به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پرس تی وی، محمود عباس، روز پنجشنبه (20 آبان) در سخنرانی خود در مراسمی که به مناسبت دوازدهمین سالروز درگذشت عرفات در شهر رام الله برگزار شد، گفت: « از من میپرسید چه کسی وی را کشته است؟ میدانم، اما گواهی من بهتنهایی کافی نیست، باید کمیتۀ تحقیق عامل این کار را شناسایی و معرفی کند و نتیجه این تحقیقات در اسرع وقت اعلام خواهد شد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود تمایل ندارد نام کسی را ببرد چراکه این اسامی سزاوار یادآوری نیستند.
وی درعینحال به ادامۀ تحقیقات برای شناسایی قاتلان یاسر عرفات اشاره کرد و گفت: « گروه تحقیقات در حال بررسی است، و شما در اولین فرصت آگاهی خواهید یافت و با شنیدن نام عاملان آن، شگفتزده خواهید شد.»
عرفات که اواخر دهۀ 1960 مبارزۀ مسلحانه علیه رژیم اسرائیل را رهبری میکرد، 21 آبان 1383 در سن 75 سالگی در بیمارستانی در نزدیکی پاریس، پایتخت فرانسه، به علتی نامعلوم درگذشت.
در سال 2012 میلادی، سُها، همسر یاسر عرفات، پس از کشف مادۀ بسیار سمی پلوتونیوم 210 در وسایل شخصی همسرش، شکایتنامهای را در دادگاه فرانسه تنظیم کرد و انجام 15 آزمایش دیگر را خواستار شد.
وکلای حقوقی سها در این شکایتنامه اظهار داشتند سه قاضی که از سال 2012 مسئول رسیدگی به پروندۀ مرگ عرفات بودند، شتابزده عمل کرده و کار تحقیقات را باعجله به پایان رساندهاند درحالیکه قرائن نشان میدهد وی به مرگ طبیعی نمرده است و باید تحقیقات ادامه یابد.
در راستای رسیدگی به شکایت همسر یاسر عرفات، در نوامبر 2012 نبش قبر صورت گرفت و نزدیک به 60 نمونه از جسد وی برداشته شد و میان سه گروه از کارشناسان سوئیسی، فرانسوی و روسی توزیع شد.
کارشناسان دادگاه فرانسه دو بار فرضیه مسمومیت عرفات را رد و اعلام کردند وجود گاز طبیعی رادون نشاندهنده وجود مقادیر زیادی از پلوتونیوم است.
کارشناسان سوئیسی در بررسیها فرضیۀ مسمومیت را امکانپذیر دانستند و بر این اساس وکلای همسر عرفات از دادگاه فرانسه خواستند یک گروه بینالمللی در تحقیقات جدید به تجزیه تحلیل این پرونده بپردازد.
بیشتر فلسطینیها احتمال میدهند اسراییل عرفات را مسموم کرده است درحالیکه رژیم صهیونیستی این اتهام را رد میکند.
محمود عباس و محمد دهلان، رقیب دیرینه وی، یکدیگر را به همدستی در مرگ عرفات متهم کردهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت