طی سالهای گذشته بحث احتمال رصد شدن اطلاعات موجب شد که برخی کاربران در استفاده از سرویسهای داخلی مانند ایمیلهای بومی و ... دچار تردید شوند.
بسیاری از کاربران به این دلیل که علاقه ندارند ارتباطات شخصی آنها توسط دیگران رصد شود ترجیح میدهند از سرویسهای خارجی استفاده کنند. با این حال این موضوع اعلام شده که اگر در موردی حکم قضایی وجود داشته باشد دسترسی به اطلاعات افراد حتی در فضاهایی مانند ایمیلهای خارجی هم دور از دسترس نخواهد بود.
حال مدتی است با روی کار آمدن و به نوعی همه گیر شدن شبکههای اجتماعی موبایل برای کاربران، همواره این سوال وجود دارد که آیا اطلاعات و ارتباطات آنها در این فضا رصد میشود؟
محمدعلی اسفنانی - عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه - چندی پیش در ارتباط با این موضوع با اشاره به آمار بالای محتواهای غیراخلاقی در شبکههای اجتماعی اینگونه تخمین زد که 65 درصد محتوای برخی شبکههای اجتماعی غیراخلاقی است.
او در ادامه بر بیاعتمادی مردم به شبکههای اجتماعی داخلی تاکید کرد و گفت: مردم فکر میکنند اگر از این شبکهها استفاده کنند همه اطلاعاتشان توسط نهادهای دولتی رصد شده و برایشان مشکل ایجاد میشود. درحالیکه شبکههای مجازی خارجی نه تنها این مشکل را دارند بلکه خطرات خیلی جدیتری هم دارند و اگر کسی بخواهد با این دید نگاه کند، دهها برابر این مشکلات را دارند.
اما سردار هادیانفر رییس پلیس فتای ناجا هم به تازگی در ارتباط با امکان رصد مکالمات دو نفره افراد در شبکههای موبایلی، اظهار کرده است: پلیس فتا هیچ وقت وارد حریم خصوصی افراد نشده و چتهای دو نفره آنان را رصد نمیکند مگر به حکم دستگاه قضایی، پلیس به این فضا ورود کند.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند