به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پرونده «11 قنات ایرانی»، به عنوان دومین پروندهی زنجیرهای ایران در فهرست میراث تاریخی – فرهنگی یونسکو بررسی شد و به ثبت رسید.
در این بررسی، نمایندگان کشورهای مختلف به اظهار نظر دربارهی پروندهی ارائه شده از سوی ایران پرداختند که بیشتر کشورها از جمله قزاقستان، جامائیکا، تانزانیا، بورکینافاسو، زیمباوه، آذربایجان، لهستان و ... از قناتهای تاریخی ایر ان و ثبت آن در فهرست میراث جهانی یونسکو حمایت کردند.
بیشتر کشورهای عضو بر اهمیت تاریخی قناتهای ایران، سیستم پیچیده و مدرن بکار رفته در آنها و سودمندی آنها برای محیط زیست اذعان کردند.
نماینده ایران در یونسکو، با قدردانی از ثبت 11 قنات ایرانی در فهرست میراث جهانی، این قناتها را سایتهایی قدیمی از جهان دانست.
«دکتر احمد جلالی»، نماینده ایران در یونسکو پس از اعلام رسمی ثبت پروندهی قناتهای ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با ابراز قدردانی، در سخنانی به سفرنامه ناصرخسرو اشاره کرد که این شاعر و نویسنده در آن به قناتهای ایران از حدود هزار سال پیش اشاره کرده است.
او همچنین با قرائت شعری که به گفتهی طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گویا همین امروز آن را سروده بود به قناتهای تاریخی ایران و نیز دیگر آثار جهانی این کشور مانند باغهای ایرانی اشاره و از آنها تمجید کرد.
وی افزود: ثبت این قناتها یک لحظه تاریخی است و در حال حاضر برای ایرانیهایی که زیر زمین چنین قناتهایی را حفر کرده بودند، اکنون آنها به یک سایت قدیمی جهانی تبدیل شدهاند.
با تائید ثبت جهانی این قناتها، بازار تبریک به نمایندگان ایران در اجلاس یونسکو داغ شد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛