به گزارش جام جم سرا به نقل از مهر، این مطالعه بر روی ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در دانمارک صورت گرفته و مشخص می کند در آنهایی که تابستان های نوجوانی خود بیشتر در معرض نور آفتاب بوده اند به طور متوسط دو سال دیرتر به بیماری مبتلا شده اند.
محققان می گویند قرارگیری در معرض نور آفتاب تولید ویتامین D در پوست را افزایش می دهد و مطالعات قبلی نشان داده است که بالا بودن ویتامین D می تواند با بیماری ارتباط داشته باشد. اکنون مطالعاتی در جریان است که مشخص کند آیا تجویز مکمل های ویتامین D به مبتلایان به ام اس می تواند روند این بیماری را کُند کند.
بیماری ام اس به علت اختلال در سیستم ایمنی بوجود می آید و موجب از بین رفتن لایه محافظ اطراف فیبرهای عصبی در مغز و ستون مهره می شود. علائم این بیماری که در زنان بیشتر بروز می کند شامل ضعف عضلانی، بیحسی، اختلالات دید و اختلال در تعادل و بالانس است. این بیماری دوره های شدت و ضعف دارد و گاهی علائم بیماری شدید و زمانی دیگر خفیف می شود. محققان فکر می کنند زمینه های ژنتیکی همراه با محرک های محیطی مانند کمبود ویتامین D می تواند از علل بروز این بیماری باشد.
مطالعات نشان داده است که در کسانی که وزن بالا دارند هم بیماری زودتر بروز می کند و جالب اینجاست که در افراد با وزن بالا هم میزان ویتامین D بدن کمتر از حد طبیعی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت