درواقع درمان نشدن صدمات روحی باعث میشود بدن درحالت استرس دائمی قرارداشته باشد. چند مطالعه نشان داده این استرس بالا و مزمن، عملکرد سیستم ایمنی را کاهش میدهد. صد مطالعهای که بتازگی مورد بررسی و مرور قرارگرفتند، نشان میدهند استرس مزمن، دگرگونی عملکرد سیستم عصبی سمپاتیک (SNS) را به دنبال دارد.
SNS، اولین سیستمی است که واکنش شیمیایی جنگ و گریز را کنترل میکند. این سیستم در شرایطی که تهدید یا خطری مشاهده شود، فعال میشود. با رفع تهدید، سیستم SNS، آزاد کردنهورمونها و مواد شیمیایی خود را متوقف میکند و بدن، ظرف مدت یکساعت به حالت طبیعی خود باز میگردد. اما در افرادی که تجربه روحی بدی را پشت سر گذاشته اند یا استرس مزمن دارند،SNS هیچ وقت فعالیت خود را متوقف نمیکند. روشن بودن و فعالیت مداوم SNS باعث میشود سازوکار تحریک آدرنالین و نورآدرنالین در این سیستم، این امکان بالقوه را داشته باشد که کدهای ژنتیک را تغییردهد یا مختل کند.
تغییر در این کدها عوامل متنوعی را که ایجاد کننده سرطان هستند به دنبال دارند. واکنشهای التهابی فعال میشوند، از واکنشهای ایمنی جلوگیری میشود، آنژیوژنز یا رگ زایی تحریک میشود، مرگ با برنامه سلولها و تعمیر DNA متوقف و سلولهای سرطانی ایجاد میشوند. هرکدام از این مسیرها ناگزیر از عوامل ابتلا به سرطان هستند؛ بنابراین صدمات عاطفی، مسائل مهمی هستند که باید جدی گرفته شوند و بدون درمان رها نشوند.
مترجم: یاسمین مشرف
جامجم
منبع: NaturalNews.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد