علی اکبر عیوضی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین در باره اعلام رقم 3 میلیون و 200 هزار تومان به عنوان سبد هزینه معیشت خانوار کارگری از سوی برخی تشکل ها گفت : ما باید واقعیت ها را در نظر گیریم شما اگر 5 میلیون تومان هم در ماه دریافت کنید بازهم سرماه کم و کسر دارید ، بنابراین باید مبلغی را اعلام کنیم که با توجه به شرایط اقتصادی کشور به واقعیت نزدیک و قابل اجرا باشد، بنابراین ما اعلام کردیم که اگر حداقل دستمزد کارگری را خط فقر اعلامی از سوی مرکز آمار ایران ملاک قرار دهند ما این رقم را قبول داریم .
وی اعلام کرد که نتایج بررسی های استانها در مورد محاسبه هزینه معیشت کارگران هنوز مشخص نشده است و امید می رود تا پایان بهمن ماه نتایج مشخص شود .
عیوضی پرداختن به بحث هزینه معیشت خانوار را علاوه بر توجه به نرخ تورم در بحث تعیین دستمزد ضروری دانست و گفت : متاسفانه در سالهای گذشته در تعیین دستمزد کارگران بیشترنرخ تورم ملاک قرار گرفته است در حالیکه در ماده 41 قانون کار برلزوم توجه به هزینه معیشت و حداقل های زندگی یک کارگر تاکیدشده است .خوشبختانه امسال در جلسات بررسی دستمزد بحث معیشت کارگران نیز مد نظرقرار گرفته است و امید می رود با تعاملی که با دولت می شود بتوان به یک افزایش دستمزد مناسبی دست یافت .
این نماینده کارگری اظهار کرد : کارفرما ها خود بیشتر واقف به این مسئله هستند که دستمزد و قدرت خرید کارگران پایین است و باید افزایش پیدا کند اما آنها نیز انتظار دارند دولت به عنوان کارفرمای بزرگ قدم پیش گذارد نه انکه همه چیز را گردن کارفرماهای بخش خصوصی قرار دهد وخودش را کنار بکشد و اعلام کند هر چه که مصوب می شود باید کارفرما پرداخت کند. انتظار داریم دولت به عنوان یک کارفرما ی بزرگ پا پیش گذارد و بتواند در خصوص افزایش دستمزد مساعدت لازم را برای جامعه کارگری انجام دهد.
دبیر خانه کارگر شرق تهران با اشاره به برداشته شدن تحریمهای اقتصادی و آزاد شدن داراییهای بلوکه شده گفت : همین مسئله به معنی برطرف شدن مشکلاتی است که در سالهای اخیر برای بخش صنعتی کشور ایجاد شده بود.
وی افزود: واقعیت این است که تا پیش از این امکان پیگیری مطالبات از کارگران سلب شده بود، چنانچه در عمل کارفرمایان دولتی و خصوصی در پایان هر سال به بهانه مشکل مالی و تامین امنیت شغلی کارگران از افزایش واقعی مزد جلوگیری میکردند.
به گفته این نماینده کارگری ، طی سالهای سخت تحریم و رکود اقتصادی کارگران مدام با وعده و وعید صبر کردهاند و اکنون وقت آن رسیده که بخش دولتی و خصوصی تمام توان خود را برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران بهکار ببندد. برای همین جامعه کارگری توقع دارد اجرای برجام و تغییر در سطح روابط خارجی تاثیر مثبتی بر شرایط کار و اقتصاد داخلی بگذارد.
عیوضی با توجه به اینکه هدف دولت رونق ،تغییر و تحول در اقتصاد است، افزود: افزایش مزد کارگران یکی از بحثهایی است که میتواند در زمینه رونق اقتصادی کمک فراوانی به برنامههای دولت بکند و برای همین انتظار داریم که روند این کار از سال ۹۵ عملیاتی شود.
سیما رادمنش - جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: