به گزارش جام جم آنلاین ، وزیر ورزش که این جمله را در پاسخ به سئوالی در رابطه با عملکرد ضعیف چند فدراسیون در المپیک" 2016 ریو" بر زبان آورده است ، به نوعی می خواهد با بیان این مسئله که اختیاری ندارد تاکتیک فرار به جلو را مورد توجه قرار داده و از خود سلب اختیار کند . هر چند که او البته در ادامه توپ را به زمین مسوولان کمیته ملی المپیک شوت کرده و گفته است که آنان باید پاسخگوی نتایج بدست آمده در المپیک برزیل باشند که البته این نیز نمی تواند صحبتی منطقی و قابل قبول باشد ، اما نکته اصلی به همان جمله اولیه او بر می گردد که گفته است نمی تواند به روسای فدراسیون ها بگوید بالای چشمشان ابروست و باید به ناچار 4 سال آنان را تحمل کند تا بلکه مجمع فدراسیونها تشکیل شده و رییس فدراسیون را کنار بگذارد.
واقعا شنیدن این حرف از زبان وزیر ورزش سئوال برانگیز است و در در یک نگاه به نظر می رسد که خود او خودش و اختیاراتش را نیز قبول ندارد ؟!
تا آنجا که می دانیم و به قانون انتخابات فدراسیون ها البته منهای فدراسیون فوتبال بر می گردد وزیر ورزش از این اختیار برخوردار است که به دلیل عملکرد ضعیف رییس فدراسیونی، وی را برکنار کرده و یا با تشکیل مجمع فوق العاده فدراسیون مربوطه ، شرایطی را فراهم کند تا اعضای مجمع با مستندات موجود دال بر بی کفایتی ، رای به عزل رییس فدراسیون داده و در زمان مقرر که در قانون تعریف شده ، فرد دیگری را بر اساس توانایی در راس فدراسیون قرار دهند .
این در شرایطی است که بعد از رای اعضای مجمع به یک فرد بعنوان رییس فدراسیون ، حکم مسوولیت وی و شروع کار رسمی اش در فدراسیون مربوطه از زمانی است که وزیر ورزش حکم ریاست فدراسیون وی را صادر کند . اما اینکه چرا وزیر ورزش می گوید نمی تواند به رییس فدراسیونی بگوید بالای چشمش ابروست ، موضوعی است که به خود شخص محمود گودرزی بر می گردد و چنین به نظر می رسد که خودش نیز خودش را قبول ندارد .
جدا از این مسئله در کمال تاسف باید گفت که در ورزش ایران به هیچوجه شایسته سالاری محلی از اعراب ندارد و این در حالی است که این امید وجود داشت که با حضور گودرزی بعنوان فردی دانشگاهی ، شایسته سالاری و برنامه محوری الفبای ورزش ایران باشد . متاسفانه نه تنها چنین نیست بلکه انتخاب هایی که بعضا در بدنه ورزش صورت می گیرد نیز آنقدر سئوال برانگیز است که آدم می ماند چه بگوید . مثل اینکه به تازگی فردی از خانواده رزمی بعنوان سرپرست فدراسیون هندبال بعنوان رشته ای توپی معرفی می شود و قبل از آن نیز مدیری بازنشسته و بدون هیچگونه تجربه ای در زمینه باشگاهداری در راس باشگاه بزرگی چون استقلال قرار می گیرد . هر چند که همه اینها نیز به همان موضوع پیش گفته یعنی نبود شایسته سالاری در ورزش ایران بر می گردد .
به هر صورت موارد در ورزش ایران بسیار است که در این مقال به این حد کفایت کرده و امیدواریم وزیر ورزش به جای فرار به جلو ، رویکرد برنامه محوری و شایسته سالاری در ورزش ایران را مورد توجه قرار دهد که فردا خیلی دیر است .
حجت اله اکبرآبادی
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد