به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از میزان، علی مرادی گفت: اگر بخواهیم ایران را با کشورهای زلزله خیز جهان مقایسه کنیم، تفاوت عمده ای که مشاهده می کنیم در فرهنگ عمومی است و اینکه قوانین و کدهای مربوط به ساخت و ساز در آن کشورها به درستی اجرا میشود.
وی افزود: ما قانون را داریم، اما متاسفانه شاهد هستیم که هم اینک بخشی از سازه های جدیدمان هم در زلزله ها آسیب می بینند که نمونه آن را در ورزقان داشته ایم و این نشان می دهد که ما متاسفانه بحث زلزله را فراموش می کنیم و نیاز به فرهنگ سازی دارد.
رئیس مرکز لرزه نگاری تصریح کرد: دانشمندان خوبی را تربیت کردهایم و از طرفی کشوری زلزله خیز هستیم و تجربه های خوبی را هم در زمینه زلزله داریم، اما مشکل آنجاست که این تجربه ها هنوز به عمل نیامدهاند. چراکه آن چیزی که در فرهنگ جامعه و ساخت و سازهایمان می بینیم این است که این قضیه را زیاد جدی نگرفته ایم و باید در فرهنگ سازی تجدید نظر صورت بگیرد.
مرادی با اشاره به زلزلهخیزترین منطقه تهران، خاطرنشان کرد: از نظر ریسک زلزله و آسیب پذیری هرچه قدر به سمت مرکز و جنوب تهران می رویم ریسک بالاتری دارد، یکی از دلایل آن هم وجود بافت فرسوده بیشتر و همچنین جمعیت بیشتر است. البته باید به حاشیه تهران هم توجه داشته باشیم که روز به روز بر جمعیت آن اضافه می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
آیا در متن زلزله خیز ترین مناطق تهران نام برده شده؟؟؟!
بهتر بود تیتر: آسیب پذیر ترین مناطق تهران در زلزله انتخاب میشد.