به گزارش جام جم آنلاین ، آمار واردات خودرو در مرداد ماه امسال 7 هزار و 645 دستگاه به ارزش 212 میلیون دلار بوده است . رشد واردات خودرو در حالی اتفاق افتاده که تعرفه واردات خودرو در کشور نسبت به کشورهای همجوار بالاتر بوده و با توجه به حجم موتور تعرفه واردات آن بین 90 تا 120 درصد است .
فرهاد احتشام زاد، رییس انجمن وارد کنندگان خودرو در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین در باره کشورهای صادر کننده خودرو به ایران اظهار داشت : آمار پنج ماه نخست امسال نشان می دهد که بیشترین واردات به ترتیب از کشور امارات ، کره و اسپانیا صورت گرفته است این درحالیست که در مدت مشابه سال گذشته کشور امارات ، چین و کویت به ترتیب بیشترین سهم صادرات خودرو به کشورمان را داشته اند .
وی در پاسخ به این پرسش که بیشترین واردات به چه برندهای اختصاص دارد و آیا سهم خودرو های چینی درواردات کاهش یافته است گفت : در پنج ماه نخست امسال درمیان برندهای وارد شده خودرو به کشور هیوندایی در رتبه اول ، کیا در رتبه دوم و تویوتا دررتبه سوم قرار دارد این رتبه بندی نسبت به سال گذشته تغییری نیافته است .
به گفته احتشام زاد بیشترین تغییر در رتبه های چهارم و پنجم برندهای وارداتی اتفاق افتاده است ، بطوریکه در سال گذشته رتبه چهارم و پنجم در دوره متناظربه خودروی جیلی و بی ام دبلیو اختصاص داشت اما امسال رتبه چهارم و پنجم از آن خودروی رنو و لکسوز است .
وی در این ارتباط گفت : دو نوع دلیل می توان برای تغییر این رویکرد مطرح کرد ،یکی انکه اگر نگاهی به مبدا واردات صورت گیرد نشان می دهد واردات از چین کاهش پیدا کرده است ، بنابراین خودروی جیلی که چینی بوده است چه در آمار رتبه بندی برندها و چه در مبادی که از آنها صادرات انجام شده نشان می دهد که ارجحیتش را از دست داده است .
افزایش قیمت خودروهای وارداتی
رییس انجمن واردات خودرو همچنین درباره وضعیت قیمت خودورهای وارداتی نیز گفت :در حالیکه بازار خودورهای داخلی در رکود به سر می برد، بازار خودروهای خارجی وضعیت بهتری دارد چون هم شرایط فروش بهتری برای آن در نظر گرفته شده است و هم بر اساس سطح ارزشی خودروها تقاضای کیفی که درخواست مشتریان است بیشتر پوشش داده شده است .
وی در ادامه افزود : قیمت خودروهای وارداتی با توجه به افزایش نرخ دلاردولتی و ارز ازاد افزایش قیمت داشته است ،البته روی مدلهای مختلف این افزایش قیمت متفاوت بوده است و سعی شده تاآنجائیکه می توانیم نوسانات در بازار را کاهش دهیم اما در جاهایی که تصمیمات هیجانی گرفته می شود ،تغییرات ناگهانی نیز بر روی قیمت بازار تاثیر گذار است که متاسفانه خارج از کنترل ماست و امیدواریم به شرایطی برسیم که از این تصمیمات هیجانی بتوانیم جلوگیری کنیم .
احتشام زاد با انتقاد از دریافت مالیات چهار درصدی علی الحساب واردات قطعی کالا گفت :دریافت چنین مالیاتی مزید بر علت خواهد شد تا قیمت خودروهای خارجی افزایش پیدا کند که آثار افزایش خود را در چند ماه آینده بر بازار خواهد گذاشت . انجمن وارد کنندگان خودرو در حال پیگیری این موضوع از فدراسیون واردات است برای آنکه با چنین مکانیزمهایی برای کنترل بازار موافق نیستیم .
سیما رادمنش -جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت