به گزارش
جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران، یک جامعهشناس با اشاره به دلایل و تبعات ازدواج زودرس، گفت: ضعف اقتصادی و فرهنگی، داشتن والدین بدسرپرست یا نداشتن پدر و مادر، تماشای زیاد ماهواره که به بلوغ زودرس منجر میشود، پایین بودن سواد والدین از جمله دلایل ازدواج زودرس جوانان است.
پژمان بابایی افزود: ازدواج زودهنگام الزامات قابل توجهی روی عروسهای کم سنوسال از نظر سطح پایین آموزش و فقدان استقلال شخصی به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه همبستگی نزدیکی بین ازدواج زودهنگام و سطح آموزش دختران وجود دارد،تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد چنین موقعیتی سبب میشود فرایند جامعهپذیری دختران خردسال از انواع تحولات شناختی و جسمی، روحی و فکری به نقش باروری تقلیل یابد.
بابایی ادامه داد: ازدواج زودهنگام، همراه با یکسری پیامدهای منفی اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی همراه است و باعث پایین آمدن سطح بهداشت، بویژه بهداشت دوران بارداری میشود و بیماریهایی مثل ایدز و همچنین احتمال مرگومیر هنگام زایمان را افزایش میدهد.
وی با تأکید بر اینکه ازدواج در سن پایین احتمال کج رفتاریها و درگیریها را افزایش میدهد، گفت: احتمال طلاق در این خانوادهها زیاد است چرا که به دلیل عدم تحصیلات کافی و عدم تعهد اغلب با شکست روبرو میشوند.
به گفته این جامعهشناس، مهمترین راه حل این مشکلات افزایش سطح اعتقادات در خانوادهها، فرهنگ گذاری درست در خانوادهها از طریق رسانه ها، فراهم کردن امکان ادامه تحصیل برای افراد در سنین پایین و افزایش میزان درک خانوادهها است.