به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، محمدجواد ظریف نتایج سفر روز جمعه خود به آنکارا و دیدارهای فشرده با رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر امورخارجه ترکیه را پربار و صمیمی ارزیابی کرد و از برنامه سفر جهانگیری معاون ریاست جمهوری در آینده به این کشور خبر داد.
وی پیش از ظهر روز جمعه در راس هیات بلندپایه سیاسی وارد آنکارا شد.
ظریف ابتدا با همتای ترکیه ای خود دیدار کرد. سپس هر دو وزیر در کنفرانس خبری بر لزوم توسعه همه جانبه دو کشور و همکاری های منطقه ای تاکید کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان سپس با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری و «بینالی یلدریم» نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت و گو کرد و جمعه شب با بدرقه مقامات ترکیه و «محمد ابراهیم طاهریان فرد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، عازم میهن اسلامی شد.
وزیر امورخارجه کشورمان پیش از ترک فرودگاه آنکارا به مقصد تهران در گفت و گو با ایرنا به تشریح نتایج دیدارهای خود با مقامات بلند پایه ترکیه پرداخت و گفت: با وزیر امورخارجه ترکیه گفت وگوهای خصوصی و همراه با اعضای هیات داشتیم.
وی افزود: در این سفر با آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز تبادل نظر مفصلی در مورد مسائل دوجانبه و حوزه های همکاری از جمله در مورد افزایش حجم مبادلات اقتصادی دو کشور و ضرورت برداشتن موانع بر سر راه توسعه تجارت انجام شد.
ظریف گفت: براساس تصمیم روسای جمهوری دو کشور، قرار است حجم مبادلات ایران وترکیه به 30میلیارد دلار برسد.اردوغان بر اهمیت روابط ترکیه با ایران و ضرورت تحقق حجم مبادلات 30 میلیاردی تاکید کرد.
وی اظهار داشت: در این دیدار در مورد همکاری ها در زمینه گاز، برق و انرژی، حوزه حمل و نقل، آب و محیط زیست بحث های خوبی صورت گرفت.
ظریف بررسی مسائل منطقه ای، مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی و سیاسی را از دیگر محورهای این گفت وگو بیان کرد.در مورد مسائل منطقه به ویژه موضوع سوریه و همکاری های دو کشور در این خصوص تبادل نظر شد.
وی در خصوص دیدار خود با نخست وزیر ترکیه نیز اظهار داشت: در زمینه رفع موانع توسعه همکاری های دو جانبه گفت وگوهای خیلی خوبی صورت گرفت.
وزیر امورخارجه کشورمان اظهار داشت: قرار شد در آینده رفت و آمد بین بخش های تخصصی میان کمیسیون مشترک حمل و نقل و کمیسیون مشترک اقتصادی انجام شود.نخست وزیر ترکیه در این دیدار بر رفع موانع به ویژه موانع بانکی تاکید کرد.
وی اعلام همبستگی مجدد با دولت و مردم ترکیه در مقابل کودتای نافرجام را از دیگر اهداف سفر خود به ترکیه بیان کرد و گفت: برای نشان دادن جنبه نمادین این همبستگی بازدیدی از مجلس ملی ترکیه صورت گرفت که مورد حمله کودتاگران قرار گرفته بود.
ظریف افزود: در این سفر فرصتی شد تا همراه رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر امورخارجه ترکیه در مراسم نماز جمعه شرکت کنم.
وی تاکید کرد: این فرصت بسیار خوبی بود که نشان دهیم در این شرایط و در شرایط دشوار و همکاری هایی که در آینده می تواند زمینه را برای بازگشت ثبات و امنیت به منطقه فراهم کند مردم ایران در کنار مردم ترکیه است.
وزیر امورخارجه کشورمان در مورد سفر اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری اسلامی ایران به ترکیه گفت: در این زمینه قرار است برنامه ریزی هایی برای تعیین زمان سفر صورت بگیرد و منتظر تبادل تاریخ هستیم که سفر را حتمی کنیم.
همچنین قرار است علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به دعوت اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه به آنکارا سفر کند تا در مراسمی که اول سپتامبر (11 شهریور ماه آینده ) روز جهانی صلح در مجلس ترکیه با حضور شماری از رئیسان مجالس کشورهای خارجی برگزار می شود، شرکت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد