امید یوسفی در گفتگو با مهر با بیان اینکه این روند مرگ مشکوک پرندگان هنوز ادامه دارد، اظهارداشت: هنوز علت قطعی این حادثه مشخص نیست و در دست پیگیری است.
وی با بیان اینکه برای بررسی دقیق این حادثه نمونه های مورد نظر به آزمایشگاه های معتمد دامپزشکی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی و حفاظت محیط زیست استان ارسال شده است، عنوان کرد: در بررسی اولیه احتمال شیوع بیماری آنفولانزای مرغی وجود ندارد.
یوسفی با اشاره به احتمال مسمومیت این پرندگان ناشی از سرازیر شدن و غلظت بالای پساب تصفیه خانه ارومیه و شهرک های صنعتی اطراف آبگیر محل فرود این پرندگان، گفت: بدون نتایج آزمایشگاهی جواب قطعی در این خصوص نمی توان داد.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی تعداد پرندگان تلف شده در این حادثه را یک هزار و ۵۰۰ قطعه عنوان کرد و افزود: متاسفانه تعداد زیادی از پرندگان که دارای جثه کوچکی هستند نیمه جان هستند و احتمال افزایش مرگ آنها زیاد است.
ایجاد کلینیک صحرایی در اطراف دریاچه ارومیه
یوسفی از ایجاد کلینیک صحرایی در اطراف محل حادثه خبر داد و گفت: مقدمات این اقدام در دست اجراست و با مشخص شدن علت اصلی حادثه تلاش برای مداوای سایر پرندگان در این کلینیک صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه این پرندگان از گونه های مختلف بوده ولی اغلب از آنقوت، خودتکا و خروس کوهی هستند، اظهارداشت: متاسفانه رودخانه قودوخ بوغان محل فرود این پرندگان بوده که پیش بینی می شود به دلیل غلظت بالای آلاینده ها این پرنده ها دچار مسمومیت شده باشند.
یوسفی با تاکید بر اینکه با بحران خشکسالی دریاچه ارومیه حیات وحش منطقه نیز برای ادامه حیات خود دچار مشکل شده اند، گفت: از مسئولان و مقامات کشوری و استانی تقاضا داریم برای این وضعیت چاره اندیشی اساسی داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد