در وهله بعدی، داوطلب میتواند برای مشاوره انتخاب رشته از راهنماییهای ادارات آموزش و پرورش بهره ببرد.
در این مسیر داوطلبان میتوانند از خدمات موسسات مورد تائید آموزش و پرورش استفاده کنند، زیرا در این موسسات بدون دریافت مبالغ اضافی و بدون حاشیه سازی، مشاوره علمی به داوطلب ارائه میشود که مطابق با توانایی ها، علایق و شانس قبولی داوطلب خواهد بود.
بهرهگیری از راهنماییهای سازمان سنجش و توجه به اطلاعرسانیهای این سازمان هم راه حل علمی دیگری است که میتواند داوطلب را در انتخاب رشته درست، یاری دهد.
داوطلبان و خانوادههای آنها باید دقت داشته باشند که در ایام انتخاب رشته، در دام موسسات غیرمجاز نیفتند و فریب تبلیغات غیرواقعی آنها همچون انتخاب رشته تضمینی را نخورند.
در موسسات غیرمجاز با مشاورههای نادرست و انتخاب رشتههای غلط، انتظارات کاذب برای داوطلبان ایجاد میشود. به همین دلیل، وقتی داوطلب در رشتههای انتخاب شده قبول نمیشود، ممکن است دچار آسیبهای روحی و روانی جدی شود.
علاوه بر آن، مراجعه به این موسسات غیرمجاز موجب میشود که شانس داوطلب برای پذیرش در رشتههایی که میتوانست در آنها براحتی قبول شود نیز کاهش پیدا کند بنابراین، این خود داوطلبان هستند که در مراجعه به این موسسات نامعتبر، بیشترین ضربه و زیان را میبینند حتی گاه شاهد هستیم که این موسسات غیرمجاز فقط در ایام انتخاب رشته فعال هستند و پس از این بازه زمانی، تعطیل میشوند و به همین دلیل، فرآیند شکایت و رسیدگی به این پروندهها سختتر میشود، در حالی که میتوان موارد تخلف احتمالی در موسسات مجاز را با سهولت بیشتری پیگیری کرد.
در یک انتخاب رشته علمی، استعداد سنجی، علاقه داوطلب و شرایط زندگی داوطلب مثل موقعیت اجتماعی و اقتصادی او حائزاهمیت است، اما در موسسات غیرمجاز انتخاب رشته، فقط روی علاقه داوطلب مانور میدهند و با تبلیغات فریبنده سعی میکنند هر طور که شده داوطلب را به موسسهشان بکشانند.
توصیه علمی این است که داوطلب با مراجعه به موسسات مجاز و قانونی با واقعیتهای تحصیلی اش آشنا شود تا دچار خطای محاسباتی در انتخاب رشته نشود.
دکتر اسدالله عباسی - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد