شرکتهای خودروساز سرشناسی همچون تسلا موتورز و نیسان موتورز سالهای طولانی است با تکیه بر تازهترین یافتههای دانش طراحی و ساخت باتریهای لیتیوم یونی روی مدلهای متنوعی از خودروهای تمام برقی کار میکنند. این روندی است که بسیاری از غولهای این صنعت کمابیش وارد آن شدهاند، اما جای تویوتا همیشه خالی بوده است.
باتریهای لیتیوم یونی همواره چالشبرانگیز بودهاند. بارزترین اتفاقی که درخصوص آنها روی داده به آتش گرفتن دهها تلفن همراه نوت 7 ساخت شرکت سامسونگ مربوط میشود که موجب شده اعتماد مشتریان این برند به محصولات آن افت قابل توجهی داشته باشد. همین فناوری در ساخت خودروهای تمام برقی هم به کار گرفته میشود، اما اینجا صحبت از خودروست و نه تلفن همراه و بروز هر گونه نقص فنی که به آتش گرفتن خودرو منجر شود میتواند تبعات بسیار تلخی به همراه داشته باشد. این همان نگرانی فزاینده است که تا امروز تویوتا را برای ورود به رقابت ساخت خودروهای تمام برقی در موضع انفعال نگاه داشته بود.
اما اکنون به نظر میرسد این نگرانی پایان یافته باشد. مهندسان تویوتا مدعی هستند فناوری باتریهای لیتیوم یونی را در چنگ خود گرفته و به نوعی آن را رام کردهاند! این یعنی از این پس شاهد حضور محصولاتی از تویوتا خواهیم بود که بدون صرف هزینه اضافی، قدرت بیشتری در چرخهایشان خواهند داشت. به این ترتیب، بازار خودروهای تمام برقی داغتر از قبل خواهد شد. این خودروساز ژاپنی نگرانیهای همیشگی خود را درخصوص ساخت خودروهای تمام برقی که ایمنی لازم را داشته باشند به حداقل رسانده است.
بسیاری از باتریهای لیتیوم یونی مبتنی بر نیکل، منگنز و کبالت هستند که نتیجه آن ذخیرهسازی حجم بالایی از انرژی، شارژ سریعتر باتری و ایمنی کلی باتری است. با این حال، این باتریها همواره مستعد داغ شدن و به آتش کشیده شدن هستند. حالا اما از تویوتا خبر میرسد که مهندسان این شرکت باتریهای لیتیوم یونی پیشرفتهای میسازند که تا ده سال کاربرد ایمنی خواهند داشت. آنها به این منظور بستهبندی باتری را مجهزتر از سایر نمونهها کردهاند تا خودروهای تمام برقی آینده تویوتا کاملا ایمن باشند. اطمینان خاطر جدید این خودروساز پس از آن حاصل شده که مهندسان این شرکت فناوری کنترل باتری را به بالاترین سطح خود رساندهاند؛ یعنی شما سوار بر خودرویی خواهید شد که مجهز به پیشرفتهترین سیستمهای نظارتی است. از نگاه تیزبین چنین سیستمی، وضعیت خودرو همواره زیر نظر خواهد بود. این نظارت شامل باتری خودرو هم میشود و در شرایطی که دمای آن به هر دلیل بالا رود، راننده و سیستم هوشمند خودرو از آن مطلع خواهند شد.
شرکت پاناسونیک به عنوان سازنده باتری خودروهای تویوتا و تسلاموتورز به خواست خودروساز ژاپنی بستهبندی باتری را ارتقا بخشیده تا ایمنی آن به بالاترین سطح خود برسد.
منبع: techtimes.com
مترجم: مهدی پیرگزی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد
باید به مسئولین دولتهای هفتم ، هشتم ، نهم ، دهم و. آقای روحانی چی بگم؟
خدا كسانی مثل خودتونو سر راهتون قرار بده