به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر زهرا عبدالهی روز شنبه در نشست خبری تشریح دستاوردهای معاونت بهداشت در دولت یازدهم، به اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی سازی نان اشاره کرد و گفت: غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال ۱۳۷۷ به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال ۱۳۸۶ نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنیسازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نانهای سنتی با این دو ماده غنی شدهاند.
وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی «ویتامین D» و «روی» در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان، ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام میشود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته عبدالهی، اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از ۲.۳ گرم به کمتر از یک گرم رسیده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکی با سازمان استاندارد برای استانداردسازی نان خبر داد و گفت: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا میشود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسیده در بسیاری از استانها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. در برخی نقاط همچنان ۲۰ تا ۳۰ درصد از جوش شیرین در نانها استفاده میشود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف میشود.
عبدالهی در پاسخ به برخی نگرانیها در خصوص تقلب شرکتهای تولید کننده نمک و استفاده نکردن ید در محصولات خود، گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ این نگرانی ایجاد شد که ممکن است میزان ید نمکها کافی نباشد و بیماری گواتر دوباره باز گردد. به همین منظور در سال ۹۳ در این مورد بازرسی کشوری انجام شد. نتیجه این بررسی نشان داد تنها ۶ درصد نمکها ید کافی ندارند. این یعنی بیش از ۹۷ درصد مردم ید کافی دریافت میکنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مکملیاری مادران باردار با ید توضیح داد و گفت: از سال گذشته برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکملها را به طور رایگان دریافت میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت