برعکس رسانههای جبهه مقاومت، بسیاری از رسانههای غربی، عربی و عبری در سالهای اخیر سعی داشتهاند با انواع تاکتیکهای رسانهای، توجه کشورهای اسلامی را از بیتالمقدس به عنوان قطبنمای جهان اسلام به سمت داخل کشورهای اسلامی و درگیریهای موجود در آن معطوف کنند.
رسانه ملی و به طور اختصاصی شبکه العالم به عنوان یکی از شبکههای جبهه مقاومت همیشه تلاش داشته با این توطئه رسانهای مقابله کند و جهت قطبنمای توجه مسلمانان و بلکه افکار عمومی جهانیان را به سوی فلسطین نگاه دارد.
تعامل و همگرایی میان رسانهای جبهه مقاومت با رسانه ملی بخصوص شبکههای برونمرزی عربزبان با موضوع فلسطین بسیار خوب و امیدوارکننده است.
امروزه دو نوع گفتمان در میان دولتها و ملتهای منطقه در قبال رژیم صهیونیستی وجود دارد؛ یکی گفتمان حاکم و دیگری گفتمان غالب. گفتمان حاکم مربوط به موضع رسمی برخی حاکمان کشورهای عربی و غیرعرب منطقه است که در تلاشند سیاست سازش با رژیم صهیونیستی را بسط دهند و قطار عادیسازی روابط با این رژیم را سرعت بخشند. گفتمان غالب مربوط به افکار عمومی آنهاست که برخلاف تبلیغات و ترویج رسمی روند عادیسازی روابط، مخالفتی آشکار با هرگونه ارتباط بارژیم صهیونیستی دارند. رسانههای جبهه مقاومت همواره با تولید خبر، مستند و تحلیلهای محتوایی به گفتمان غالب کمک کردهاند. این دوگانگی را باید مرهون عملکرد رسانههای جبهه مقاومت دانست. درحالی که رسانههای مروج گفتمان حاکم، دارای بیشترین پشتیبانی مالی و تجهیزاتی هستند. رسانههای جبهه مقاومت با کمترین امکانات توانستهاند روی افکار عمومی تأثیر قابل توجهی گذاشته و علیه رژیم صهیونیستی روشنگری کنند. به عنوان نمونهای از موفقیت رسانههای جبهه مقاومت میبینیم، وقتی ترکیه با رژیم صهیونیستی توافقنامه سازش امضا میکند، حتی برخی مسئولان حماس و بسیاری از نخبگان جهان اسلام به این اقدام ترکیه اعتراض کردند.
با حلول ماه مبارک رمضان، خبرنگاران و برنامهسازان شبکه العالم برای تهیه گزارش، خبر و دریافت نظر و مواضع مسئولان رسمی، علما، روسای احزاب و مردم عادی در کشورهای اسلامی و غیراسلامی بسیج شدند. در این مدت بیش از صد مورد اعلام موضع از نخبگان، سیاستمداران و اندیشمندان مسلمان علیه رژیم صهیونیستی و مخالفت با روند سازش برخی حاکمان کشورهای منطقه با این رژیم تهیه و آماده پخش شد.
امسال نیز تهیه گزارشهای مستند و خبری و اعلام مواضع تنها به شخصیتهای مسلمان منوط نشد و گزارشهای قابل توجهی از برخی نواب پارلمان اروپا، شخصیتها، احزاب و سازمانهای مردمنهادی که با رژیم صهیونیستی دارای زاویه هستند، تهیه و پخش شد. همچنین تعدادی کلیپ و میانبرنامه تولیدی با موضوع قدس و فلسطین تهیه شد. تعداد گزارشهای امسال چنان زیاد شد که در هفته منتهی به روز قدس برخی برنامهها تنها به یکبار پخش بسنده کردند تا گزارشهای خبری و تولیدی بیشتری روی آنتن العالم برود. به عنوان نمونه، یکی از برنامههای موفق این شبکه، مقایسه مواضع و سخنان امسال برخی سران و حاکمان کشورهای اسلامی با سیاستها و رویکردهای سالهای گذشته آنها در موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی بود؛ مستندی که چرخش برخی حاکمان و شخصیتهای عربی را به سمت سازش با آن رژیم بروشنی نمایش میدهد.
دکتر سیداحمد سادات
مدیر شبکه العالم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم