بیشک هر مسابقهای برنده و بازندهای دارد و براساس نتیجه، هواداران پیروز یا ناکام هماوردان این میدان نیز احساس غم یا شادی میکنند اما این دوره از انتخابات با همه فراز و فرودهای آن، بهگونهای بود که همه جریانها، گروهها و هواداران آنها از نتایج حاصله احساس شادی کردند.
گویی که خود را پیروز میدان میدانند و به آنچه میخواستند، رسیدند. این رضایت عمومی از بسیاری جهات میتواند زمینه همدلی و همراهیهایی را در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور فراهم آورد.
انتخابات دهم حاوی پیامهای ویژهای بود؛ از یکسو طراوت و شادابی مردم بخصوص جوانان پای صندوقهای رای، نشانهای از مردمسالاری دینی بود و روشن کرد ملت ایران در پیگیری حقوق خود جدی هستند.
از سوی دیگر نحوه برگزاری انتخابات و فراهم آوردن شرایط برای حضور همه دیدگاهها بیانگر این بود که نظام از توانمندی بالایی برای پذیرش این مشارکت عمومی و پاسداری و صیانت از آرای مردم برخوردار است. از دیگر سو، کنشگران سیاسی دریافتند که با تدبیر لازم میتوانند با رعایت ملاحظات قانونی، جمع هواداران خود را برای حضور فعال در عرصه انتخابات ساماندهی کنند تا به نتیجه دلخواه خود برسند.
استفاده از روشهای جدید تبلیغاتی در عرصههای مجازی از دیگر ویژگیهای این دوره از برگزاری انتخابات بود و نشان داد که نامزدها میتوانند از این پس در ایام تبلیغات از بسیاری از هزینههای مرسوم اطلاعرسانی، کم کنند و ضمن ارائه افکار و عقاید خود در رسانههای مجازی به اهداف موردنظر برای جلب و جذب مردم برسند.
آرایش آرا در این دوره از انتخابات نشان میدهد که ادبیات تحریم دیگر جایی در بین سیاسیون فعال جامعه ندارد.
مشارکت بالا در این عرصه مبین این بود که همه سلایق سیاسی بهرغم داشتن مواضع متفاوت میتوانند در سرنوشت کشور سهیم باشند و حتی نمایندگان دلخواه خود را به مجلس بفرستند و شاید به همین دلیل است که اکنون با روشن شدن نتایج انتخابات، همه میتوانند خود را پیروز انتخابات بدانند.
فتاح غلامی - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد