان میشه و ذره ذره از بین میرن ... امیدوارم مسئولین لطف كنند و به سود كاری نداشته باشند ...
ناشناس
-
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
۰
۰
وقتی نمیشه سرمایه گذاری مطمئنی انجام بدی، وقتی دست رو هر فیلد كاری میذاری میبینی دنیایی از مافیا بازی داره، وقتی خرج و برج مردم با هزینه ها نمیخونه... كجا از بانك مطمئنتر میتونه باشه.. تا اسیر بگیر و ببند و نمیدونم مالیات و شهرداری و هزارتا بامبول دیگه نشی؟؟!!!!
بهرام
-
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
۰
۰
چند روز پیش رادیو با یكی از مردم در مورد سود بانكی حرف میزد اون ادم میگفت بانك انقدر باید سودشو كم كنه كه كسی كه چند میلیارد پول گذاشته بانك مجبور بشه پولشو از بانك برداره حالا بیا حالی كن كه خود بانك باید بهترین سرمایه گذاری ها و اشتغال زایی ها را با سپرده مردم انجام بده و اگه امثال اون ادم ها با پولشون بازار دلالی كنند دودش چشم همه میره
رضا
-
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
۰
۰
تورم تك رقمی را عشق است
بیتا
-
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۸
فقط در آمار به داد كسی نخواهد رسید... این همه مشكلات و گرفتاری را نمی بینید تورم تك رقمی حل كرده ... واقعا مردم چشم هاشون رو به بی عمل دولت بستن...
محمد.. شریف
-
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۹
۰
۰
آقا...ما گفتیم سهام بخریم كارخانه سیمان میسازن یك عده جوان هم میرن سر كار .. الان 8 سالی میشه هنوز زمینشم نخریدن..؟ چه برسه به قطعاتش . محل دفتر هم تخلیه كردن. تماس ها هم قطعه .. اگر خواست كسی اسمش هم خواهم گفت . این یك موردشه .. شركت ساختمان و پتروشیمی ووووو خلاصه رو راست جیب ما رو تو روز روشن زدن .. كی به كیه بگفته آقا روحاا لله مرگ بر امریكای شغال.. دستمون به جائی نمیرسه .. آمریكا كم خطر تره . والا..ب . د
ارتا
-
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۹
۰
۰
اصلاچه ضمانت اجرایی برای این بخشنامه های یكبار مصرف وجود داره-؟!اصلاچه اقتصادمنظم وروشنی داریم كه بانك مركزی بشودحَكَم مردم!مگه میتونه حریف بانكهابشه!وقتی نتونه جلو موسسات غیرمجازروبگیره كه اصلامعلوم نیست نقششون دراقتصادكشورزخم دیده ما چیه؟ حال چه گیری بابانكهابده تابانكهاهمینوبهانه نكنن!برای 3میلیون وام ازدواج چه ها كشیدیم!
زهرا
-
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۹
۰
۰
بنظرمن باید كمپینی قوی برای تحریم بانكهای ناساگار صورت بگیره وبانكهاهم درجه بندی بشوند به نسبت سودمندی در اقتصادكشور-مثلاكسی میخاد واقعاپولش در اشتغال جوونا مصرف بشه به كجاو یا كدوم بانك بره كه هم سودبكنه و هم كارخیر!همواره كارهای خیردرخارج سازمانهای دولتی شكل میگیره یعنی كه اعتمادی وجودنداشته بین مردم و دولت!! مردم حقو دارند بدونن با پولشون چهكاری انجام میشه!وقتی بدونن باپولشون سوداگری در ارز و یاپولشویی صورت میگیره وجداناپولشواونجا نمیذاره چون اون پولاخوردن نداره وسودشم حلال بنظرنمیاد!!
یه ایرانی
-
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۹
۰
۰
احتمالا میخان پولامونو بریزیم تو بورس تا یه عده آقازاده كه رانت اطلاعاتی دارن زود بخرن بفروشن تا پولمون دود بشه بره تو جیب اینا
جانباز و بازنشسته
-
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
۰
۰
مسئولان به فكر مردم باشند فردا دیر است.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها