به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از عصر ایران، «الجبیر» در مقاله ای تحت عنوان «ایران نمیتواند سابقه حمایت خود از تروریسم را پاک کند! » تلاش کرده است پاسخ انتقادات ظریف به سیاست های عربستان سعودی در روزنامه نیویورک تایمز را با طرح اتهامات مشابه و انتقاد از سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران ارایه کند.
الجبیر اظهارات و دیدگاه های ظریف در یادداشت اخیر او در نیویورک تایمز درباره ضرورت مبارزه با افراط گرایی و تروریسم را تبلیغاتی، مضحک و ریاکارانه خوانده و مدعی شده است: "واقعیت این است که ایران یک دولت پیشرو در زمینه حمایت از تروریسم است و برخی دولتمردان این کشور به صورت مستقیم متهم و مسئول انجام اقدامات تروریستی در 38 سال گذشته اند."
او مدعی شده است دولت ایران از تروریسم به عنوان یکی از ابزارهای پیشبرد سیاست خارجی تهاجمی خود استفاده می کند.
بنا به مدعای وزیر امور خارجه سعودی؛ مادامی که ایران از طریق مقامات خود و نیز نیروهای سپاه قدس در ارایه کمک مالی ،آموزش های نظامی و تجهیز و تسلیح گروه های تروریستی فعالیت دارد، نمی تواند مدعی مبارزه با افراط گرایی و تروریسم باشد.
الجبیر مدعی شده است ایران برای نشان دادن صداقت در مبارزه جهانی با تروریسم باید نخست رهبران القاعده را که در این کشور پناه گرفته ند، تحویل دهد. او «سعد » پسر اسامه بن لادن رهبر سابق القاعده و «سیف العادل» مسئول عملیات های تروریستی این گروه و جمع دیگری از اعضا و فرماندهان القاعده را در این زمینه مورد اشاره قرار داده و مدعی شده است این افراد هم اینک در ایران هستند.
او مدعی شده است سیف العادل در سال 2003 و زمانی که در ایران بود مسئولیت سازماندهی و فرماندهی عملیات حمله تروریستی به ریاض که طی آن 30 نفر از جمله 8 آمریکایی کشته شدند ، را بر عهده داشت، در حالی که او همچنان در ایران بوده و از حمایت و محافظت دولت ایران برخوردار است.
عادل الجبیر همچنین به حمایت همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از گروه حزب الله لبنان اشاره کرده و این اقدام ایران را مصداق حمایت از تروریسم دانسته است. عربستان و آمریکا گروه حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی می دانند در حالی که ایران حزب الله را یک گروه مقاومت مشروع لبنانی می داند.
الجبیر همچنین مدعی شده است از زمان آغاز ناآرامی ها در سوریه بیش از 500 هزار نفر در این کشور به دست نیروهای دولت بشار اسد کشته شده اند و ایران با فرستادن نیرو و پشتیبانی همه جانبه از حکومت سوریه به بشار اسد کمک می کند. او ایران را شریک کشتار مردم سوریه دانسته و برای این ادعای خود اظهارات مقامات ایرانی را یادآور شده که بارها به صراحت اعلام کرده اند اگر پشتیبانی آنها نبودحکومت بشار اسد در سوریه سقوط کرده بود.
وزیر امور خارجه سعودی اتهامات دیگری نیز مطرح کرده است، از جمله اینکه جمهوری اسلامی ایران برای صدور انقلاب خود تحت پوشش «مراکز فرهنگی» اقدام به تشکیل هسته های نفوذ در دیگر کشورها در آفریقا و کشورهای عربی خاورمیانه کرده است.
او همچنین صدور فتوا برای قتل سلمان رشدی، حمله به سفارت خانه ها و مراکز دیپلماتیک بر خلاف اصول حقوق بین الملل و حمله تروریستی به برج الخبرعربستان در سال 1996 را یادآور شده و با نسبت دادن این اقدامات به حکومت ایران، جدی بودن ایران در فراخوان برای مبارزه با افراط گرایی و تروریسم در سطح جهان – همان طور که در مقاله اخیر محمد جواد ظریف در نیویورک تایمز مورد تاکید قرار گرفته بود – را زیر سوال برده است.
وزیر امور خارجه سعودی همچنین مدعی شده مواضع جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام خریداری ندارد و بیشتر کشورهای اسلامی مخالف آن بوده و رفتارهای ایران را محکوم می کنند.
عکسی که روزنامه وال استریت ژورنال برای مقاله عادل الجبیر انتخاب کرده است :
الجبیر کشور متبوع خود را یک کشور پیشرو در زمینه مبارزه با تروریسم دانسته است! الجبیر همچنین در پایان مقاله خود تاکید کرده موضع دولت متبوعش در قبال ایران ثابت خواهد ماند؛ پادشاهی عربستان سعودی خواهان روابطی بهتر با ایران بر اساس حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر است. این بدان معناست که ایران باید با کنار گذاشتن فعالیت های خرابکارانه و خصمانه به حمایت از تروریسم پایان دهد؛ اما به مدعای الجبیر تاکنون مواضع ایران در این زمینه برای برآورده شدن انتظارات عربستان دلگرم کننده نبوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت