
یکی از دلایل عمده این امر حضور بخش کثیری از مردم در مناطق روستایی و غیرصنعتی است. با وجود نفوذ و گسترش بسیار زیاد سینما و تلویزیون در مناطق روستایی، اهالی این محلها هنوز هم سنت قدیمی گوش سپردن به برنامههای متنوع رادیویی را از یاد نبردهاند. یک عامل مهم در این رابطه موسیقی و ترانه است. طبق یک سنت قدیمی مردم سراسر هند علاقه عجیبی به موسیقی دارند و حتی مراسمهای سیاسی و مذهبی آنها هم با موسیقی همراه است. برای مثال، نام مسلمانان هند با موسیقی قوالی آمیخته است. که شهرتی بینالمللی دارد و یکی از صادرات مهم فرهنگی کشور به حساب میآید.
صنعت رادیویی
اختصاص بخش مهمی از برنامههای رادیویی به موسیقی، عامل بسیار مهمی برای حفظ مخاطبان از هر سن و سالی است. معروفترین شبکه رادیویی هند «آل ایندیا رادیو» (AIR) نام دارد که از سال 1956 فعال است و گفته میشود بیشترین تعداد شنونده را دارد. این شبکه به نام «آکاشوالی» هم معروف است که معنی «صدایی از آسمان» میدهد. منتقدان هنری از این رادیو بهعنوان رادیوی عمومی کشور هند اسم میبرند و لقب خواهر سرویسدهی پراساد بهاراتی دوردارشان را دارد که از دهه 30 میلادی مشغول به کار است.
شبکه آل ایندیا رادیو به نوعی متصل به رادیو کلاب است که در دوران تسلط بریتانیای کبیر بر هند و در سال 1923 فعالیت خود را آغاز کرد. این شبکه که در ابتدا برنامههایش فقط در دهلی و بمبئی پخش میشد، با گذشت زمان و از دهه 60 میلادی به بعد، به بقیه ایالتهای هند هم رفت. همزمان با گسترش برنامههای این شبکه در ایالتهای مختلف هند، پخش برنامههایی به زبانهای بومی و محلی هم در دستور کار قرار گرفت. در حال حاضر، برنامههای هندیزبان این شبکه در کنار زبانهای رسمی دیگر این کشور آسیایی پخش میشود.
اخبار روزمره هند
«اف ام برودکاستینگ» یکی دیگر از شبکههای مهم رادیویی هند به حساب میآید که مرکز اصلی آن در چنای قرار دارد و کمی بعد از تاسیس در سال 1977، دفتر خود در مدرس را هم افتتاح کرد. گسترش فعالیتهای این شبکه در دهه 90 میلادی صورت گرفت. در هند به دلیل تنوع زبانی، میزان استفاده از زبانهای مختلف اهمیتی بیشتر از تعداد خود شبکههای رادیویی دارد. با آنکه هنوز برنامههای هندیزبان حرف اول را در صنعت رادیویی کشور میزنند، ولی زبانهای ایالتهای مختلف هند از اعتبار و منزلت خاصی برخوردارند. کسانی که به هند سفر کرده و گوش به برنامههای رادیویی میسپارند، از دیدن و شنیدن این همه تنوع زبانی شگفتزده خواهند شد. به گفته اهل فن شنیدن اخبار روزمره هند و جهان از ایستگاههای رادیویی و به زبانهای هندی، تامیلی، سالا یا لامی، کاآنادایی و... یک امر عادی و پذیرفته شده در هند یک میلیارد و 200 میلیون نفری است.
مترجم: کیکاووس زیاری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان