بیماری خود را در مقابل آینه شناسایی کنید!

از آنجا که بخش‌های مختلف صورت مانند یک نقشه عمل کرده و وضعیت سلامتی شما را نشان می‌دهند، در نتیجه اگر بدانید کدام بیماری‌ها علائمی از خود را در صورت نشان می‌دهند، می‌توانید سلامت خود را کنترل کنید.
کد خبر: ۹۴۰۳۰۶
بیماری خود را در مقابل آینه شناسایی کنید!

به گزارش جام جم آنلاین ، وقتی جلوی آینه می ایستید تنها بفکر تیپ زدن نباشید شاید با دقت بیشتر در چهره موجب پایداری سلامتی تان شوید.

1. زردی صورت و چشم‌ها

اگر متوجه رنگ زرد خفیفی در صورت و به ویژه سفیدی چشم‌هایتان شده‌اید، ممکن است دچار زردی باشید. زردی به علت تجمع بیلی روبین در خون و بافت‌های بدنتان ایجاد می‌شود. در حالت عادی کبد بیلی‌روبین‌ها را به همراه سلول‌های قرمز قدیمی دفع می‌کند. سایر علائم زردی عبارتند از خستگی، سردرد، تب، کم‌اشتهایی، تهوع، کاهش وزن، درد شکم، خارش پوست و کم‌رنگی ادرار و مدفوع.

2. لوپوس

وجود هر نوع جوش بر روی پوست صورت از وجود مشکلی در بدن خبر می‌دهد. اگر این جوش‌ها در امتداد گونه‌ها و دارای ظاهری مانند پروانه و علائمی شبیه به آفتاب‌سوختگی باشد، احتمالاً از بیماری لوپوس رنج می‌برید. لوپوس نوعی اختلال در سیستم ایمنی بدن است که بر روی پوست، مفاصل، خون، ریه‌ها، قلب و کلیه‌ها تأثیر می‌گذارد. از علائم دیگر این بیماری می‌توان به خستگی، درد مفاصل، تورم، درد ماهیچه، بزرگ شدن غدد لنفاوی، درد قفسه سینه، تنگی نفس، احتباس مایعات و سردردهای مکرر اشاره کرد.

3. رویش موی بیش‌ازاندازه در صورت

رویش مو‌های زائدی که در امتداد خط فک، چانه و لب بالای خانم‌ها اتفاق ‌می‌افتد، به ‌عنوان هیرسوتیسم یا پرمویی شناخته می‌شود و می‌تواند نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشد که به دلیل عدم تعادل هورمون‌ها و افزایش سطح هورمون مردانه اتفاق می‌افتد. این مشکل به علت تغییرات هورمونی ناگهانی در زنان پس از یائسگی شایع‌تر است. این موها می‌تواند به دلیل استفاده از داروهای خاص یا اختلالات غدد فوق کلیوی و در موارد نادر تومور یا سرطان نیز ایجاد شوند.

4. رنگ‌پریدگی پوست

یکی از علل اصلی رنگ‌پریدگی پوست کم‌خونی و فقر آهن است. به دلیل کمبود آهن، بدن نمی‌تواند هموگلوبین موردنیاز خود را که باعث به وجود آمدن رنگ قرمز خون می‌شود، تولید کند. اگر کمبود آهن شدید باشد، سایر قسمت‌های صورت مانند داخل دهان، لثه‌ها، زیر پلک‌ها و لب‌ها نیز رنگ‌پریده‌تر از حد معمول به نظر می‌رسند. خستگی شدید، سر‌درد، سردی دست‌ها و پا‌ها و شکنندگی ناخن‌ها از دیگر علائم فقر شدید آهن هستند. با افزودن مواد غذایی حاوی آهن مانند گوشت، چغندر، انار، عدس و لوبیا به رژیم غذایی خود می‌توانید این عارضه را کنترل کنید.

5. خشکی و پوسته‌پوسته شدن لب

این مشکل رایج‌ترین نشانه از کمبود آب در بدن است. ۳۰ درصد از آب بدن در داخل پوست قرار دارد که در صورت کمبود آب در بدن، پوست خشک‌شده و لب‌ها ترک می‌خورند. همچنین کم آبی می‌تواند به کاهش تعریق و عدم دفع آلودگی و چربی انباشته‌شده بر روی پست منجر شود که باعث افزایش احتمال ابتلا به آکنه، اگزما و سوریاس می‌گردد.

6. تغییر رنگ غیرطبیعی پوست

زنانی که دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند ممکن است متوجه تکه‌های ضخیم مشکی یا قهوه‌ای بر روی پیشانی، گردن، ناف، زیر بغل و سینه خود شده باشند. مقاومت به انسولین یا بالا بودن سطح انسولین خون در افراد مبتلا به این سندرم باعث به وجود آمدن این نوع تغییر ناگهانی رنگ پوست می‌شود.

7. چین‌وچروک عمیق زودرس

چین‌وچروک رابطه‌ اجتناب‌ناپذیری با سن دارد؛ اما چین‌وچروک زودرس در اطراف دهان یا پیشانی می‌تواند در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض دود سیگار ایجاد شود. نیکوتین موجود در سیگار منجر به تنگ‌ شدن رگ‌های خونی در لایه‌های بیرونی پوست و کاهش جریان خون شده و در نتیجه مانع رسیدن مواد موردنیاز به پوست می‌شود.

8. به وجود آمدن ترک در گوشه‌های دهان

ترک‌های گوشه دهان معمولاً با کمبود ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین، آهن و روی در بدن مرتبط است. کمبود ویتامین ب در بدن می‌تواند به التهاب غشا دهان، پوست، چشم‌ها و دستگاه گوارش منجر شود. از علائم دیگر آن می‌توان به تورم غشاهای مخاطی، التهاب پلک، زخم بر روی لب‌ها و دهان و قرمزی پوست اشاره کرد. برای درمان این مشکل باید غذاهای حاوی ویتامین ب مانند گوشت، مرغ، ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، تخم‌مرغ، صدف، گوجه‌فرنگی خشک‌شده در آفتاب، برگ چغندر، بادام‌زمینی، لوبیا و حبوبات را به رژیم غذایی خود بیفزایید.

9. لک زرد اطراف چشم‌ها

بیماری‌های قلبی می‌توانند یکی از دلایل به وجود آمدن این لکه‌ها باشند. این لکه‌های زردرنگ که اغلب در نزدیکی گوشه داخلی پلک به وجود می‌آیند، نرم، کوچک و بدون درد هستند و مشکلی در بینایی ایجاد نمی‌کنند. این مشکل اغلب با تصلب شرایین، دیس‌لیپیدمی و بیماری عروق کرونر در ارتباط است.

10. چشمان پف‌کرده

پف و حلقه‌های تیره زیر چشم ممکن است به دلیل دیر خوابیدن، کمبود خواب یا گریه بیش‌ازحد به وجود بیایند. اما اگر با بهره‌مندی از خواب کافی این مشکل برایتان به وجود آمده است ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی پزشکی باشد. به عنوان مثال ممکن است دچار بیماری چشمی تیروئید باشید که منجر به تورم بافت‌ها و ماهیچه‌های اطراف چشم‌ها می‌شود.

بیماری چشمی تیروئید نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به پشت چشم‌ها حمله می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. همچنین ممکن است مشکلی در غده تیروئید یا کلیه‌ها وجود داشته باشد.

منبع : گروه اینترنتی پرشین استار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها