اوباما: ترامپ الفبای دنیای سیاست را نمی داند

رئیس جمهور آمریکا گفت: ترامپ معلومات ابتدایی درباره جهان را ندارد و حتی تفاوت سنی و شعیه را نیز نمی داند.
کد خبر: ۹۲۶۵۳۵
اوباما: ترامپ الفبای دنیای سیاست را نمی داند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداو سیما، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه اختصاصی با ان بی سی نیوز تاکید کرد ترامپ اطلاعات ابتدایی دنیای سیاست را ندارد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با ساوانا گاتری مجری برنامه «تودی نیوز» (خبر امروز) در شبکه تلویزیونی ان بی سی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود گفت هر چیزی در نوامبر امکان دارد. در واقع این طبیعت دموکراسی است تا مردم رای دهند و حرف خود را بزنند.

خبرنگار از او پرسید آیا اکنون که ترامپ نامزد جمهوریخواهان معرفی شده است، نگران هستید؟ اوباما گفت من از این اتفاقات عجیب زیاد دیده ام.

اوباما افزود: به نظر من هر کسی که پا در مبارزات انتخاباتی می گذارد اگر نگرانی نداشته باشد ( و بیش از حد از خود مطمئن باشد) ممکن است در نهایت شکست بخورد. بنابراین توصیه من به دموکراتها این است البته لازم نیست به هیلاری کلینتون چنین توصیه ای بکنم زیرا او این مسئله را خوب می داند، در هر حال توصیه من این است تا زمانی که همه رای ها به صندوق ریخته و شمارش شود نگران باشید، زیرا همانطور که می دانید یکی از خطراتی که در انتخابات وجود دارد این است که افراد چالش انتخابات را جدی نگیرند و در خانه بمانند (و رای ندهند) و همین باعث شود نتیجه بر خلاف انتظارمان شود.

اوباما در پاسخ به این سوال که آیا نگران نمی شود اگر ترامپ پیروز شود و به رموز هسته ای دست پیدا کند، گفت چیزی که وحشتناک است، رئیس جمهوری است که مسائل مربوط به کارش را نداند و تمایلی هم نداشته باشد آن را یاد بگیرد. اگر به همه کنفرانس های خبری او یا به مناظراتش گوش کنید، سوالاتی درباره معلومات ابتدایی درباره جهان و اینکه سه گانه هسته ای چیست یا اینکه فلان کشور در کجا قرار دارد، تفاوت سنی و شیعه در جهان اسلام چیست، اینها مسائلی هستند که او نمی داند و به نظر هم نمی رسد وقتی برای یادگیری آنها گذاشته باشد.

اوباما در ادامه درباره حملات ترامپ به او گفت یکی از مسائل جدی درباره سیاست این است که گاهی ما مسائلی را تحمل می کنیم که در شرایط و زمینه های دیگر و زندگی شخصی هرگز تحمل نمی کنیم. در زندگی عادی شما اصلا دوست ندارید فردی حرفهایی را دائما تکرار کند که کاملا مشخص است واقعیت ندارد.


مجری گفت: ترامپ انتقاد از شما را به مسئله ای شخصی تبدیل کرده است. پاسخ شما چیست؟
اوباما گفت واقعیت این است کاری که آقای ترامپ انجام داده است این است: چیزهایی را که از خیلی وقت پیش وجود داشته است به نام خود مطرح کرده است. این کار او شروعی جدید نیست. البته ما با این مسائل برخورد شخصی نمی کنیم. به نظر ما چنین برخوردی با مسائل نه فقط برای من بلکه برای رهبران جمهوریخواهان، اداره کشور را دشوار می کند. باید توجه داشته باشیم که هم اکنون جمهوریخواهان هم سنا و هم مجلس نمایندگان را در کنترل خود دارند با وجود این آنها حتی نمی توانند دستور کار خود را پیش ببرند. یکی از علتها این است که وقتی به طرفداران خود می گویید که طرف دیگر نه فقط اشتباه می کند بلکه آدم بدی است و میهن پرست نیست و آمریکا را تضعیف می کند، در آن صورت شما دیگر نمی توانید با آنها کار کنید و با آنها به مصالحه برسید. من درباره برخی از مسائل با مک کین و میت رامنی اختلاف داشتم اما این طور نبود که نمی توانستیم درباره برخی مسائل نقاط اشتراک نداشته باشیم. پل رایان و قبل از او جان بینر آمریکاییهای میهن پرستی هستند که به بسیاری از مسائلی که من انجام می دهم، اهمیت می دهند.

خبرنگار گفت آیا فکر می کنید دونالد ترامپ در دسته متفاوتی قرار دارد؟

اوباما گفت: احساس من این است که او فردی است که دوست دارد به او توجه شود. شاید برای خود او نیز غیرمنتظره بود که توانست تا اینجا پیش برود.

خبرنگار گفت: وقتی ترامپ می گوید من به تنهایی می توانم مسائل را حل کنم، شما به عنوان کسی که هشت سال در این کار بوده اید، نظرتان درباره این حرف چیست؟

اوباما گفت: این شکل نظام ما نیست که بنیانگذاران آمریکا آن را بنا کرده اند. ما دولت متشکل از فردی قوی نیستیم که به افراد اطراف خود دستور بدهد و دشمنانش را طرد کند. به نظر من برای ما مهم است که به خاطر داشته باشیم ما در دموکراسی زندگی می کنیم. بنابراین روشی که ما مشکلات را حل می کنیم از طریق مشارکت و همکاری و بحث و تبادل نظر و گاهی از طرف مصالحه است.



اوباما افزود: به نظر نمی رسد آقای ترامپ هیچ برنامه و سیاست یا پیشنهاد یا راه حلهای خاصی داشته باشد. البته خبر خوب این است که ما نامزدی به نام هیلاری کلینتون داریم که طرحها و برنامه های خیلی مشخصی ارائه کرده است و دقیقا به شما می گوید که قرار است چه کار کند.
خبرنگار ان بی سی در ادامه تاکید کرد اوباما در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت روسیه پشت هک شدن و انتشار ایمیلهای کنگره ملی دموکراتها بوده است و آیا اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سعی کرده است در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مداخله کند ، گفت که هر چیزی ممکن است. اوباما افزود که روسیه در گذشته در انتخابات اروپا نیز تاثیر گذاشته است. البته سخنگوی کرملین در واکنش تاکید کرد که روسیه هرگز در مبارزات انتخاباتی کشورهای دیگر مداخله نمی کند.

اوباما در پاسخ به این سوال خبرنگار که واشنگتن پست در سرمقاله خود نوشت ترامپ تهدیدی بی مانند برای دموکراسی است، گفت آمریکا مقاوم است. ما هم رؤسای جمهور خوب و هم بد داشته ایم. البته ارزیابی خوب یا بد بودن رئیس جمهور بستگی به این دارد که از کدام حزب باشد. ویژگی بسیار خوب و مهم نظام ما این است که در آمریکا قدرت در یک جا متمرکز نیست و ما دولتهای ایالتی و محلی هم داریم. ما کنگره و دستگاه قضایی و نهادهای دیگری را داریم. وجود این نهادها باعث می شود تا همیشه توازن وجود داشته باشد و همه بر کار یکدیگر نظارت داشته باشند. به نظر من هر نامزد ریاست جمهوری که وجود این نظارتها و متعادل کننده های قدرت را قبول نداشته باشد و خیلی به این سنتها و رسوم اهمیت ندهد ، می تواند دردسر درست کند. البته اینکه آیا کشور می تواند جدای از اینکه چه کسی در مسند قدرت باشد، به بقای خود ادامه دهد، احتمالا همین طور خواهد بود زیرا آمریکا کشوری مقاوم و پایدار است اما این چیزی نیست که تمایلی به امتحان و تجربه کردن آن داشته باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها