اما درباره این که آیا میتوان در کشورمان گردشگری را جایگزین درآمد ناشی از صید پرندگان کرد، نمیتوان پاسخ قاطعی داد؛ زیرا این اتفاق ابتدا باید به شکل دقیق کارشناسی شود، سپس به این پرسش جواب داد.
درباره صید بیرویه پرندگان مهاجر در کشور مسائل زیادی مطرح شده و برخی میگویند با استفاده از گردشگری و ایجاد سایتهای پرندهنگری میتوان برای دامگاهداران معیشت جایگزین در نظر گرفت. اما درباره این که آیا میتوان در کشورمان گردشگری را جایگزین درآمد ناشی از صید پرندگان کرد، نمیتوان پاسخ قاطعی داد؛ زیرا این اتفاق ابتدا باید به شکل دقیق کارشناسی شود، سپس به این پرسش جواب داد. این درحالی است که متاسفانه ما گردشگری و توسعه پایدار را بهخوبی نمیشناسیم و در این حوزه مسئولان نیز بیشتر تفکر حراستی دارند، نه حفاظتی. به همین دلیل بیشتر شهروندان نیز چنین تفکری را دنبال میکنند. این طرز فکر سبب میشود ندانیم با مشکلات چگونه مواجه شویم . برای نمونه در نوروز وقتی آمار گردشگران اضافه می شود همه از سونامی گردشگری دم می زنند.
درواقع چون نمیتوانیم مسائل را بهدرستی مدیریت کنیم، تصمیمات عجولانه میگیریم؛ بنابراین باید مساله شکار بیرویه پرندگان مهاجر و در نظر گرفتن معیشت جایگزین برای دامگاهداران کارشناسی شود. برای گرفتن نتیجه مطلوب نیز باید اتاق فکری تشکیل داد و در آن از کارشناسان حوزه جامعهشناسی، محیطزیست و گردشگری و جوامع محلی راهکار خواست. در این میان باید مساله از لحاظ مکان و حجم نیز بررسی شود و تلاش کرد به طرح مفیدی دست یافت. علاوهبر این نباید فراموش کرد هنگام ارائه راهکار، موارد توسعه پایدار در عرصه گردشگری را نیز در نظر گرفت.
آرش نورآقایی
کارشناسگردشگری
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد